ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ: Εδώ που τα παιδιά δε σταματούν να ονειρεύονται και να εξερευνούν – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ: Εδώ που τα παιδιά δε σταματούν να ονειρεύονται και να εξερευνούν

Γράφει η Ιωάννα Σεραφειμίδου

Η επιλογή του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα για όλους τους γονείς. Κάθε οικογένεια έχει διαφορετικές αξίες σε σχέση με την εμπειρία της μάθησης και οι προσδοκίες διαφέρουν. Κάθε μια από αυτές όμως έχει ανάγκη από ένα ασφαλές περιβάλλον για το παιδί της, στο οποίο επιθυμεί να εισέλθει ομαλά και με εμπιστοσύνη.

Ο Παιδικός Σταθμός ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ προσφέρει ένα τέτοιο οικογενειακό περιβάλλον μάθησης, καθώς γεννήθηκε μέσα από την αγάπη των δημιουργών του για το παιδί αλλά ταυτόχρονα φροντίζει να λειτουργεί υποστηρικτικά και προς τους γονείς, μέσα από μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης.

Συνδυάζει ένα σχολείο πρότυπο σχεδιασμού και αισθητικής, που λούζεται καθημερινά από τον ήλιο και το φως, με παιδαγωγούς που ενδυναμώνουν τα παιδιά να αξιοποιήσουν τη φυσική τους περιέργεια αλλά και την έμφυτη διάθεσή τους για εξερεύνηση και ανακαλύψεις.

Ας πάμε όμως… πίσω από τις κάμερες!

 

Η φιλοσοφία και οι άνθρωποι πίσω από το Παιδικόραμα

Το ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ δημιουργήθηκε από την Ειρήνη Οικονόμου, απόφοιτη του τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. και τον σύζυγο της Σταύρο Λυκούδη, απόφοιτο ΤΕΦΑΑ του Α.Π.Θ. Η πορεία τους στον χώρο της εκπαίδευσης υπήρξε η έμπνευση για τη δημιουργία ενός σχολείου που θα αντηχούσε κάθε μέρα από γέλια ξεκαρδιστικά και θα έλαμπε από παιδικά χαμόγελα. Έτσι, αποφάσισαν να αφιερωθούν στην προσχολική ηλικία βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Όλη η ομάδα του σχολείου, πέρα από τα κατάλληλα προσόντα και την εξειδίκευση που διαθέτει, ασχολείται με την ανατροφή και την εκπαίδευση των παιδιών, μέσα από το πρίσμα της φαντασίας και της ανακάλυψης. Εδώ θα συναντήσεις μια μεγάλη οικογένεια, που δε σταματάει να επιμορφώνεται, να εξελίσσεται και να γελά.

 

Η ιστορία

Η ιστορία του Παιδικού ΣταθμούΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ” ξεκινάει από το 1994 και εξελίσσεται διαρκώς μέχρι και σήμερα. Σημαντικά σημεία σε αυτή την πορεία είναι η κατασκευή των ιδιόκτητων εγκαταστάσεών του, το 2002, και η δημιουργία ενός σχολείου που αποτελεί καινοτομία, με τον σχεδιασμό και την αισθητική του, στον χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης.

Επίσης, με την καθιέρωση της υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο, ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2008 και ως Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Εγκαταστάσεις

Το σχολείο εκτείνεται μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, μακριά από τους θορύβους της πόλης με μοναδική θέα το βουνό του Χορτιάτη, τον ευρύτερο κάμπο Θέρμης-Τριαδίου και όλον τον Θερμαϊκό.

Η φύση, που βρίσκεται γύρω από τις εγκαταστάσεις, δίνει στους παιδαγωγούς την ευκαιρία να επεκτείνουν πολλές φορές τις μαθησιακές τους δραστηριότητες έξω, στους κατάλληλα διαμορφωμένους αύλειους χώρους. Τα παιδιά έρχονται σε άμεση επαφή με τον φυσικό κόσμο με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ακόμη περισσότερο η αίσθηση της περιέργειας και της ανακάλυψης.

 

 

Ο εξωτερικός χώρος περιλαμβάνει παιδικές χαρές, χώρους αναψυχής, γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, φάρμα με οικόσιτα ζώα και λαχανόκηπο.

Ο εσωτερικός χώρος περιλαμβάνει αίθουσες δημιουργικής απασχόλησης, χώρους υγιεινής, μαγειρεία, τραπεζαρία, αίθουσα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και μουσικής, γυμναστήριο, αίθουσα μπαλέτου – TAE KWON DO – θεατρικού παιχνιδιού, αίθριο για παιχνίδι και εκδηλώσεις, χώρο ανάγνωσης παραμυθιού, χώρο κουκλοθεάτρου και δραματοποίησης, θεατρική σκηνή, αναρρωτήριο, αίθουσα ύπνου.

 

   

 

Τα τμήματα

Τα τμήματα στο ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ είναι χωρισμένα σε τέσσερις ηλικιακές ομάδες:

  • 2-3 ετών (μικρά προ-προνήπια),
  • 3-4 ετών (προ-προνήπια),
  • 4-5 ετών (προνήπια) και
  • 5-6 ετών (νήπια)

Το πρόγραμμα προσαρμόζεται σε κάθε ηλικία στις εξατομικευμένες εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες για τα τμήματα μπορείτε να βρείτε εδώ. 

 

Τα προγράμματα

Ένα μεγάλο μέρος της κάθε μέρας είναι αφιερωμένο σε παιχνίδια βιωματικά, τα οποία σκοπό έχουν να διδάξουν στα παιδιά να μοιράζονται, να αλληλεπιδρούν και να συνεργάζονται. Η φυσική τους περιέργεια και η ανάγκη τους για δημιουργία καλλιεργούνται καθώς εξερευνούν το σχολικό περιβάλλον, κερδίζουν εμπειρίες και αποκτούν τις πρώτες τους γνώσεις, συμμετέχοντας σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα.

 

 

Η γλώσσα, τα μαθηματικά, τα θεματικά projects, οι εικαστικές τέχνες, τα ψυχοκινητικά παιχνίδια, οι φυσικές επιστήμες, η περιβαλλοντική και μουσειακή εκπαίδευση, τα παιχνίδια ρόλων, η μουσική, τα αγγλικά, το ελεύθερο παιχνίδι, οι εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές και η σωματική άσκηση τόσο στο γυμναστήριο όσο και έξω στη φύση αποτελούν τα βασικά στοιχεία του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Επιπλέον τα παιδιά από 4 και πάνω μπορούν να επιλέξουν τη συμμετοχή τους σε κάποιο από τα clubs που προσφέρονται στο σχολείο όπως ΤaeKwonDo, Μπαλέτο, Θεατρικό παιχνίδι με Αγγειοπλαστική.

 

Εδώ…

Τα παιδιά φυτεύουν ζαρζαβατικά στον Λαχανόκηπο ενώ τα καρύδια των δέντρων μετατρέπονται κάποιες φορές σε υπέροχα καρυδοτρουφάκια.

Γονείς και παιδιά συμμετέχουν σε διάφορα project, που εμπνέονται οι άνθρωποι του σχολείου, με στόχο να παίξουν, να γελάσουν και να μάθουν όλοι μαζί. 

Μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και εξοικειώνονται με υγιεινά υλικά.

Φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις, σχεδιασμένες από το σχολείο, γίνονται κατά διαστήματα αφορμές για να συζητηθούν σημαντικά ζητήματα και να προσφέρουν μικροί και μεγάλοι σε κοινωνικές δομές.

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές των παιδιών είναι ένα παράθυρο προς τη γνώση και τη φαντασία και γι’ αυτό σχεδιάζονται με ιδιαίτερη φροντίδα και ενθουσιασμό.

Η εξατομικευμένη ενημέρωση των γονιών, η συμβουλευτική υποστήριξη, τα σεμινάρια με ευρεία θεματολογία αλλά και οι γιορτές συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη αλληλεπίδραση του παιδικού σταθμού και της οικογένειας.

 

 

Γνωρίστε από κοντά το Παιδικόραμα

Κοιτάζοντας πίσω στη δική μας παιδική ζωή, θα ανακαλύψουμε ότι μερικές από τις δυνατότερες αναμνήσεις μας προέρχονται από την σχολική μας ζωή. Είναι το μέρος στο οποίο δημιουργούμε τους πρώτους μας φίλους, μερικές από τις πιο δυνατές μας συνήθειες αλλά και τις πεποιθήσεις που κουβαλάμε σε όλη μας τη ζωή.

Γνωρίστε από κοντά τους ανθρώπους και τις εγκαταστάσεις του παιδικού σταθμού ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ και μαζί με το παιδί σας, αποφασίστε για τη φωλιά που θα φιλοξενήσει τη δική του πρωτοσχολική εμπειρία.

 

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2020-2021 ξεκινούν τον Μάρτιο.

 

 

Βρείτε το Παιδικόραμα

Τ: 2310 486 333, 2310 466 813

W: www.paidikorama.gr

F: www.facebook.com/paidikorama/

 

 

Photo credits: arteditre.gr
#piglampidesadvertorial

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.