Δώρα από την Esθήτα, ένα εργαστήριο κατά της τυποποίησης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Δώρα από την Esθήτα, ένα εργαστήριο κατά της τυποποίησης

esthita1 esthita2

esthita3 esthita4

Esθήτα: Οι δημιουργοί της λάτρευαν να φτιάχνουν ιδιαίτερα και πρωτότυπα δώρα για ανθρώπους που αγαπάνε. Η αγάπη αυτή εξελίχθηκε σε μια ιδέα, που τελικά έγινε το εργαστήρι το οποίο ονόμασαν Esθήτα. Η Esθήτα είναι ένα εργαστήρι κατά της τυποποίησης. Πίσω από την Esθήτα κρύβονται η Στεφανία Βελδεμίρη και η Χριστίνα Βουμβουράκη, τις οποίες αγαπώ και θαυμάζω πολύ. Ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη.

Η Χριστίνα Βουμβουράκη είναι αρχιτεκτόνισσα. Σχεδιάζει, διαβάζει, δεν λέει πολλά αλλά παίζει με τις λέξεις και χαμογελάει συχνά. Της αρέσουν οι ξένοι τόποι, ο κινηματογράφος και οι  ιστορίες.

Η Στεφανία Βελδεμίρη είναι ζωγράφος, συντηρήτρια αρχαιολογικών ευρημάτων και έργων τέχνης. Γράφει, διαβάζει, παλεύει με τη φθορά του χρόνου, ζωγραφίζει με μανία. Της αρέσουν ο Πήτερ Παν, τα φουστάνια, τα κραγιόν και τα κόκκινα αστέρια.

esthitalogo

Αν αναρωτιέσαι για τη διαδικασία, θα σου πω πως δεν πρόκειται να διαλέξεις το δώρο σου (για τον φίλο σου, το παιδί σου ή τον εαυτό σου) από μια καλοστημένη βιτρίνα ή eshop. Δε θα το αγγίξεις πριν το αγοράσεις ούτε θα το μυρίσεις.  Αυτό που θα κάνεις θα είναι να το φανταστείς, θα νιώσεις και θα περιγράψεις στην Esθήτα την ιδέα σου, τον άνθρωπο για τον οποίο προορίζεται το δώρο.

Η Esθήτα μέσα από μια σειρά απολαυστικών και κατευθυντήριων ερωτήσεων (είναι ο παραλήπτης ταξιδιάρα ψυχή ή χαιτεκάς; το αντικείμενο θέλεις να είναι ένα χρηστικό αντικείμενο ή ένα μεταποιημένο έπιπλο;) θα σε οδηγήσει στο δώρο που θα είναι μοναδικό για τον παραλήπτη του! Εσύ θα ορίσεις το ποσό που θέλεις να επενδύσεις για το δώρο σου και η Esθήτα θα βάλει τα δυνατά της για να κάνει εσένα και τον παραλήπτη του δώρου σου να χαμογελάσουν! (ή και να κλάψουν).

Μπορεί να είναι μια αναπαλαιωμένη καρέκλα, εμπνευσμένη από τις Αόρατες Πόλεις του Καλβίνο

esthita doro1

Μπορεί να είναι μια βιβλιοθήκη τσάντας, για μια φίλη που συνηθίζει να έχει πάντα ένα βιβλίο στην τσάντα της, θήκη για να το κρατήσει ατσαλάκωτο.

esthita doro2

Μπορεί να είναι ένας LOVErinth για τον αγαπημένο σου: ένας ξύλινος δίσκος σερβιρίσματος, μεταποιημένος σε παιχνίδι-λαβύρινθο με συμβολικά εμπόδια: xρόνος, xρήμα, ανία, οικιακά καθήκοντα, επικοινωνία, θυμός, περίγυρος, πειρασμοί.

esthitadoro3

Το δικό μου αγαπημένο είναι μια ζωγραφιά, που ζωγραφίσαμε μαζί με την Στεφανία: εγώ με τις λέξεις μου και αυτή με τις εικόνες της.

mymap

Κάθε δώρο είναι μοναδικό!

Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις ένα δώρο σε κάποιον αγαπημένο σου ή στον εαυτό σου, συμπλήρωσε την φόρμα που θα βρεις στην ιστοσελίδα της Esθήτα και αυτές θα κάνουν την υπόλοιπη δουλειά! Όμως βιάσου γιατί το ελάχιστο διάστημα υλοποίησης και αποστολής έργων είναι 64 ημέρες (2 μήνες)! Διάβασε περισσότερα για τις Esθήτα και δες το video που ακολουθεί για να πάρεις μια ιδέα από την τρέλα και τη δημιουργικότητά τους!

Stheta_GB(1080p) from Sophia Tsoukala on Vimeo.

Η Esθήτα, εκτός από δώρα, λατρεύει να δημιουργεί και πολιτιστικές δράσεις!

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.