Ιδέες και προτάσεις – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Νέα — Ανακοινώσεις

Εφηβική Λέσχη Κινηματογράφου

Αν είσαι μαθητής ή μαθήτρια Γυμνασίου, σου αρέσει το σινεμά και θες να βλέπεις ταινίες και να τις συζητάς με άλλα παιδιά, τότε έλα κι εσύ στην Κινηματογραφική Λέσχη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

2.000 παιδιά απέδειξαν πως το STEM και η ρομποτική μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο!

Περίπου 2.000 παιδιά από όλον τον κόσμο έζησαν από 24-27 Ιουνίου μία μοναδική εμπειρία γεμάτη από προκλήσεις και καινοτομία. Πρόκειται για τις 200 ομάδες που έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας «FIRST® LEGO® League Virtual Open International» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Eduact.

Solidarity Connects Europe

Ο Κήπος συνδιοργανώνει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Solidarity Connects Europe».

Το πρόγραμμα «Η αλληλεγγύη ενώνει την Ευρώπη: Μία Ανταλλαγή Νέων για τη Δημιουργία ενός Μουσικού Βίντεο», προσκαλεί έφηβους από την Ελλάδα και τη Γερμανία σε μια συνάντηση έξι (6) ημερών στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια μιας διαπολιτισμικής ομάδας άτυπης εκπαίδευσης με στόχο τη δημιουργία ενός τραγουδιού κι ενός μουσικού βίντεο με θέμα την «Αλληλεγγύη».