Σχεδία στην πόλη - Τα καλλιτεχνικά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Σχεδία στην πόλη – Τα καλλιτεχνικά τμήματα

«Εργαστήρι ζωγραφικής και εικαστικών»

Κάθε Σάββατο 17:00-19:00 για παιδιά 9-12 ετών:

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει μαθήματα σχεδίου, τεχνικές ζωγραφικής, γνωριμία με σπουδαίους καλλιτέχνες και σταθμούς στην ιστορία της τέχνης, εικαστικές κατασκευές.

Έναρξη μαθημάτων: 13 Οκτωβρίου (η ώρα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της ομάδας).

 

Επιμέλεια μαθήματος: Βασιλική Καραπαναγιωτίδου, εικαστικός, ζωγράφος 

 

«Παιδικό στέκι τις Παρασκευές – δημιουργικές δράσεις για παιδιά και γονείς»

Το Παιδικό Στέκι απευθύνεται σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες για διάφορους οικογενειακούς, κοινωνικούς ή οικονομικούς κ.α. λόγους.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να προσφέρει στα παιδιά ευκαιρίες να εκφραστούν δημιουργικά,  να γνωρίσουν διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα μέσα από το παιχνίδι, να τονώσουν την αυτοεκτίμηση τους και να αναπτύξουν ένα πνεύμα επικοινωνίας, συνεργασίας και αποδοχής μέσα στο πλαίσιο της ομάδας.

Παράλληλα στοχεύει και στην ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη των γονέων, στην ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των γονιών και στην τόνωση δεξιοτήτων μέσα από εξειδικευμένα εργαστήρια.

 

Δράσεις στο Παιδικό Στέκι

Δράσεις για παιδιά 5 έως 8 ετών:

Δημιουργικά εργαστήρια κατασκευών, χειροτεχνίας, ζωγραφικής, εργαστήρια με ειδικά θέματα (πειράματα φυσικής και χημείας, επιστήμες, περιβάλλον, ανθρώπινες σχέσεις, πολιτισμοί, νέες τεχνολογίες κ.α.)

Δράσεις για γονείς:

Θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια συμβουλευτικής για θέματα διαχείρισης δυσκολιών και συγκρούσεων στην οικογένεια, εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού  και δεξιοτήτων ζωής (θέματα σχετικά με την αγορά εργασίας, σύνταξη βιογραφικού, μαθήματα Η/Υ κ.α.) καθώς και δημιουργικά εργαστήρια ανάλογα με τα ενδιαφέροντα της ομάδας γονέων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
  • Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν συνολικά έως 15 παιδιά με τους γονείς τους. Για το σκοπό αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Τα έξοδα για το σύνολο των δράσεων στο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ καλύπτονται από συνδρομές και πόρους της ομάδας μας και δεν υπάρχει καμιά οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες.
  • Δικαιολογητικά για την εγγραφή στο πρόγραμμα: αντίγραφα κάρτας ανεργίας γονέα, βιβλιαρίου ασθενείας παιδιού.

 

Δημιουργικά Σάββατα με τα παιδιά

κάθε Σάββατο πρωί, 11:00-13:00, για παιδιά 5-8 ετών

«Δημιουργικές διαδρομές  με τα παιδιά», κάθε Σάββατο ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό εργαστήρι μάθησης και δημιουργίας.

Οι «Δημιουργικές Διαδρομές με τα παιδιά» ξεκινούν δυναμικά με νέα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως τέχνες, περιβάλλον και οικολογία, νέες τεχνολογίες, επιστήμες, εφευρέσεις, εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης, δημιουργικές κατασκευές, παιχνίδια, θεματικά αφιερώματα κ.α.

Στόχος είναι να δοθεί στα παιδιά η ευκαιρία να επιλέγουν θέματα που τους ενδιαφέρουν και με διαδραστικό τρόπο να ανακαλύπτουν γνώσεις και εμπειρίες, να πειραματίζονται, να εμπλουτίζουν τις δεξιότητες τους και να καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα βασίζονται στις αρχές της βιωματικής και συνεργατικής μάθησης και υλοποιούνται από τις παιδαγωγούς – μέλη της «Σχεδίας στην πόλη».

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής: καθημερινά 17:00-21:00

Τηλ. επικοινωνίας: 2310 236344 & 6978 383064

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Σχεδία στην πόλη

Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα

Παπαμάρκου 8, 54623, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 236344

Email: info@sxediastinpoli.gr

Links: Website, Facebook, Twitter

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.