Skip to content

Μικρό Επιστημονικό – Τα καλλιτεχνικά τμήματα | Φθινόπωρο 2017

Οι πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες που απευθύνονται σε γονείς και παιδιά αλλά και μέλλουσες μαμάδες, διαλεγμένες μία προς μία, είναι όλες κατάλληλα διαμορφωμένες ώστε να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους όμορφες εμπειρίες, πλούσια ερεθίσματα, σύνδεση με τον εαυτό αλλά και με την ομάδα, και φυσικά πολλή πολλή χαρά! Η ήπια παιδαγωγική προσέγγιση που διέπει όλα τα προγράμματα αφήνει χώρο ώστε να ξεδιπλωθεί και να εξελιχθεί κάθε προσωπικότητα μέσα σε ένα πνεύμα ελευθερίας αλλά και ομαδικότητας.

 

 

Μουσική

Τραγουδώντας ένα ουράνιο τόξο!

Ένα μουσικό κουτί ανοίγει και κάθε φορά κρύβει μία έκπληξη…η μουσική ομάδα δένεται και ανακαλύπτει τους θησαυρούς της μουσικής: αυτοσχέδια μουσικά όργανα, συνθήματα, συνθέσεις, μουσικό σινεμά, cd, ηχοϊστορίες, σκέψεις, εικόνες, χοροί, ζωγραφιές, μαντήλια, μπάλες, στεφάνια, συναισθήματα, μουσικές και φωνές! Ψυχαγωγικά παιχνίδια για την ένταση, τη φωνή, τον ρυθμό…πειραματισμός, αυτοσχεδιασμός, εξερεύνηση!

Ιδανικό για παιδιά που δεν είναι έτοιμα να ξεκινήσουν την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, ή είναι ακόμα αναποφάσιστα, και λατρεύουν την ενασχόληση με τη μουσική!

Υπεύθυνη προγράμματος: Σίλβι Πλαγκαρίτσα – Μουσικός/Μουσικοπαιδαγωγός

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα για παιδιά 2,5-4 & 5-10 ετών

Διάρκεια: 45΄  (2,5-4 ετών) & 60΄  (5-10 ετών) μία φορά την εβδομάδα κάθε Δευτέρα

Τμήματα: 4 – 6 ατόμων

Αξία προγράμματος: €40 το μήνα – έκπτωση 15% για εγγραφές σε όλον τον κύκλο μαθημάτων

Ισχύει 15% έκπτωση στα αδέρφια και στη 2η δραστηριότητα.

 

Kids_parents & friends band

Μαμάδες, μπαμπάδες, φίλοι και παιδιά όλοι μαζί, κάνουν τη δική τους μουσική! Παίρνουν τα μουσικά τους όργανα, τις φωνές και τα τραγούδια που αγαπούν και στήνουν την πιο ανατρεπτική μπάντα της πόλης! Κιθάρες, κρουστά, φλογέρες και φωνητικές χορδές μέσα σε μια παιχνιδιάρικη συναυλία αυτοσχεδιασμού και έκφρασης! Γίνονται συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές και χορευτές με έναν και μοναδικό κανόνα: να είναι σε όλο αυτό, γονείς και παιδιά, μαζί…

Υπεύθυνη προγράμματος: Σίλβι Πλαγκαρίτσα – Μουσικός/Μουσικοπαιδαγωγός

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα για παιδιά Δημοτικού ή Γυμνασίου και γονείς

Διάρκεια: 1 ώρα την εβδομάδα κάθε Δευτέρα

 

Θέατρο

Ακούσανε για κάποιον Ηρακλή μεγάλο και τρανό κι αφού ζηλέψανε λιγάκι, το βάλανε σκοπό. Τον ήρωα που κρύβει η καρδιά τους να ξυπνήσουνε κι όσα αντικρύσουν όλα να τα ζήσουνε! Με την ψυχή γεμάτη δύναμη κι αγάπη θα συναντήσουν τη Λερναία Ύδρα και τις Στυμφαλίδες Όρνιθες, θα προσπεράσουν με έξυπνο ελιγμό τη Σκύλα και τη Χάρυβδη και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάντλητη ευφυΐα τους θα κάνουν λαμπίκο τους σταύλους του Αυγεία, ενώ θα αποφύγουν ευγενικά το κέρασμα των Λωτοφάγων. Θα ζήσουν μία προς μία τις περιπέτειες του Ηρακλή και του Οδυσσέα, το καράβι για Ιθάκη βιράρει την άγκυρα και το αερόστατο για την κορφή του Ολύμπου είναι έτοιμο προς απογείωση…ταξιδευτές καλωσορίσατε!

Τα παιδιά μέσα από το φανταστικό κόσμο του θεάτρου και έχοντας ως μοναδικό εργαλείο τη σωματική τους έκφραση, συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια αυτοσχεδιασμού, παντομίμας, μίμησης, αφήγησης, καλλιεργώντας την πίστη στον εαυτό τους, το πνεύμα συνεργασίας, το αίσθημα εμπιστοσύνης, την πλήρη απελευθέρωση της φαντασίας τους…

Υπεύθυνη προγράμματος: Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου – Ηθοποιός

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα για παιδιά 5-12 ετών

Διάρκεια: 1 ώρα την εβδομάδα κάθε Πέμπτη

Τμήματα: 5 – 10 ατόμων

Αξία προγράμματος: €40 το μήνα – έκπτωση 15% για εγγραφές σε όλον τον κύκλο μαθημάτων

Ισχύει 15% έκπτωση στα αδέρφια και στη 2η δραστηριότητα.

 

Η δραστηριότητα της αναποφάσιστης μαμάς!

Έκπληξη!!! Κάθε εβδομάδα και μία έκπληξη! Όλες οι μάγισσες-δασκάλες μας εμφανίζονται με μυστηριώδη τρόπο, όποτε θέλουν, όπου θέλουν και όπως θέλουν! Εμείς, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τις εμπιστευτούμε και να τις ακολουθήσουμε στο θέατρο, στη μουσική, στη ζωγραφική, στα παραμύθια ή ακόμα και σε κάποια ξένη χώρα… κανείς δεν ξέρει!

Εδώ τα μικρά μας μαζί με τις μαμάδες, τους μπαμπάδες ή όποιον άλλον εμπιστεύονται, γεύονται και εκτίθενται σε μια σειρά από ερεθίσματα από τον μαγικό κόσμο της τέχνης και της γνώσης. Δεν χρειάζεται να αποφασίσετε αν το καμάρι σας είναι ο επόμενος Mozart ή Picasso, θα το ανακαλύψουμε μαζί…

 

Υπεύθυνη προγράμματος: Φωτεινή Τζινέλη – Παιδαγωγός

Εμφανίζονται: Μαριλένα Παπαδοπούλου (Yoga), Σίλβι Πλαγκαρίτσα (Μουσική), Γεωργία Τζιγιέρα (Μαγειρική, Εικαστικά), Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου (Θέατρο)

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα για παιδιά 2,5-4 ετών

Διάρκεια: 45΄ μία φορά την εβδομάδα κάθε Δευτέρα

Πρωινά & απογευματινά τμήματα

Τμήματα: 4 – 6 ατόμων

Αξία προγράμματος: €40 το μήνα – έκπτωση 15% για εγγραφές σε όλον τον κύκλο μαθημάτων

Ισχύει 15% έκπτωση στα αδέρφια και στη 2η δραστηριότητα.

 

Γενικές πληροφορίες

Υπεύθυνη: Φαίδρα Σαχπεκίδου

Τμήματα για παιδιά 2,5 – 12 ετών και γονείς

Εγγραφές από 11 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: 15:00 – 20:00

 

 

 

 

 

 

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Μικρό Επιστημονικό

κέντρο μελέτης & δημιουργικής απασχόλησης

Χρ. Περραιβού 40, Άνω Τούμπα, 54352, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 943933

Email: info@epistimoniko.gr

Links: Website, Website

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας