Skip to content

Baby Music Lab – Τα Καλλιτεχνικά τμήματα | 2017 – 2018

Το εργαστήρι Baby music Lab είναι ένας μουσικός χώρος έκφρασης και επαφής για το παιδί 6 μηνών – 7 ετών με τον γονέα, όπου μαζί έρχονται σε επαφή με τα μουσικά όργανα, εξερευνούν και αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά του ήχου, τη διάθεση της μουσικής, και τη δική τους, την επίδραση του ρυθμού στο σώμα, και τα παιχνιδίσματα της φωνής τους.

 

Τα τμήματα 

Μουσικές & ρυθμοί του κόσμου, παραδοσιακοί και σύγχρονοι, ηχοϊστορίες, τραγουδοπαιχνίδια έκφρασης και φωνητικού αυτοσχεδιασμού αποτελούν μέρος της  παιδαγωγικής  προσέγγισης  αυτού του εργαστηρίου.

Μέσω του ομαδικού παιχνιδιού το παιδί μαθαίνει μαζί με τον γονέα πως μπορεί να ελέγχει τον ήχο παρατηρώντας την κίνηση του να εναλλάσσεται και να μεταμορφώνεται,  να αλληλεπιδρά, και αποκτά δικές του ιδέες για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του.

Το όραμα είναι να καλλιεργηθούν ξεχωριστές ικανότητες στα βρέφη και προ νήπια, και να  συνεχίσουν την καθοδήγηση αυτή των παιδιών τους στην καθημερινότητα τους δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια των αισθήσεων όπου μέσα στην δυναμικότητα και ταχύτητα της πόλης μένουν ακαλλιέργητες. Τα παιδιά αποκτούν ένα χώρο ελεύθερης κίνησης και έκφρασης στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα, όπου μπορούν να πειραματιστούν με τον ήχο, την αφή, την κίνηση και τη μουσική ροή σε κάθε παιχνιδο-ήχοδραστηριότητα.

Τα τμήματα χωρίζονται ηλικιακά αλλά και σύμφωνα τη μουσική ωριμότητα του παιδιού.

Τα μαθήματα διεξάγονται μια φορά την εβδομάδα για 45΄λεπτά της ώρας. Το έτος χωρίζεται σε δυο κύκλους 12 συναντήσεων ο κάθε ένας. Η πρώτη συνάντηση του κάθε κύκλου αφορά μόνο τον γονέα. Στις υπόλοιπες 11 συναντήσεις συμμετέχουν τα παιδιά με τον γονέα τους. Τα δίδακτρα για τον κάθε κύκλο είναι 160 ευρώ.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ηλικίες και τμήματα :   

  • Baby music Lab  6 μηνών – 4 ετών
  • Καλλιέργεια αισθήσεων και μουσική 6 μηνών – 18
  • Μουσική καλλιέργεια και κίνηση 20- 36 μηνών
  • Μουσικοκινητική 3- 4 ετών
  • Baby piano   από 4 -7 ετών
  • Baby music Nature 20 μηνών- 5 ετών

 

Τα μαθήματα διεξάγονται κέντρο & καλαμαριά : 

Θεσσαλονίκη Κέντρο

A4M Κέντρο Παραστατικών Τεχνών

Ολυμπίου Διαμαντή 30
4ος Όροφος Θεσσαλονίκη  54625

Καλαμαριά

Κέντρο Γιόγκα και Διαλογισμού “ Αρμονία”

Κερκύρας 8, 3ος όροφος ΤΚ 55133

Βυζάντιο, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

 

Ημέρες μαθημάτων :

Α΄  κύκλος  μαθημάτων

Έναρξη εγγραφών: Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη 2017

Δευτέρα :  2 Οκτωβρίου 2017 – 15  Ιανουαρίου 2018                                           Κέντρο

Τρίτη       : 3 Οκτωβρίου 2017 – 16 Ιανουαρίου 2018       ( πρωί & απόγευμα)  Καλαμαριά

Τετάρτη :  4 Οκτωβρίου  2017 – 17  Ιανουαρίου 2018     ( πρωί & απόγευμα)  Κέντρο

Β΄  κύκλος  μαθημάτων

Έναρξη εγγραφών: Δευτέρα 11 Δεκέμβρη 2017

Δευτέρα :  5 Φεβρουαρίου   2017 –  21  Μαΐου                                                 Κέντρο

Τρίτη       : 7 Φεβρουαρίου  2018 – 30 Μαΐου 2018    ( πρωί & απόγευμα)  Καλαμαριά

Τετάρτη  :  6 Φεβρουαρίου 2018  –  29 Μαΐου   2018 ( πρωί & απόγευμα)  Κέντρο

 

Χρήσιμες Πληροφορίες για τα τμήματα

Συχνότητα : 1 φορά την εβδομάδα  ομαδικό μάθημα 45′ λεπτών

Εγγραφές γίνονται για όσο υπάρχουν θέσεις

Για τα κόστη των τμημάτων απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα

Τηλ. : 6976092080, καθημερινές 9.00-13.30

email: mousikokinitiki@hotmail.com

Υπεύθυνη μουσικοπαιδαγωγικής έρευνας  Τίνα Μαργαρίτη

 

Οι περιγραφές των τμημάτων

Ο Μικρός πιανίστας  & Baby piano  (από 4 ετών )

Η μουσική, σε μικρούς αλλά και μεγάλους, πρέπει να φαντάζει σαν παραμύθι. Έτσι μπορεί πραγματικά να μαγέψει! Το  Baby piano είναι ένα εργαστήρι πιάνου που που αφορά τις μικρές ηλικίες παιδιών από 4 ετών. Μικρές ιστοριούλες διδάσκουν  τη φιλία τη συνεργασία  και την επιμονή, πως η φαντασία των παιδιών μπορεί να οδηγήσει σε μία παραμυθένια πρώτη γνωριμία με το πιάνο και τη μουσική.

Σε κάθε μάθημα κρύβεται ένα μικρό παραμύθι που περιμένει να ξεκινήσει. Κάθε μουσική σκάλα, μοτίβο ή μουσικός διάλογος έχει έναν παραμυθένιο λόγο ύπαρξης. Με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο, το παιδί ευχαριστιέται να γίνεται μέρος της ροής του παραμυθιού-μαθήματος, και αγκαλιάζει αμέσως τη διδασκαλία της μουσικής και την εξάσκηση στο μάθημα, αλλά και στο σπίτι. Μέσα σε κάθε ιστορία αυτοσχεδιασμού στο πιάνο, τα παιδιά πλάθουν φανταστικούς χαρακτήρες που σταδιακά ξεδιπλώνονται και αφηγούνται έναν πανέμορφο μουσικό  κύκλο  με αρχή, μέση και τέλος.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν μέσα απο τη μαγεία του παραμυθιού το πιάνο, καλλιεργώντας σε κάθε παιδί ένα δυνατό μουσικό αυτί και μια αληθινή αγάπη για τη μουσική.

 

Πληροφορίες τμήματος  BABY PIANO :

Ηλικία : 4 ετών- 7 ετών   με ή και χωρίς την συμμετοχή του γονέα

Ατομικό μάθημα : 1 φορά την εβδομάδα  30′- 40′ λεπτών

Ημέρα μαθήματος : Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη ( κατόπιν συννενόησης)

Υπεύθυνη καθηγήτρια πιάνου: Τίνα Μαργαρίτη

Εγγραφές: όλο το έτος

τηλ : 6976092080, καθημερινές 9.00-13.30

facebook

 

Baby music Nature

Η επαφή με τη φύση για τα βρέφη, τα νήπια μαζί με τον γονέα, έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα ευεργετική για το νου και τη συναισθηματική  και σωματική τους ανάπτυξη. To Baby music nature είναι  ένα μουσικό εργαστήρι στη φύση για τους γονείς μαζί με παιδιά  από 20 μηνών ως 5 ετών μακρυά από τον θόρυβο της πόλης σε κατάλληλα επιλεγμένες τοποθεσίες στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα  τις Κυριακές και τα σαββατοκύριακα κατόπιν δήλωσης ενδιαφέροντος.

Το όραμα είναι να μοιραστούμε την αγάπη μας για τη φύση, να ανακαλύψουν τα παιδιά μαζί με τον γονέα  το δάσος και να το βιώσουν με τρόπο άμεσο, παραμυθένιο και απολαυστικό,να παίξουν μαζί συνδυάζοντας τις καθημερινές τους συνήθειες, το μουσικό παιχνίδι, τη εξερεύνηση και χαλάρωση και εξοικείωση στη φύση. Η δράση πραγματοποιείται με τους μουσικούς, θεατρικούς και Yoga kids teacher συνεργάτες του εργαστηρίου μουσικοκινητικής αγωγής βρεφών Baby music Lab .

Κατά την εκδρομή μας ακολουθούν δράσεις όπως περίπατοι , εξερεύνηση και παιχνίδι στο δάσος, μουσικές δραστηριότητες, καλλιέργεια αισθήσεων με μουσική, επαφή με όργανα και τους ήχους της φύσης, Yoga kids and parent, μουσικό- θεατρική  αφήγηση , και απογευματινή χαλάρωση με παραμύθι. Οι ημερομηνίες και το πρόγραμμα της κάθε εκδρομής θα ανακοινώνεται αποκλειστικά στη σελίδα στο facebook με ανακοίνωση για έναρξη δηλώσεων συμμετοχής  εδώ

Οι ετήσιοι συμμετέχοντες γονείς του εργαστηρίου Baby music lab  θα έχουν  έχουν έκπτωση στη συμμετοχή τους σε όλες τις εκδρομές ημερήσιες και διήμερες.

 

Πληροφορίες εργαστηρίου  BABY MUSIC NATURE

Ηλικίες  : 20 μηνών- 34 μηνών

3 ετών – 5 ετών

Ημερες διεξαγωγής εργαστηρίου :  Κυριακές & Σαββατοκυριακα

Υπεύθυνη δράσης – Μουσικόπαιδαγωγός : Τίνα Μαργαρίτη

Εγγραφές: όλο το έτος

email: mousikokinitiki@hotmail.com

facebook

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Baby Music Lab

Εργαστήρι Μουσικοκινητικής Βρεφών και Νηπίων

Ολυμπίου Διαμαντή 30, 4ος Όροφος, 54625, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6976092080

Email: mousikokinitiki@hotmail.xn--cm-jbc

Links: Facebook

Συστεγάζεται στο Α4Μ | Κέντρο Παραστατικών Τεχνών

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας