Skip to content

ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Η Aegean αγαπάει τις οικογένειες!

peloponnisos greece the paper boat-67

Κατά τη διάρκεια του αεροπορικού μας ταξιδιού στην Καλαμάτα,  ξεφύλλισα το (αγαπημένο) περιοδικό BLUE της Aegean, για να βρω πληροφορίες σχετικά με τη family friendly πολιτική της.  Είναι κάτι που μου δίνει μεγάλη χαρά, καθώς είναι ένα από τα δικά μου όνειρα: να γίνει η Ελλάδα η πιο family friendly χώρα του κόσμου!

Για το σκοπό αυτό, θέλω να αναδείξουμε κάθε επιχείρηση που προσφέρει ειδικές παροχές για οικογένειες, και με τον τρόπο αυτό να κάνουμε και άλλες επιχειρήσεις και φορείς να δράσουν ανάλογα!

Σχετικά με το AEGEAN FOR FAMILIES

Η ΑΕGEAN προσφέρει το ΑEGEAN For Families, ένα σύνολο υπηρεσιών που σχεδιάστηκαν με στόχο το οικογενειακό ταξίδι με αεροπλάνο να αποτελεί την πιο ευχάριστη, απρόσκοπτη και διασκεδαστική εμπειρία για όλα τα μέλη της οικογένειας. 

Οι νέες υπηρεσίες AEGEAN For Families δημιουργήθηκαν μετά από πολύμηνη μελέτη και έρευνα του τρόπου που η σύγχρονη ελληνική οικογένεια ταξιδεύει, και απαντούν σε όλους εκείνους τους προβληματισμούς της οικογένειας που δύνανται να περιορίσουν τη χαρά του ταξιδιού. Οι Νέες Υπηρεσίες αφορούν σε όλα τα στάδια του ταξιδιού: από τη στιγμή που η οικογένεια σχεδιάζει και οργανώνει το ταξίδι μέχρι και την ολοκλήρωσή του και αποτελούν μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη της δέσμευση της εταιρείας να παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες κάθε επιβάτη.

Το ανανεωμένο aegeanair.com φιλοξενεί όλες τις υπηρεσίες αναλυτικά καθώς και μια ειδικά σχεδιασμένη ενότητα για οικογένειες, όπου παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και συμβουλές που πρέπει να γνωρίζει κανείς για την καλύτερη οργάνωση του ταξιδιού με παιδιά και βρέφη. 

Η AEGEAN, αναγνωρίζοντας επίσης την ανάγκη για άνετα και οικονομικά οικογενειακά ταξίδια, διαθέτει ειδικούς ναύλους για παιδιά μέχρι 12 ετών ενώ παρέχει μια επιπλέον χειραποσκευή για τα βρέφη. 

Το οικογενειακό ταξίδι διευκολύνεται όμως ακόμα περισσότερο και στο αεροδρόμιο. Έτσι, στα αεροδρόμια της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρνακας οι οικογένειες μπορούν να παραδίδουν τις αποσκευές τους σε ειδικά σχεδιασμένα counters.  Επίσης, δίνεται προτεραιότητα κατά την επιβίβαση των οικογενειών στο αεροσκάφος σε όλες τις πτήσεις της AEGEAN σε όλα τα αεροδρόμια.

aegean3

aegean1

από το αρχείο της aegean

Τέλος, τα παιδιά μπορούν πλέον να απασχολούνται με δημιουργικό και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό τρόπο καθ’όλη τη διάρκεια της πτήσης στα ταξίδια στο εξωτερικό,με τη νέα σειρά δραστηριοτήτων Aegean JuniorPilots και να απολαμβάνουν ένα νέο γευστικό αλλά και διασκεδαστικό παιδικό μενού που έχει διαμορφωθεί ειδικά για αυτά.

  

Μάθετε περισσότερα για το σύνολο υπηρεσιών που σχεδίασε η AEGEAN, ώστε να κάνει το οικογενειακό ταξίδι μια μοναδική εμπειρία στο aegeanair.com.

aegean2

ΙΣΤΟΡΙΑ: Οι Lupus in fabula αφηγούνται την ιστορία της πόλης

lupus1

Eye Am Thessaloniki – Η πόλη μέσα από τα δικά μου μάτια

________________________________

Το κοινωνικο-πολιτιστικό πρότζεκτ Eye am Thessaloniki προωθεί μία εναλλακτική αποτύπωση της εικόνας της πόλης μέσα από τη διαφορετική ματιά των επιμέρους κοινωνικών ομάδων και των διαφορετικών ανθρώπων που συνυπάρχουν στον αστικό ιστό. Σε μια υπέροχη σειρά εκδηλώσεων, την Κυριακή 7 Μαΐου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ζήσαμε μια εμπειρία μοναδική: η ομάδα Lupus in fabula παρουσίασε μια σπονδυλωτή αφηγηματική ιστορία, με τον τίτλο «Ιστορίες χωρίς σπίτι», βασισμένη σε μαρτυρίες του παρελθόντος και προσωπικές αφηγήσεις του σήμερα, με σκηνικό την ίδια την πόλη.

Μπορείτε να ακούσετε την ηχογραφημένη ιστορία σε αφηγηματικές ενότητες στη σελίδα του Eye am Thessaloniki .

«Οι Lupus in fabula κληθήκαμε να ανταποκριθούμε σε μία ενδιαφέρουσα πρόκληση στο πλαίσιο του κοινωνικού – πολιτιστικού πρότζεκτ “Eye Am Thessaloniki”: να μιλήσουμε για το φαινόμενο της αστεγίας μέσω μιας παράστασης αφήγησης. Ακολούθησαν μήνες εντατικής έρευνας, συγγραφής κειμένων, προβών και κυρίως προβληματισμού: μπορεί η τέχνη της αφήγησης να απευθύνει ουσιαστικά ένα τόσο περίπλοκο και σκληρό ζήτημα; Μπορεί η τέχνη της αφήγησης να σταθεί με ειλικρίνεια δίπλα σε ένα τόσο καθημερινό και εν εξελίξει φαινόμενο, χωρίς να το προδώσει με στερεοτυπικούς αφορισμούς;

Τα ερωτήματα μας συνόδευσαν ως το τέλος και η απάντηση δόθηκε μόνο όταν η αυλαία έπεσε: ναι, τελικά, μπορεί. Στις 7 Μαΐου φύγαμε από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με την ελπίδα, αλλά και την αίσθηση, πως καταφέραμε έστω για λίγο να αφήσουμε το βλέμμα μας να περιπλανηθεί στην πόλη μέσα από τα μάτια εκείνων που κοιμούνται έξω, έχοντας στο μυαλό πως κάποτε κρατούσαν κι αυτοί ένα κλειδί στο χέρι. Και φυσικά με τη γνώση πως αυτό μόνο δεν αρκεί. Η εποχή μας απαιτεί διαρκή επαγρύπνιση και προβληματισμό.»

Σχετικά με τους Lupus in fabula

Υπάρχει ηθική στα ζώα; Κι αν ναι, υπάρχουν ζώα που είναι μόνο καλά ή μόνο κακά; Και τότε, ο λύκος τι είναι; Επειδή υπάρχει ο λύκος της Κοκκινοσκουφίτσας, υπάρχει όμως και η λύκαινα του Ρώμου και του Ρωμύλου. Και τι να είχαν άραγε στο μυαλό τους οι Ρωμαίοι, όταν αναφωνούσαν ‘lupus in fabula’; Τι να ήταν αυτός ο ‘λύκος στην ιστορία’; Ήταν άραγε καλό ή κακό συναπάντημα;

Ένα είναι σίγουρο. Οι Lupus in fabula δεν έρχονται από τη Ρώμη, αλλά από τη Θεσσαλονίκη και φέρνουν ιστορίες. Ιστορίες για μεγάλους, ιστορίες αληθινές, φανταστικές, αστείες, τρομακτικές, τρυφερές. Όποιος αγαπάει τα θαυμαστά και τα περίεργα αυτής της ζωής, ας έρθει να μας ακούσει, κι εμείς θα του μιλήσουμε για πάθη και παθήματα, για αληθινά ψέματα κι απίστευτες αλήθειες.

lupus2

Γιώργος Αδαμίδης

lupus3

Ευαγγελία Θεοδωρίδου

lupus4

Μαρίνα Αντωνοπούλου

lupus5

Ελένη Καλογιαννίδου

Διαβάστε περισσότερα για τους Lupus in fabula και τις δράσεις τους στο site της ομάδας. Γνωρίστε την ομάδα Eye am Thessaloniki και το περιοδικό δρόμου σχεδία.

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ: Τo Mind the Book μας υποδέχεται στο χώρο του

mindthebook-2

Το Mindthebook είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και αγάπη για το βιβλίο και το ποιοτικό παιχνίδι, ένας χώρος φιλικός και φιλόξενος, που από την αρχή της δημιουργίας του έβαλε υψηλές προσδοκίες και στόχους.Έπειτα από εννιά χρόνια δημιουργικής δράσης, ο πολυχώρος συνεχίζει ανανεωμένος, με νέο λογότυπο και φρέσκια εικαστική ταυτότητα.

Ψυχή του βιβλιοπωλείου είναι η Αγγελική, η οποία μοιράζεται μαζί μας την αγάπη της για τα βιβλία και τους καθημερινούς ήρωες.

mindthebook-8

1.Τι επιδιώκει το «Mindthebook» μέσα από τη συμμετοχή του στα BOOKPOINTS;

Η ιδέα του Φεστιβάλ ήταν μια πρόκληση από μόνη της, η συμμετοχή μας ως βιβλιοπωλείο επίσης. Είμαι χαρούμενη που καταφέραμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλα αυτά τα points/ βιβλιοπωλεία. Με οδηγό την αγάπη μας για τα βιβλία και κοινό μας στόχο να φέρουμε σε επαφή τον αναγνώστη με το βιβλίο, επιδιώκουμε αυτήν την κίνηση μας να την αγκαλιάσει ο κόσμος, να τη στηρίζει και χρόνο με τον χρόνο να γίνει θεσμός για την πόλη μας.

2. Η φετινή θεματική των BOOKPOINTS είναι οι Ήρωες και οι Ηρωίδες. Τι σας οδήγησε στους «Ήρωες της καθημερινής ζωής»;

Αυτό που με οδήγησε στην επιλογή μου είναι ότι θα ήθελα τα παιδιά να μπορούν να ταυτιστούν και με ήρωες που δεν έχουν super ιδιότητες ούτε τους συμβαίνουν μόνο φανταστικές, απίθανες ιστορίες. Στους καιρούς μας, νομίζω ότι οι ιστορίες των απλών καθημερινών ανθρώπων πολλές φόρες έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα και πηγή έμπνευσης.

3. Τι να περιμένουν τα παιδιά το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στην εκδήλωση των BOOKPOINTS στο «Mindthebook»;

Φέτος έχουμε την μεγάλη χαρά να κλείσουμε εμείς το Φεστιβάλ και μάλιστα μια μέρα πριν την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Στόχος μας είναι να τιμήσουμε την ημέρα γιορτάζοντας, διασκεδάζοντας, συζητώντας  και ανακαλύπτοντας ότι μικροί και μεγάλοι ήρωες ζουν γύρω μας.  Μήπως είσαι ένας από αυτούς;

paidi

 • ΒΙΒΛΙΟΤι σημαίνει για εσένα, ποια εικόνα σχηματίζεται στο μυαλό σου;

Διαβάζοντας ένα βιβλίο ταξιδεύω σε κόσμους γεμάτους φαντασία, γνωρίζω και αγαπώ ή θυμώνω με χαρακτήρες, μαθαίνω και μαγεύομαι από ιστορίες. Μου αρέσουν πολύ τα κλασικά δερματόδετα βιβλία, αγαπώ όμως και τα χρωματιστά παιδικά βιβλία με τις υπέροχες  εικονογραφήσεις. Όταν παίρνω ένα βιβλίο στα χέρια μου το μυρίζω,  το ξεφυλλίζω,  το χαϊδεύω και  θέλω να το δείξω σε όλους τους φίλους μου.

 • ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ: Ποια ήταν η σχέση σου με τα βιβλία όταν ήσουν μικρός, τι διάβαζες, σε ποιο μέρος λάτρευες να τα ξεφυλλίζεις;

Αυτό που θυμάμαι έντονα είναι όταν η μαμά μου, πριν κοιμηθούμε, μας διάβαζε ιστορίες του Παπαδιαμάντη. Τότε, για να πω την αλήθεια, τις έβρισκα λίγο τρομακτικές, αλλά αυτό που δεν θα ξεχάσω ήταν το πόσο μου άρεσε να τρυπώνω στο κρεβάτι της και να με παίρνει ο ύπνος από το νανούρισμα της φωνής της. Στα σχολικά μου χρόνια δε θα έλεγα ότι ήμουν ένα παιδί που αγαπούσε το διάβασμα, όμως εκεί γύρω στα 16 άρχισα να ανακαλύπτω την μαγεία τους, και μαζί με την φίλη μου την Σοφία γραφτήκαμε στην Βαφοπούλειο δανειστική βιβλιοθήκη και κάθε 2ο Σάββατο παίρναμε το λεωφορείο, ήταν η γλυκιά μας συνήθεια. Αργότερα γράφτηκα και στην βιβλιοθήκη της Χ.Α.Ν.Θ, το νεοκλασικό κτίριο με τα μεγάλα παράθυρα, και το πολύ φως είναι μια ζεστή ανάμνηση που κρατώ μέσα στην καρδιά μου. Ακόμα και σήμερα μου αρέσει να τριγυρνώ στους διαδρόμους των βιβλιοθηκών και να κοιτώ στα ράφια ψάχνοντας πάντα για μικρούς ή μεγάλους θησαυρούς!

 • ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑΠοια είναι τα παιδικά βιβλία που αγαπάς και θα πρότεινες σε κάθε παιδί;

1.  Τα τρία μικρά Λυκάκια, Ευγένιος Τριβιζάς, Εκδόσεις  Μίνωας

2. Το καπλάνι της βιτρίνας, Αλκη Ζέη, Εκδόσεις Μεταίχμιο

3. Αλυσοδεμένος ελέφαντας, Χόρχε Μπουκαϊ, Εκδόσεις Όπερα

4. Καλοί και κακοί πειρατές, Αντώνης Παπαθεοδόυλου, Eκδόσεις Παπαδόπουλος

Κατά καιρούς έχω διάφορα αγαπημένα, όμως αυτά είναι τα πιο διαχρονικά αγαπημένα μου. Αν μπορούσα να μην περιοριστώ, θα είχα μια μεγάλη λίστα με αυτό και αυτό και αυτό αχ! ναι ναι και εκείνο… έτσι μου συμβαίνει και στο βιβλιοπωλείο! Δε μπορώ να προτείνω χωρίς να ακούσω και από τον αναγνώστη τι του αρέσει να διαβάζει, ώστε η πρόταση μου να είναι κοντά στα γούστα του. Αφήστε που η συζήτηση με τα παιδιά είναι απολαυστική και κρύβει  ευχάριστες εκπλήξεις.

 • ΗΡΩΙΔΑΑν ήσουν η ηρωίδα ενός βιβλίου, ποια θα ήθελες να είσαι;

Επειδή ως προσωπικότητα δεν μπορώ να μπω σε πλαίσια, δε θα σου πω μόνο έναν ήρωα. Θα ήθελα να ήμουν ο Μικρός πρίγκιπας, η Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων, ο Harry Poter, η Μέλια από το καπλάνι της βιτρίνας, ο γαργαληστής του Δημήτρη Μπασλάμ αλλά και το παιδί από την ιστορία του Δεν του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, έτσι βρε παιδιά για να ζήσω μια ζωή γεμάτη συγκινήσεις!

mindthebook

Στόχος του Mindthebook είναι να γίνει ένας χώρος δημιουργίας και γνώσης για μικρούς και μεγάλους, ένα στέκι για το βιβλίο και τον πολιτισμό, που θα δώσει την δυνατότητα σε ανήσυχους γονείς και παιδιά να το επισκέπτονται  συχνά!

Γιατί όπως είπε και η αγαπημένη Μαρία Αγγελίδου στο Little Bookstores: «O βιβλιοπώλης του μικρού βιβλιοπωλείου ξέρει τους πελάτες του με τα μικρά τους ονόματα, πιο καλά κι από τους τίτλους των βιβλίων στα ράφια του. Ξέρει ότι αυτοί είναι τα καλύτερα βιβλία του. Οι καλύτερες ιστορίες του. Ξέρει τι έχουν διαβάσει, τι έχουν βαρεθεί, τι τους έχει ξενυχτήσει, τι έχουν αγαπήσει, τι έχουν υπερασπιστεί με πάθος στη συζήτηση. Ξέρει πού συναντιούνται οι ιστορίες τους με τη δική του.»

Η εκδήλωση των BOOKPOINTS στο Mind the Book (02/04/2017)

Όλα τα Bookpoints της χρονιάς (2016-2017)

Τα Bookpoints στο Facebook

ΒΙΒΛΙΟΠΩΕΛΙΟ: Το Πράσινο Σύννεφο μας υποδέχεται στο χώρο του

prasinosynnefoint2

Το Πράσινο Σύννεφο είναι ένα βιβλιοπωλείο που δημιουργήθηκε από παιδαγωγούς στο κέντρο της Καλαμαριάς. Σε αυτό τον ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο συνδυάστηκε η αγάπη για τα παιδιά και η αγάπη για το βιβλίο. Διαδραστικές παρουσιάσεις βιβλίων, πρωτότυπες δράσεις φιλαναγνωσίας, εργαστήρια με θέματα που συναρπάζουν κάθε παιδί αλλά και μια δραστήρια λέσχη ανάγνωσης για μεγάλους και συναντήσεις με συγγραφείς κάνουν το Πράσινο Σύννεφο το σημείο όπου τα βιβλία βγαίνουν από τα ράφια και γίνονται κομμάτι της ζωής μας.

Η Γεωργία, η Ελίζα και η Μυρσίνη, μοιράζονται μαζί μας την αγάπη τους για τα βιβλία και τους ήρωες της μυθολογίας. 

prasinosynnefoint1

1.Τι επιδιώκει το «Πράσινο Σύννεφο» μέσα από τη συμμετοχή του στα BOOKPOINTS;

Μια ιδέα εμπλουτίζεται από τον καθένα μας ξεχωριστά και δημιουργείται μία ομάδα που ανοίγει νέους δρόμους. Το Πράσινο Σύννεφο επιδιώκει τη συνεργασία με ανθρώπους που έχουν κοινό στόχο και ένα κοινό πάθος: το βιβλίο! Επιδιώκει να μεταδώσει αυτό το κοινό μας πάθος σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, κάθε ηλικίας.

2. Η φετινή θεματική των BOOKPOINTS είναι οι Ήρωες και οι Ηρωίδες. Τι σας οδήγησε στους Ήρωες της Μυθολογίας;

Ήταν μια αυτόματη σκέψη. Όταν αποφασίστηκε το θέμα μας να είναι “ήρωες και ηρωίδες”, κατευθείαν το μυαλό μας πήγε σε αυτούς της μυθολογίας. Ίσως γιατί βλέπουμε καθημερινά πόσο αγαπάν τα παιδιά τους μυθολογικούς ήρωες από τα βιβλία που επιλέγουν, ή και γιατί βλέπουμε εξαιρετικά βιβλία με θέμα τη μυθολογία να εκδίδονται τον τελευταίο καιρό.

3. Τι να περιμένουν τα παιδιά το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στην εκδήλωση των BOOKPOINTS στο «Πράσινο Σύννεφο»;

Να περιμένουν να γίνουν τα ίδια τα παιδιά ήρωες!

Στο Πράσινο Σύννεφο το Σάββατο θα ζωντανέψουν οι ήρωες της μυθολογίας. Δεν θα πρέπει να φανταστεί κανείς ότι απλά θα μιλήσουμε για τους ήρωες…Τα παιδιά θα γίνουν πλήρωμα στο καράβι του Οδυσσέα, θα φτιάξουν τα δικά τους μυθικά τέρατα και θα δώσουν ζωή σε ήρωες και περιπέτειες που ζουν στη φαντασία τους!

photo

 • ΒΙΒΛΙΟ: Τι σημαίνει για εσένα, ποια εικόνα σχηματίζεται στο μυαλό σου;

Ελίζα: Μαγεία, ατέλειωτη ονειροπόληση και εικόνες μοναδικές που φτιάχνει το μυαλό σε κάθε σελίδα…Χωρίς δεύτερη σκέψη, η εικόνα είναι καλοκαίρι, τζιτζίκια, ραστώνη και το αγαπημένο βιβλίο, διαβασμένο ξανά και ξανά από τη μια, και από την άλλη, το καινούριο, μοσχομυριστό, με τις ατσαλάκωτες σελίδες του να σε προκαλεί – ποιο να διαλέξεις πρώτο;

 • ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ: Ποια ήταν η σχέση σου με τα βιβλία όταν ήσουν μικρός, τι διάβαζες, σε ποιο μέρος λάτρευες να τα ξεφυλλίζεις;

Μυρσίνη: Όταν ήμουν μικρή δεν μου άρεσαν και πολύ τα βιβλία! Οι γονείς μου διάβαζαν τόσο πολλά βιβλία, που μου φαινόταν τόσο συνηθισμένο που δεν ήθελα να το κάνω και εγώ. Πηγαίναμε με τη μαμά μου στα βιβλιοπωλεία και καθόμασταν τόσες ώρες που δεν ήθελα να ξαναπάμε. Μου άρεσε όμως, όταν πριν κοιμηθούμε,  διαβάζαμε πάντα ένα βιβλίο και ήταν η πιο ωραία ώρα, γιατί ακούγαμε ιστορίες με τον αδερφό μου και  δεν μαλώναμε, απλά ονειρευόμασταν μαζί. Μετά από χρόνια, κατάλαβα την αξία του βιβλίου και άρχισα να τα αγαπώ και τώρα δεν μπορώ να κάνω χωρίς αυτά!

 • ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ: Ποια είναι τα παιδικά βιβλία που αγαπάς και θα πρότεινες σε κάθε παιδί;

Αν και για εμάς είναι η αγαπημένη μας πρόκληση να βρίσκουμε το κατάλληλο βιβλίο για το κάθε παιδί, υπάρχουν κάποια βιβλία που αγαπάμε ιδιαίτερα: «Οι καλοί και οι κακοί πειρατές» του Αντ. Παπαθεοδούλου,»Μια φορά κι ένα καιρό ένα κλουβί» της Ρ. Παππά,και για μεγαλύτερα παιδιά, «Τα καράβια που δεν φοβήθηκαν» των Μ. Αγγελίδου-Αντ. Παπαθεοδούλου, είναι τρία από τα  βιβλία που προτείνουμε με ενθουσιασμό!

Ένα βιβλίο που λατρεύουμε είναι το «Πράσινο Σύννεφο» του Α. Νηλ , το οποίο έχει αποτελέσει έμπνευση για εμάς, όχι μόνο για το όνομα του βιβλιοπωλείου μας, αλλά και για τον τρόπο που προσεγγίζουμε παιδαγωγικά τις δράσεις μας.

 • ΗΡΩΙΔΑ: Αν ήσουν η ηρωίδα ενός βιβλίου, ποια θα ήθελες να είσαι;

Γεωργία: Θα ήθελα να ήμουν ηρωίδα σε ένα από τα βιβλία του Ιουλίου Βερν. Να ζω περιπέτειες σε αέρα, γη και θάλασσα με αερόστατα, καράβια και μέσα που υπάρχουν μόνο στη φαντασία!

Ένα ξεχωριστό βιβλιοπωλείο στην Καλαμαριά, που είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό κατάστημα. Ένας χώρος φαντασίας, μάθησης, δημιουργίας και χαράς που πρέπει να τον γνωρίσετε!

Η εκδήλωση των BOOKPOINTS στο Πράσινο Σύννεφο (11/03/2017)

Όλα τα Bookpoints της χρονιάς (2016-2017)

Τα Bookpoints στο Facebook

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ: Η Βασιλική Δραγουδάκη μας υποδέχεται στην Ονειροπαγίδα

oneiropagida vivliopoleio oreokastro

Η »Ονειροπαγίδα» είναι ένα δημιουργικό βιβλιοπωλείο που δημιουργήθηκε μέσα απ΄την επιθυμία τους να παραμείνουν, καθώς μεγαλώνουν, ισόβιοι ταξιδευτές στο καράβι της παιδικότητας.

Σκοπός της είναι η ανάδειξη της δημιουργικότητας των παιδιών, η ευαισθητοποίησή τους στην τέχνη, η καλλιέργεια της συλλογικής προσπάθειας και της εικαστικής έκφρασης μέσα από πολυποίκιλα εργαστήρια με βασικό εργαλείο το παιχνίδι.

Οι παρουσιάσεις βιβλίων, οι θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, η παιδική λέσχη ανάγνωσης, το θεατρικό παιχνίδι, το σκίτσο και η καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση είναι κάποια από τα εργαστήρια που πραγματοποιούνται στο χώρο της.

Η Βασιλική Δραγουδάκη μοιράζεται μαζί μας την αγάπη της για τα βιβλία και τους κινηματογραφικούς ήρωες.

basiliki oneiropagaida

1.Τι επιδιώκει η «Ονειροπαγίδα» μέσα από τη συμμετοχή της στα BOOKPOINTS;

Η »Ονειροπαγίδα» επιδιώκει, πέραν της έκθεσης και παρουσίασης του καλού βιβλίου, τη συνεργασία με ανθρώπους που ασχολούνται με το βιβλίο δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για ζητήματα που απασχολούν όλους μας.

 2. Η φετινή θεματική των BOOKPOINTS είναι οι Ήρωες και οι Ηρωίδες. Τι σε οδήγησε στους Κινηματογραφικούς Ηρωες;

Από την πρώτη στιγμή που έπεσε στο τραπέζι η θεματική »Ήρωες και Ηρωίδες» μία ηρωίδα καρφώθηκε στο μυαλό μου και ήταν η »Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων». Την αγαπούσα τόσο πολύ αυτήν την ηρωίδα και την ιστορία της από παιδί γιατί με παρέσυρε σε έναν άλλο κόσμο και παράλληλα μου έδινε την ευκαιρία να φανταστώ άλλα τόσα …

Και αφού η »Αλίκη» εκτός από βιβλίο έχει γίνει και ταινία αποφάσισα να ασχοληθώ με τους ήρωες που ξεπήδησαν από το χαρτί στη μεγάλη οθόνη και οι μικροί αναγνώστες να γνωρίσουν καλύτερα τα βιβλία που έγιναν κινηματογραφικές ταινίες μέσα από παιχνίδι και κατασκευές.

3. Τι να περιμένουν τα παιδιά το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στην εκδήλωση των BOOKPOINTS στην Ονειροπαγίδα;

Οι μικροί μας αναγνώστες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να ζήσουν τις ιστορίες των ηρώων μας με πρωταγωνιστές τους ίδιους. Θα ταξιδέψουν σε  κόσμους μαγικούς, διαφορετικούς από αυτούς που έχουν συνηθίσει, έχοντας την δυνατότητα να αποκτήσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες και να νιώσουν έντονα συναισθήματα.

wonderland

 • ΒΙΒΛΙΟ: Τι σημαίνει για εσένα, ποια εικόνα σχηματίζεται στο μυαλό σου;

Βιβλίο για μένα είναι ένα ταξίδι σε άγνωστους δρόμους που μου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσω νέες εμπειρίες και να χρησιμοποιήσω τη φαντασία μου έτσι ώστε να πλάσω στο μυαλό μου όπως εγώ θέλω τον κόσμο και τους χαρακτήρες του βιβλίου.

 

 • ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ: Ποια ήταν η σχέση σου με τα βιβλία όταν ήσουν μικρός, τι διάβαζες, σε ποιο μέρος λάτρευες να τα ξεφυλλίζεις;

Ακούγοντας τις λέξεις βιβλίο και παιδική ηλικία μία εικόνα μου έρχεται στο μυαλό μου, η βιβλιοθήκη του δημοτικού σχολείου μου. Μπορούσα να βρίσκομαι ώρες εκεί μέσα αναζητώντας καινούριους ήρωες και μαγικούς τόπους που έκοβαν τους δεσμούς μου από την πραγματικότητα και με βύθιζαν στις σελίδες τους.

 

 • ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ: Ποια είναι τα παιδικά βιβλία που αγαπάς και θα πρότεινες σε κάθε παιδί;

Η αγάπη μου για τα παιδικά βιβλία είναι μεγαλύτερη από τα βιβλία των ενηλίκων και γι’αυτό το λόγο έχω πολλά αγαπημένα. Κάποια από αυτά είναι »Ο Φεγγαροσκεπαστής» του  Eric Puybaret εκδόσεις Αίσωπος, »Το δεντρο που έδινε» του Σελ Σιλβερστάιν και επίσης έχω μεγάλη αδυναμία σε όλα τα βιβλία του Oliver Jeffers εκδόσεις ‘Ικαρος.

 

 • ΗΡΩΙΔΑ: Αν ήσουν η ηρωίδα ενός βιβλίου, ποια θα ήθελες να είσαι;

Θα ήθελα να ήμουν η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων για να ζήσω και εγώ όλα αυτά τα παράξενα στην περίεργη αυτή χώρα που μας περιγράφει το βιβλίο.

Ένα δημιουργικό βιβλιοπωλείο φτιαγμένο με αγάπη, όπου τα παιδιά σας βλέπουν τη γνώση να γίνεται παιχνίδι.

Η εκδήλωση των BOOKPOINTS στην Ονειροπαγίδα (11/02/2017)

Όλα τα Bookpoints της χρονιάς (2016-2017)

Τα Bookpoints στο Facebook

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ: Ο Κώστας Κωνσταντινίδης μας υποδέχεται στις Βιβλιο..ιδέες!

vivlioidees2

Οι Βιβλιο…Ιδέες εξοπλίζουν τη μαθητική τσάντα με ποιοτικά προϊόντα ελληνικών και ευρωπαϊκών εταιρειών, προωθούν το καλό παιδικό βιβλίοκαι, επειδή τους αρέσει πολύ το επιτραπέζιο παιχνίδι ως διασκέδαση και ως κοινωνική δραστηριότητα, προτείνουν εναλλακτικούς τίτλους παιχνιδιών Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών, για κάθε ηλικία. Επιλεγμένα παζλ και επώνυμα παιχνίδια με σκοπό να καλλιεργήσουν την φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών καθώς και προτάσεις για δώρα και λογοτεχνικά βιβλία.

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τα βιβλία και τους ήρωες μυστηρίου.

vivlioidees

1. Τι επιδιώκουν οι Βιβλιο…Ιδέες μέσα από τη συμμετοχή τους στα BOOKPOINTS;

Τα BOOKPOINTS είναι μία ευτυχής σύμπραξη δημιουργικών ανθρώπων καταρχήν και φυσικά βιβλιοπωλείων, με σκοπό  την ανάδειξη του καλού παιδικού βιβλίου, μέσα από μια βιωματική και διαδραστική συμμετοχή των μικρών μας φίλων.  Η χαρά στα πρόσωπα των παιδιών, αφού έχουν συμμετάσχει σε κάποια από τις δραστηριότητες, είναι για όλους μας θεωρώ η μεγαλύτερη ηθική επιβράβευση.

2. Η φετινή θεματική των BOOKPOINTS είναι οι Ήρωες και οι Ηρωίδες. Τι σε οδήγησε στους Ήρωες Μυστηρίου;

Το μυστήριο, οι γρίφοι, τα παζλ και η επίλυσή τους ήταν κάτι που ανέκαθεν με γοήτευε. Τα «Πέντε Λαγωνικά» της Enid Blyton, οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς, κινούμενα σχέδια όπως ο «Αστυνόμος Σαϊνης»,ταινίες σαν τον «Ροζ Πάνθηρα» με τον απίστευτο επιθεωρητή Κλουζώ αλλά και επιτραπέζια παιχνίδια όπως το «Cluedo» και τα «Μυστήρια στο Πεκίνο» αποτελούν αγαπημένα παιδικά και εφηβικά βιώματα. Πλέον οι ήρωες στα βιβλία μπορεί να έχουν αλλάξει, αλλά η γοητεία που ασκούν οι υποθέσεις μυστηρίου παραμένει η ίδια.

3. Τι να περιμένουν τα παιδιά το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στην εκδήλωση των BOOKPOINTS στις Βιβλιο…Ιδέες;

Με οδηγό την παιδική τους περιέργεια θα ξεναγηθούν στους κόσμους των αγαπημένων τους ηρώων μυστηρίου και παρέα με τους εμψυχωτές, θα γίνουν τα ίδια ντετέκτιβ, προσπαθώντας να επιλύσουν γρίφους και μυστήρια μέσα από θεατρικό παιχνίδι και παιχνίδια ρόλων, πάντα με στόχο να διασκεδάσουν όσο γίνεται περισσότερο. Ευχόμαστε η όλη εμπειρία να αποτελέσει μια ανάμνηση που θα τα συντροφεύει για καιρό.

mys

 • ΒΙΒΛΙΟ: Τι σημαίνει για εσένα, ποια εικόνα σχηματίζεται στο μυαλό σου;

Το βιβλίο για μένα είναι μια ανάγκη. Όπως και η άλλη μου μεγάλη αγάπη, η μουσική, αποτελούν μαζί ένα τόσο τεράστιο κομμάτι της ζωής μου, που δεν μπορώ καν να φανταστώ πόσο διαφορετική θα ήταν χωρίς τα βιώματα που μου έχουν προσφέρει. Συνεπώς η εικόνα δεν είναι μόνο μία, αλλά πραγματικά χιλιάδες, η καθεμιά με τη δική της ξεχωριστή σημασία.

 •  ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ: Ποια ήταν η σχέση σου με τα βιβλία όταν ήσουν μικρός, τι διάβαζες, σε ποιο μέρος λάτρευες να τα ξεφυλλίζεις;

Τα πηγαίναμε ανέκαθεν καλά. Από τα παραμύθια που μου διάβαζε η γιαγιά μου ακόμα, τα βιβλία αποτελούσαν κομμάτι της καθημερινότητας. Η αγαπημένη μου σειρά βιβλίων ήταν σίγουρα το «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος», μια και από εκεί γεννήθηκε και η αγάπη που έχω για την Ιστορία. Επίσης λάτρευα τα βιβλία μυθολογίας, τον Ιούλιο Βερν, τον Ρούντιγκερ δηλαδή τον «Μικρό Βρικόλακα» της Άγγελα Ζόμμερ-Μπόντεμπουργκ και φυσικά τα βιβλία της Enid Blyton. Πάντα το βιβλίο με συνόδευε στο κρεβάτι πριν κοιμηθώ, συνήθεια που δεν έχω απολέσει.

 • ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ: Ποια είναι τα παιδικά βιβλία που αγαπάς και θα πρότεινες σε κάθε παιδί;

Το σύγχρονο παιδικό βιβλίο αποτελεί μια πραγματική όαση μέσα σε έναν κυκεώνα επικράτησης της αισθητικής μετριότητας, οπότε και οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές. Από τα βιβλία που διάβασα και εντυπωσιάστηκα θα πρότεινα το «Παλιόπαιδο» (Αγγελική Δαρλάση, εκδ. Πατάκη) για τον ρεαλισμό του και την ευαισθησία του, το «Αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα» (Τζον Μπόϊν, εκδ. Κέδρος), ως έναν ύμνο στην παιδική φιλία και αθωότητα και τη σειρά «Ιστορίες που τις είπε…(το φως, η πέτρα, η θάλασσα, ο δρόμος κτλ)» (Μαρία Αγγελίδου, εκδ. Μεταίχμιο) για την διεισδυτική ματιά στην αρχαία ελληνική ιστορία, με κείμενα προσαρμοσμένα για να τραβήξουν το ενδιαφέρον των παιδιών.

 • ΗΡΩΑΣ: Αν ήσουν ο ήρωας ενός βιβλίου, ποια θα ήθελες να είσαι;

Σίγουρα ο Άρθουρ Ντεντ από το αγαπημένο μου «Γυρίζοντας τον Γαλαξία με Ώτο Στοπ» του Ντ. Άνταμς, γιατί θα ήθελα να μπορώ να γυρίσω το σύμπαν και να ανακαλύψω πλανήτες, γαλαξίες και να δω από κοντά πράγματα που για την ώρα μας είναι παντελώς άγνωστα.

Οι Βιβλιο…Ιδέες είναι γεμάτες ιδέες για βιβλία, παιχνίδια, δώρα και ένας χώρος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους

Η εκδήλωση των BOOKPOINTS στις Βιβλιο…ιδέες (14/01/2017)

Όλα τα Bookpoints της χρονιάς (2016-2017)

Τα Bookpoints στο Facebook