«Ο χρόνος ξεκινάει με το ΧΡΑΤΣ και τελειώνει με το ΧΡΟΥΤΣ» από τις εκδόσεις ΒΑΡΦΗ – Πυγολαμπίδες
Skip to content

«Ο χρόνος ξεκινάει με το ΧΡΑΤΣ και τελειώνει με το ΧΡΟΥΤΣ» από τις εκδόσεις ΒΑΡΦΗ

xrats

«Ο χρόνος ξεκινάει με το ΧΡΑΤΣ και τελειώνει με το ΧΡΟΥΤΣ» της Μαρίας Πετκανοπούλου, είναι το καινούργιο παιδικό παραμύθι  των Εκδόσεων ΒΑΡΦΗ.

Ένας  μικρούλης καλικάντζαρος που δεν του έδωσαν καν όνομα,  μας δίνει μαθήματα στρατηγικού σχεδιασμού πραγματοποίησης ονείρων, με ονειρόσκονη την αγάπη και τα παιχνίδια. Τα μικρά καλικαντζαρίσια του χεράκια  λαχταρούσαν να αγγίξουν ό,τι  η ψυχή του και το μυαλό του ονειρεύονταν.

Αλλά πού ακούστηκε ένας καλικάντζαρος να διαφέρει; Να επιθυμεί να ζήσει με τους ανθρώπους; Μέσα στο σκοτάδι της νύχτας την ώρα που οι άλλοι αναστάτωναν τον κόσμο, οι κρυφές ματιές στα παιχνίδια των παιδιών, τον γέμιζαν όνειρα.

Η λαχτάρα για αλλαγή, η δύναμη της θέλησης, της αποφασιστικότητας και της πράξης, και η αγάπη κυριαρχούν.

Ένα βιβλίο όπου  τα μικρά παιδιά  κυκλοφορούν μέσα στον χρόνο,  καταλαβαίνουν τον χρόνο,  παίζουν με τον χρόνο και  χαίρονται με την αδιάκοπη αλλαγή, χαίρονται με το μεγάλωμά τους και τη ζωή τους.   Ένα βιβλίο που θα γίνει το αγαπημένο προσωπικό τους ημερολόγιο, όταν πάνω στις  λευκές σελίδες στο τέλος, θα ζωγραφίσουν τις δικές τους στιγμές, στη δική  τους χρονιά.

Ένα βιβλίο που βγήκε από χέρια, μυαλό, καρδιά που ξέρουν να μιλήσουν με τα παιδιά, που ξέρουν τα παιδιά, που ξέρουν να καταλάβουν τα παιδιά, που μπορούν να τα οδηγήσουν στη μαγεία της καθημερινότητας που αλλάζει. Από τη συγγραφέα Μαρία Πετκανοπούλου,  βραβευμένη από τον Κύκλο του Παιδικού Βιβλίου και

την εικονογράφο  κόρης της, Άννα  Καρνή. Είναι γνωστές και οι δύο στον χώρο του παιδικού βιβλίου, η πρώτη έγραψε τα:

«Ο μικρός ζωγράφος των βράχων» Εκδ. Καλειδοσκόπιο 2010. Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα  του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Απρίλιος 2011.

«Παίζουμε; 99+1 αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια» Εκδ. Καλειδοσκόπιο, 2014

«ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΩΡΑ ΛΥΚΑΚΙΑ» Εκδ. Βάρφης, 2015 και  η δεύτερη τα εικονογράφησε.