Βήμα σε νέους συγγραφείς – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Βήμα σε νέους συγγραφείς

writer

Εκδηλώσεις αφιερωμένες σε νέους συγγραφείς και  σε «νέα» έργα.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς αγαπούν το βιβλίο, προωθούν  τη δημιουργικότητα και τη δυνατότητα έκφρασης και στηρίζουν αυτούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της συγγραφής.   Γι’ αυτό το λόγο εγκαινιάζουν μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένη στους νέους λογοτέχνες.

Από τις 12 – 15 & 19 Μαΐου 2016 δίνεται η ευκαιρία σε όσους δημιουργούς το επιθυμούν  να παρουσιάσουν  το έργο τους, σε δική τους ανεξάρτητη εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Ναυάρχου Βότση ή στο Δημοτικό Θέατρο «Οδού Χηλής».

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο συγγραφέας

  • πρέπει να έχει εκδώσει το βιβλίο του από το 2010 και μετά.
  • έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μία μόνο παρουσίαση κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
  • μπορεί να παρουσιάσει βιβλίο οποιασδήποτε κατηγορίας (μυθιστόρημα, διήγημα, ποίηση, βιβλίο γνώσεων ή βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας κ.λ.π.)
  • υποχρεούται να συμπληρώσει και να παραδώσει αίτηση συμμετοχής υπογεγραμμένη, έχοντας ενημερωθεί και αποδεχτεί όλους τους επισυναπτόμενους όρους συμμετοχής.
  • οφείλει να συμπληρώσει την αίτηση, αυτοπροσώπως, στη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη, Καρολίδου 14 και Αιμιλιανού Γρεβενών γωνία, τηλ. 2310 456-658 ή να τη στείλει με fax στο 2313 314-479. Η αίτηση παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου και σειρά προτεραιότητας.
  • οφείλει να ολοκληρώσει την παρουσίαση και την ενδεχόμενη πώληση των βιβλίων του κατά τη διάρκεια 90 λεπτών.
  • φέρει την αποκλειστική ευθύνη της εκδήλωσης, ο ίδιος ή ο εκδοτικός οίκος με τον οποίο συνεργάζεται (στήσιμο, θέμα, προσκεκλημένοι, φωτογραφίες, κ.λ.π.).
  • έχει τη δυνατότητα να τυπώσει μόνος του τη δική του αφίσα και να επικοινωνήσει ατομικά την προσωπική του εκδήλωση. Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς δεν θα τυπώσουν ξεχωριστή αφίσα για κάθε εκδήλωση.
  • οφείλει να προσφέρει 3 τουλάχιστον αντίτυπα του έργου του για τον εμπλουτισμό της συλλογής των βιβλιοθηκών.

Η  Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς

  • οφείλουν να τυπώσουν μία συγκεντρωτική αφίσα με τον όνομα και το λογότυπο της σειράς εκδηλώσεων Βήμα σε νέους συγγραφείς, όπου θα αναφέρονται τα ονόματα των συγγραφέων που θα συμμετέχουν, καθώς  και η  ώρα αλλά και ο τόπος  που θα πραγματοποιείται η κάθε εκδήλωση.
  • οφείλουν να προωθήσουν το γεγονός επικοινωνιακά με αποστολή δελτίου τύπου αλλά και αναρτώντας τις σχετικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Καλαμαριάς και των Δημοτικών Βιβλιοθηκών.
  • οφείλουν να πραγματοποιήσουν εκδήλωση – αφιέρωμα παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Βασιλικής Νικολέττου και εκπροσώπων των Βιβλιοθηκών, στις 19 Μαΐου 2016 και ώρα 7.30 στο Δημοτικό Θέατρο «Οδού Χηλής», όπου θα δοθεί ο λόγος σε όλους τους συγγραφείς να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και να μιλήσουν σύντομα για τη συγγραφική τους εμπειρία αλλά και  για το βιβλίο που παρουσίασαν κατά τη διάρκεια του αφιερώματος .

 

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι την  Παρασκευή 6 Μαΐου.

Η Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη είναι η υπεύθυνη Βιβλιοθήκη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης  Βήμα σε νέους συγγραφείς. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις εκδηλώσεις  μπορείτε να απευθύνεστε στο  τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης  2310 456-658.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ
ΕΠΙΘΕΤΟ
ΟΝΟΜΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΤΗΛ.
E-MAIL
ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΕΚΔΟΤΗΣ
ΗΜΕΡ. ΕΚΔΟΣΗΣ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ