"Φτιάχνουμε… για καλό σκοπό γονείς & παιδιά ΜΑΖΙ" – Πυγολαμπίδες
Skip to content

“Φτιάχνουμε… για καλό σκοπό γονείς & παιδιά ΜΑΖΙ”

mazi merimna

Ανοιξιάτικη δράση φιλανθρωπικού σκοπού από την Παραμυθούπολη σε συνεργασία με τους Φίλους Μέριμνας Θεσσαλονίκης.

Μάρτιος: 11, 18   &   Απρίλιος: 1, 8, 9, 10

Το Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο Παραμυθούπολη για πρώτη φορά φέτος την άνοιξη διοργανώνει τη δράση ‘Φτιάχνουμε για καλό σκοπό γονείς και παιδιά μαζί’. Η δράση αυτή αποτελεί περισσότερο ένα κάλεσμα προς μεγάλους και μικρούς να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους το έργο του σωματείου των Φίλων της Μέριμνας Θεσσαλονίκης  μέσα από μια μικρής κλίμακας εμπειρία εθελοντισμού και προσφοράς. Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια μαζί με τη μαμά, τον νονό, τη θεία ή τη γιαγιά, για να φτιάξουν μαζί κάτι που θα χαρίσουν, με σκοπό να ενισχυθεί το έργο των ΦΜΘ, οι οποίοι στηρίζουν το συμβουλευτικό κέντρο της Μέριμνας Θεσσαλονίκης που προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική στήριξη σε παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρές αρρώστιες και θάνατο.

Σε έξι διαφορετικές ημερομηνίες μέσα στον Μάρτη και τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Καβάφη 12, Ευκαρπία) έξι δημιουργικά εργαστήρια, στα οποία οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν αντικείμενα που θα διατεθούν προς πώληση στο μεγάλο ανοιξιάτικο bazaar των Φίλων Μέριμνας Θεσσαλονίκης στις 23 και 24 Απριλίου 2016 στην Αποθήκη Γ΄ στο λιμάνι. Τα εργαστήρια θα έχουν διαφορετικούς συντονιστές κάθε φορά, οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά και προτείνουν διαφορετικές κατασκευές με ποικίλα υλικά και τεχνικές.

Σε κάθε εργαστήρι θα υπάρχει διαφορετική συμμετοχή (άλλες φορές με ένα μικρό αντίτιμο που θα καλύπτει τα απαραίτητα υλικά και άλλες φορές με υλικά που θα φέρνει ο καθένας από το σπίτι του), ενώ στο τέλος θα καταλογογραφούνται αναλυτικά οι δημιουργίες που θα έχει φτιάξει και θα διαθέτει ο καθένας προς πώληση.

Η δράση θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Απρίλη, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι, όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα δώσουν το παρόν στο μεγάλο spring bazaar των ΦΜΘ ως εθελοντική ομάδα, για να ενισχύσουν με την παρουσία τους τη διάθεση των δημιουργιών τους και να ζήσουν από κοντά τον καλό σκοπό.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 690314 | paramythupoli@gmail.com 

 

ΦΙΛΟΙ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – SPRING BAZAAR

Το spring bazaar των ΦΜΘ πραγματοποιείται φέτος για 4η συνεχή χρονιά και αποτελεί πια θεσμό για την πόλη. Πραγματοποιείται το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 στην Αποθήκη Γ΄ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τις 11 π.μ. ως τις 7 μ.μ. και συνδυάζει συμφέρουσες αγορές με διασκέδαση, ενώ παράλληλα ενισχύεται το συμβουλευτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια, παραστάσεις, εργαστήρια και κατασκευές για τους μικρούς φίλους, ενώ παράλληλα οι μεγάλοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ρούχα, αξεσουάρ, χειροποίητα δώρα και βιβλία, αλλά και να δοκιμάσουν την τύχη τους στη λαχειοφόρο αγορά. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το σωματείο οι Φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση του συμβουλευτικού κέντρου της Μέριμνας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική στήριξη σε παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες και θάνατο.