Η Λίνα Σωτηροπούλου θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντήσει τους αναγνώστες της σε βιβλιοπωλεία και σχολεία. – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η Λίνα Σωτηροπούλου θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντήσει τους αναγνώστες της σε βιβλιοπωλεία και σχολεία.

linasotiropoulouekdoseismetaixmio

Όταν το σύμπαν συνωμοτεί, μια συγγραφέας παιδικών βιβλίων  δεν χρειάζεται να έχει μάγισσα μαμά για να εκπληρώσει το χριστουγεννιάτικο όνειρό της.

Η Λίνα Σωτηροπούλου θα φέρει σε πέρας την αποστολή της: Τον Νοέμβριο θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντήσει τους αναγνώστες της σε βιβλιοπωλεία και σχολεία.

Η Λίνα Σωτηροπούλου αν και αρχικά αφέθηκε στη μαγεία των αριθμών, στη συνέχεια οι λέξεις αποφάσισαν να την κάνουν σύμμαχό τους. Παίζοντας μαζί τους, συνέθεσε ιστορίες και παραμύθια που έγιναν βιβλία για να φέρνουν χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών.

Έτσι, Η μαμά μου η μάγισσα είναι ένα βιβλίο με θέμα την οικογενειακή ζωή, και στον ίδιο θεματικό άξονα κινείται και το Εγώ και η αδερφή μου για λίγο μεγαλύτερα παιδιά, με θέμα την αδερφική ζήλια. Το Όταν το σύμπαν συνωμοτεί, όπου πρωταγωνιστεί ένα έξυπνο κορίτσι που νιώθει ασφυκτική την πίεση της μητέρας της η οποία θέλει πάντα η κόρη της να είναι πρώτη και καλύτερη, από την ολοκαίνουργια σειρά «Ιστορίες που ζεις δυνατά», απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών. Η Αποστολή Κρυμμένος Θησαυρός είναι μια καλοκαιρινή περιπέτεια με θέμα την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και την αγάπη για το διάβασμα. Επίσης, με τη διασκευή της Οδύσσειας από τη νέα σειρά «Η πρώτη μου λογοτεχνία» που απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών, η Λίνα Σωτηροπούλου πετυχαίνει την πρώτη γνωριμία με τον Όμηρο και εισάγει τα μικρά παιδιά στο συναρπαστικό ταξίδι του Οδυσσέα. Τέλος, το πιο πρόσφατο βιβλίο της είναι μια γιορτινή ιστορία με τίτλο Ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο στο οποίο ένα φαινομενικά κακομαθημένο κορίτσι έχει ένα κρυφό μα πολύ γενναιόδωρο σχέδιο που θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα των Χριστουγέννων.

Με όλα τα παραπάνω βιβλία στις αποσκευές της, η Λίνα Σωτηροπούλου ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να συνομιλήσει με τους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους αναγνώστες της. Θα τους περιμένει για να αφηγηθεί την ιστορία του Οδυσσέα, να γράψουν όλοι μαζί γράμματα στον Άγιο Βασίλη, να δοκιμάσουν τις μαγικές ικανότητες των μαμάδων αλλά και να ανακαλύψουν αν ένας σκύλος αρκεί για να πάψει το σύμπαν να συνωμοτεί εναντίον μας.
Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεών της.

•Τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016, στο βιβλιοπωλείο ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ (Γεωργίου Παπανδρέου 27), στις 6:30 μ.μ., με αφορμή το βιβλίο της Ο πρώτος μου Όμηρος: Οδύσσεια.

•Την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016, στο ΚΔΑΠ «Παιδεία Παίζει» (Μαραθώνος 13, Κάτω Τούμπα), στις 7 μ.μ., με αφορμή το βιβλίο Ο πρώτος μου Όμηρος: Οδύσσεια.

•Την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016, στο βιβλιοπωλείο MIND THE BOOK (25ης Μαρτίου 93, Εύοσμος), στις 7 μ.μ., με αφορμή το γιορτινό βιβλίο Ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο.

•Την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, στο βιβλιοπωλείο ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ (Βασ. Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο),  στις 7 μ.μ., με αφορμή το γιορτινό βιβλίο Ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο.

•Την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016, στο βιβλιοπωλείο ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΝΝΕΦΟ (Ι. Πασαλίδη 21, Καλαμαριά), στις 7 μ.μ., με αφορμή το βιβλίο Η μαμά μου η μάγισσα.

•Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016, στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης (Μητροπόλεως 92), στις 12 το μεσημέρι, με αφορμή το βιβλίο Η μαμά μου η μάγισσα.

•Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016, στο βιβλιοπωλείο MIND THE BOOK (25ης Μαρτίου 93, Εύοσμος), στις 6:30 μ.μ., με αφορμή το βιβλίο Όταν το σύμπαν συνωμοτεί.

•Την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016, στο βιβλιοπωλείο SUBLIME (Λ. Παπανικολάου 86Α, Πεύκα), στις 11 το πρωί, με αφορμή το γιορτινό βιβλίο Ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Λίνα Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε λογιστική και στη δουλειά της ασχολείται καθημερινά με τους αριθμούς. Μια μέρα όμως μέσα από τα λογιστικά βιβλία –που μόνο πονοκέφαλο φέρνουν– άρχισαν να ξεπετάγονται γράμματα και να πλέκουν ιστορίες και παραμύθια. Κάπως έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με βιβλία που φέρνουν χαμόγελα σε παιδικά πρόσωπα.

Τα βιβλία της Λίνας Σωτηροπούλου από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ:
Η μαμά μου η μάγισσα
Εγώ και η αδερφή μου
Όταν το σύμπαν συνωμοτεί
Αποστολή Κρυμμένος Θησαυρός
Ο πρώτος μου Όμηρος: Οδύσσεια
Ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο