Οι εθελοντές της ΧΑΝΘ χαρίζουν απλόχερα στιγμές παιδικής ξεγνοιασιάς στους πρόσφυγες στην Ειδομένη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Οι εθελοντές της ΧΑΝΘ χαρίζουν απλόχερα στιγμές παιδικής ξεγνοιασιάς στους πρόσφυγες στην Ειδομένη

Υπολογίζεται ότι περίπου 6-7.000 πρόσφυγες συρρέουν στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης ημερησίως και 40.000 την βδομάδα. Οι χώρες τους έχουν σχεδόν γκρεμιστεί από πολέμους και αναγκάζονται να τραπούν σε φυγή και να γίνουν πρόσφυγες. Πρόκειται για ανθρώπους που φτάνουν στην Ειδομένη σωματικά και ψυχικά ταλαιπωρημένοι. Σε αυτούς του συνανθρώπους μας οφείλουμε να δείξουμε αγάπη και ανθρωπιά, να προσφέρουμε την φροντίδα που τους αξίζει.

Η ΧΑΝΘ με ομάδα εθελοντών της πηγαίνει στην Ειδομένη για δυο Κυριακές 22 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου για να προσφέρει στιγμές χαράς, γαλήνης και αγάπης στα μικρά παιδιά. Μια σημαντική εκδήλωση αλληλεγγύης με σκοπό να χαρίσει χαμόγελα στους μικρούς πρόσφυγες και να υποστηρίξει τις οικογένειες τους που δοκιμάζονται καθημερινά δίνοντας έναν αγώνα ζωής και αναζητώντας μια καλύτερη και πιο ασφαλή ζωή.

Σας καλούμε να γίνεται και εσείς συμμέτοχοι στην προσπάθεια αυτή  προσφέροντας:

  • Αδιάβροχα
  • Παιδικές κάλτσες
  • Παιδικά Μπουφάν
  • Sleeping Bags
  • Κουβερτούλες παιδικές

Τα είδη συγκεντρώνονται καθημερινά στη ΧΑΝΘ (Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς)

Χωρίς διακρίσεις και με πνεύμα αγάπης και προσφοράς, η ΧΑΝΘ βρίσκεται στο πλευρό των προσφύγων και αποδεικνύει έμπρακτα τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα προσπαθώντας να απαλύνει τον πόνο τους και να προσφέρει κυρίως στα παιδιά- εκτός από υλικά αγαθά- και λίγες στιγμές και παιδικής ξεγνοιασιάς.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Πληροφορίες: ΧΑΝΘ, Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς, εσωτ. 0884, socialaction@ymca.gr