Διαγωνισμός Ρομποτικής FIRST® LEGO® League (FLL®) – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Διαγωνισμός Ρομποτικής FIRST® LEGO® League (FLL®)

aduact4

Το FIRST® LEGO® LEAGUE (FLL®), ένα πρόγραμμα (πρωτάθλημα) ρομποτικής για παιδιά 9-16 ετών είναι μια παγκόσμια διοργάνωση που ξεκίνησε το 1992. Έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα σε δίκτυο 80 χωρών και με τη συμμετοχή περισσότερων από 23.000 ομάδων.  To 2013 στο δίκτυο αυτό προστέθηκε για πρώτη φορά η Ελλάδα μέσω του εκπαιδευτικού οργανισμού, eduACΤ, που αποτελεί τον επιχειρησιακό συνεργάτη του FIRST®LEGO® LEAGUE για την Ελλάδα.

Φέτος ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθείς 7 & 8 Μαρτίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Noesis  με  θέμα το “world class”

Ο στόχος είναι:

  • Τα παιδιά και οι νέοι να ενθουσιαστούν με την επιστήμη και την τεχνολογία
  • Οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν την ιδέα του ομαδικού πνεύματος
  • Να ενθαρρυνθούν τα παιδιά και οι νέοι για την επίλυση σύνθετων πρότζεκτ με δημιουργικό τρόπο

eduact2

Η βάση του FLL® είναι ένα τουρνουά ρομποτικής σε διασκεδαστική ατμόσφαιρα! Οι ομάδες του FLL®. αποτελούνται από δύο έως δέκα παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά την 1/1/1998 και έναν ενήλικο προπονητή και μπορούν να εκπροσωπούν τάξη σχολείου, οργάνωση νέων, σύλλογο ή ομάδα φίλων που θέλουν να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και την εφευρετικότητα τους. Η πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι συμμετέχοντες είναι ο προγραμματισμός ενός αυτόνομου ρομπότ ώστε να κερδίσει πόντους στην επιφάνεια ενός θεματικού παιχνιδιού και ταυτόχρονα, να ερευνήσουν ένα πραγματικό πρόβλημα, να σκεφτούν μια δική τους καινοτόμα λύση κι ενώ όλα διέπονται από τις βασικές αρχές αξίες ομαδικότητας του FLL®. Τα παιδιά παίζουν, γνωρίζουν την τεχνολογία και τις καινοτομίες, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να δουλεύουν ομαδικά και να χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους. Μέσα από την Ομαδική Εργασία, την Ενεργητική Μάθηση ανακαλύπτουν τη δημιουργικότητά τους, επιλύουν προβλήματα, ανακαλύπτουν ατελείωτες ιδέες και το πιο σημαντικό περνάνε καλά και έχουνε κέφι!

Εγγραφές Ομάδων μέχρι 8 Ιανουαρίου 2015!!  Σας περιμένουμε με χαρά να ερευνήσουμε, να κατασκευάσουμε, να μάθουμε και κυρίως να περάσουμε καλά μέσα σε ένα κλίμα χαράς κι ενθουσιασμού
Σας αρέσει η Έρευνα η Τεχνολογία και η Ρομποτική? Είστε γεμάτοι ιδέες για νέους τρόπους που θα μπορούσαμε να μαθαίνουμε? Τότε μη χάνετε χρόνο!!! Το FLL “WORLD Class” περιμένει παλιές και νέες ομάδες να μοιραστούν τις γνώσεις τους

Κάντε την εγγραφή σας συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχή που βρίσκεται στη συνέχεια και ξεκινήστε τη νέα σεζόν του FLL

http://eduact.org/form/view.php?id=13415

eduact3