Χιουμοριστική παρέμβαση στο κυκλοφοριακό χάος – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Χιουμοριστική παρέμβαση στο κυκλοφοριακό χάος

photo-enosis pezon

 

Με χιουμοριστικό τρόπο απαντά η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών στην αταξία της κυκλοφορίας και την έλλειψη σεβασμού προς τους πεζούς. Με πρωτότυπες παρεμβάσεις, ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας «NόVAN theatre group» διεκδικούν τον δημόσιο χώρο που θεωρητικά ανήκει στους πεζούς, αλλά τον οποίο στην πραγματικότητα οι πεζοί στερούνται.

Με την υποστήριξη της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, το κέντρο της πόλης θα γεμίσει για τέσσερις μέρες από μίμους, οι οποίοι με χιουμοριστικό τρόπο, με θεατρικά δρώμενα και παντομίμα, θα στιγματίζουν την κακή συμπεριφορά των οδηγών την ώρα που αυτή εκδηλώνεται.

Από τις 20 ως τις 23 Σεπτεμβρίου 2014, κατά τις μεσημεριανές ώρες, η Ένωση Πεζών «σκορπίζει» ηθοποιούς στις διαβάσεις και τα πεζοδρόμια του κέντρου της Θεσσαλονίκης -από τη Διαγώνιο μέχρι τη Βενιζέλου και από την Αγία Σοφία μέχρι τη θάλασσα- οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν χαμογελαστά, πρόσωπο με πρόσωπο, τους «εισβολείς»: από τον οδηγό που καταπατά τη διάβαση πεζών μέχρι το τραπεζάκι που κλείνει το πεζοδρόμιο.

H ​εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Μετακίνησης.