Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα "Στιγμές στα Δυτικά" – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα “Στιγμές στα Δυτικά”

photo stigmes ditika

 

Η ανεξάρτητη ομάδα νέων «Π.Ε.Σ. το Δυτικά» διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Στιγμές στα Δυτικά

 

Συμφωνώντας με τον ποιητή ότι «στη μνήμη μιας παλιάς φωτογραφίας ζω τους αιώνες σε μια μικρή στιγμή», καθένας από μας έχει μπει στον πειρασμό να απαθανατίσει στιγμές και εικόνες μέσα από το φωτογραφικό φακό. Με κινητό ή φωτογραφική μηχανή, επαγγελματική ή ερασιτεχνική…

 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη των χαρισματικών σημείων στις περιοχές εντός των ορίων του Δήμου Παύλου Μελά. Ο διαγωνισμός οριοθετήθηκε χρονικά από 26 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου. Λόγω αυξημένης συμμετοχής, όμως,θα παραταθεί μέχρι 15 Σεπτεμβρίου.

 

Ο διαγωνισμός λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου και οι 10 (δέκα) επικρατέστερες φωτογραφίες θα τεθούν στην κρίση επαγγελματία φωτογράφου για την ανάδειξη του νικητή.

 

Η ανακοίνωση και η απονομή του βραβείου στο νικητή του διαγωνισμού θα γίνει την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 στο χώρο του «Καφέ και ό,τι χρώμα θες», στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη (ΟΑΣΘ: 34, Στάση: Μονή Λαζαριστών).

 

Την ίδια μέρα, θα εγκαινιάσουμε την έκθεση των 10(δέκα) επικρατέστερων φωτογραφιών στον ίδιο χώρο, όπου θα παραμείνουν στη διάθεση του κοινού έως την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου.

 

Η διαδικασία συμμετοχής είναι η εξής:

1. Φωτογραφίζουμε μία αγαπημένη στιγμή ή γωνιά της γειτονιάς μας, στα όρια του Δήμου Παύλου Μελά.

2. Γράφουμε την περιοχή που τραβήχτηκε (εάν το σημείο δεν έχει κάποια ονομασία, γράφουμε την οδό).

3. Επινοούμε έναν τίτλο για τη φωτογραφία.

4. Υπογράφουμε με το όνομα ή το ψευδώνυμό μας.

5. Στέλνουμε όλα τα παραπάνω με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα της ομάδας «ΠΕΣ το Δυτικά» στο facebook ή μέσω e-mail στο pestoditika@gmail.com.

6. Η διαδικασία της ψηφοφορίας γίνεται μέσω like στο ομώνυμο άλμπουμ της εκδήλωσης (Fb: στιγμές στα Δυτικά)
*Δεν υπάρχει περιορισμός συμμετοχών ανά άτομο, αλλά μόνο μία φωτογραφία κάθε συμμετέχοντα μπορεί να διακριθεί. Επιπλέον, δε διαγωνίζονται διαφημιστικές φωτογραφίες.
Επιπλέον, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, οι διαγωνιζόμενες φωτογραφίες θα εκτεθούν στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου (ΟΑΣΘ: 38, Στάση: Γυμνάσιο), κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου».
Αυτό το καλοκαίρι βλέπουμε την πόλη μας διαφορετικά! Δείξε κι εσύ τη γειτονιά σου μέσα απ’ τα δικά σου μάτια.

 

Info

Π.Ε.Σ. το δυτικά

fb page:  ΠΕΣ το Δυτικά