85 Χρόνια Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Πυγολαμπίδες
Skip to content

85 Χρόνια Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού γιόρτασε τα 85 χρόνια από την ίδρυσή του. Πάνω από 100 οδηγοί, γονείς, φίλοι και περαστικοί συναντήθηκαν στο Λευκό Πύργο στις 12.00. Χωρισμένοι σε ομάδες 4-6 ατόμων έπαιξαν παιχνίδι πόλης που σκοπό είχε να γνωρίσουν την πόλη μας και να τους γνωρίσει η πόλη. Για οδηγό τους είχαν ένα χάρτη της πόλης, ενώ τα μέρη που επισκέφτηκαν σχημάτιζαν επάνω στο χάρτη το νούμερο 85. Απάντησαν σε ερωτήσεις, πήραν συνέντευξη από περαστικούς, τραγούδησαν τραγούδια, έπαιξαν παιχνίδια και έδωσαν παλμό στην πόλη. Στο τέλος όλοι μαζί φωτογραφήθηκαν δίπλα στο Λευκό Πύργο σχηματίζοντας το νούμερο 85!

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εθελοντικές οργανώσεις. Μέσα από το παιχνίδι, τη βιωματική μάθηση, τα δημιουργικά εργαστήρια, την επαφή με τη φύση, αναπτύσσεται η προσωπικότητα των παιδιών, δημιουργούνται ανεξάρτητοι πολίτες, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να προσφέρουν στην κοινωνία.

 

Tο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ευχαριστεί όλους τους φορείς και τα ΜΜΕ που το στήριξαν.

Πληροφορίες σχετικά με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού: Τοπικός Έφορος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαδόπουλος, τηλ. 6946 489025.