2310 fest - Ζήσε τη γειτονιά σου και την ιστορία της – Πυγολαμπίδες
Skip to content

2310 fest – Ζήσε τη γειτονιά σου και την ιστορία της

2310

Κάθε γειτονιά, κάθε σημείο της πόλης έχει την δική του ιστορία, τα μικρά αλλά σημαντικά μυστικά του, τους χαρακτήρες του αλλά και τις ιδιαιτερότητές του, τις μνήμες και το παρόν του. Αυτά προσπαθούμε να αναδείξουμε και το κάνουμε σ΄ αυτό το φεστιβάλ μαζί με τους ίδιους τους κατοίκους. Με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και των Δημοτικών Κοινοτήτων Τριανδρίας, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ αναπτύσσεται ένας νέος θεσμός συμμετοχικός και συνεργατικός.
Σκοπός του είναι η διοργάνωση μιας γιορτής, στο πλαίσιο της οποίας κάτοικοι, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εμπλακούν σε δράσεις, προτάσεις και πρωτοβουλίες που θα προέρχονται από τους ίδιους.

Να συνδεθούν ενεργά οι κάτοικοι με τα μνημεία και την ιστορία της περιοχής τους.

Να διαφυλάξουν την κληρονομιά τους, να προβάλλουν τη μακρά πολιτιστική παράδοση και ιστορία της Θεσσαλονίκης αλλά και τη γόνιμη συνέχεια αυτής της παράδοσης μέσα από τις δημιουργικές προτάσεις τους.

Τελικός στόχος του «2310 fest-Ζήσε την γειτονιά σου και την ιστορία της» είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για την γνωριμία και επικοινωνία των κατοίκων της κάθε γειτονιάς.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού- Παιδείας- Αθλητισμού
Έλλη Χρυσίδου 

Το σποτ του Φεστιβάλ:

https://www.youtube.com/watch?v=_JCwqEebHqo

 

Tο πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης θα το βρείτε εδώ:
http://issuu.com/thesscity/docs/entypo