Κουμπί

Καφέ & Δημιουργικό Εργαστήριο

koympixoros

Φωτογραφία: Γιώργος Παπαδόπουλος

Το «Κουμπί-coffee & crafts» είναι ένας πρωτότυπος, μοναδικός στο είδος του, χώρος, που φτιάχτηκε από την αγάπη για τη δημιουργία και την επικοινωνία. Φιλοδοξεί να  συνδυάσει την χαλαρή απόλαυση του καφέ με τη χαρά της χειροτεχνίας. Ο χώρος, σπιτίσιος, ευέλικτος και οικείος λειτουργεί παράλληλα σαν καφέ και εργαστήριο που φιλοξενεί οργανωμένες αλλά και ελεύθερες δημιουργικές δραστηριότητες.

Ο επισκέπτης παράλληλα με τον καφέ ή το ποτό του μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο να:

  • Χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό και τα υλικά του εργαστηρίου (ραπτομηχανές, μηχανήματα κοπής, ψαλίδια, υφάσματα, κουμπιά, κορδέλες, χαρτιά κλπ) για να δημιουργήσει κάτι δικό του παίρνοντας ιδέες είτε από το πωλητήριο χειροποίητων ειδών είτε από βιβλία και περιοδικά που διαθέτει το Κουμπί.
  • προμηθευτεί ένα craft kit από το πωλητήριο και να φτιάξει μια χειροτεχνία με τα υλικά που περιλαμβάνονται και το υπάρχον υπόδειγμα.
  • φέρει δικά του υλικά ή εξοπλισμό και απλά να χρησιμοποιήσει το χώρο.
  • βρει ιδέες για να φτιάξει χειροποίητα δώρα ή τη διακόσμηση κάποιας εκδήλωσής του.
  • εμπνευστεί τρόπους για να επαναχρησιμοποιήσει με έξυπνους και όμορφους τρόπους παλιά αντικείμενα κι αξεσουάρ ή ανακυκλώσιμα υλικά.
  • πάρει μέρος σε ένα από τα οργανωμένα εργαστήρια που ανακοινώνονται στο μηνιαίο πρόγραμμα του Κουμπιού και πραγματοποιούνται είτε σαν μεμονωμένες συναντήσεις είτε σαν σύντομοι κύκλοι δύο ή τεσσάρων συναντήσεων. Κάποια από τα σταθερά εργαστήρια που πραγματοποιούνται είναι: Εκμάθηση χρήσης της ραπτομηχανής, Εργαστήρια κοσμημάτων με διάφορα υλικά, Εργαστήριο πάνινης κούκλας, Εργαστήριο διαφόρων κατασκευών με ύφασμα (Ατελιέ Ύφασμα), ανοιχτές συναντήσεις πλεξίματος με βελόνες ή βελονάκι.

Λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα και της ατμόσφαιράς του, το Κουμπί μπορεί να αποτελέσει ιδανική έξοδο για μια οικογένεια. Ο χώρος «άκαπνος» και φιλικός στα παιδιά διαθέτει εκτός από craft kits σχεδιασμένα για μικρές ηλικίες, μια μικρή επιλογή από παραμύθια, επιτραπέζια  και άλλα παιχνίδια και μεγάλους πάγκους για να φιλοξενήσουν ομαδικές δραστηριότητες. Επίσης το Κουμπί μπορεί να φιλοξενήσει μικρά πάρτυ τα οποία μπορούν να σχεδιαστούν σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού και σε συνεργασία με την οικογένεια. Τέλος, τα περισσότερα οργανωμένα εργαστήρια είναι κατάλληλα και για εφήβους και κατά καιρούς οργανώνονται εργαστήρια σχεδιασμένα για την παιδική ηλικία.

Πληροφορίες χώρου

koympi

Κουμπί

Καφέ & Δημιουργικό Εργαστήριο

Πελοποννήσου 2, θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2316 008219
Email: anthichryspol@gmail.com

Ο χάρτης φορτώνει…

Κουμπί

Πελοποννήσου 2

Τρέχουσες δραστηριότητες

Τα δημιουργικά εργαστήρια και οι δράσεις στο Κουμπί | 2017

koympi

Το Κουμπί coffee & crafts είναι ένα πρωτότυπο, δημιουργικό καφέ για όλες τις ηλικίες και για όσους αγαπούν τη δημιουργία, την παρέα, τις φρέσκιες ιδέες. Φιλικός στα παιδιά, καθώς είναι ένας άκαπνος, ευέλικτος χώρος, γεμάτος χρώματα, όμορφα υλικά και αντικείμενα , επιθυμεί να προσφέρει μια δημιουργική διέξοδο σε όλη την οικογένεια που ψάχνει έναν τρόπο να περάσει μαζί κάποιες ώρες καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες μικρών και μεγάλων.