inmyc_180_120

In my closet

To in my closet είναι το ημερολόγιο μιας ντουλάπας με πολλά πράγματα, φαινομενικά ασήμαντα και χωρίς αξία, αλλά με πολλές δυνατότητες. Πράγματα που έχουν δικαίωμα για άλλη μία ζωή, πριν καταλήξουν στα σκουπίδια και πριν θαφτούν για πάντα εκεί, στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Είναι ένα blog για όλες εκείνες τις στιγμές, που ένα αντικείμενο εμπνέει μια δημιουργική διαδικασία για να γίνει κάτι άλλο.

oikoskopioad

Οικοσκόπιο

Το Οικοσκόπιο είναι μια διαδικτυακή χαρτογραφική εφαρμογή που σχεδιάστηκε και λειτουργεί από το 2008 με την ευθύνη του WWF Ελλάς. Στόχος του είναι να προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη ή φορέα άμεση, έγκυρη και κατανοητή πληροφορία για το περιβάλλον της χώρας μας.

oikoskopio

Οικοσκόπιο Kids

Στο Οικοσκόπιο Kids τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την έννοια του χώρου, θα διατρέξουν τον ελληνικό χάρτη αναγνωρίζοντας λίμνες και δάση, θα οξύνουν την παρατηρητικότητα και τις αισθήσεις τους γνωρίζοντας απειλούμενα αλλά και χαρακτηριστικά είδη και παίζοντας, θα αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις για το περιβάλλον.

giatroi toy kosmoy

Γιατροί του Κόσμου

Από την αρχή της δράσης τους, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν δημιουργήσει πλήθος προγραμμάτων τόσο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό με στόχο την παροχή ιατρικών και άλλων υπηρεσιών σε περιθωριοποιημένες πληθυσμιακές ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

koinoniko pantopoleio

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Πρόκειται για μία συντονισμένη προσπάθεια κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού με σκοπό την ανακούφιση και στήριξη άπορων οικογενειών, προσφέροντάς τους κάθε βδομάδα τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης και εξασφαλίζοντας την αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων αυτών.

saferinterntet

Safer Internet

Tο Saferinternet.gr υλοποιεί σειρά δραστηριοτήτων όπως διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για το κοινό, σεμινάρια προς εκπαιδευτικούς, προώθηση θεμάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο στα ΜΜΕ, δημιουργία πολυμορφικού online και έντυπου ενημερωτικού υλικού, καθώς και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές καμπάνιες.

epsipe

Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου

Η υποστήριξη των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους καθώς και η προώθηση της συμμετοχής τους στα θέματα που τους αφορούν .

somatiki timoria

Σωματική Τιμωρία

Δίκτυο για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά. Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων ότι το ξύλο δεν κάνει καλό στα παιδιά! Παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματά τους, βλάπτει την ψυχική τους ισορροπία, προσβάλλει την προσωπικότητά τους, τα εξοικειώνει με τη βία ως μέσον επίλυσης προβλημάτων και είναι δυνατό να οδηγήσει σε σοβαρές μορφές κακοποίησής τους.

eliza

Ελίζα

Ενημέρωση του κοινού για το φαινόμενο της κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών στην Ελλάδα και επιμόρφωση επαγγελματιών σχετικά με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν την παιδική προστασία και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που δεσμεύουν κάθε χώρα για την εφαρμογή των επιταγών τους.

logo thrania

Θρανία

Τα Θρανία είναι μία ιστοσελίδα με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του Δημοτικού. Η δημιουργός της ιστοσελίδας, Χριστίνα Μπέσιου, είναι 23 χρονών και πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών από το 2013. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική ιστοσελίδα που διαθέτει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, όπως φύλλα εργασίας, εκπαιδευτικά βίντεο, ηλεκτρονικά σχολικά βοηθήματα, ιδέες διακόσμησης της τάξης, υλικό για τον εκπαιδευτικό, κατασκευές, συμπληρωματικό υλικό και προτεινόμενες δραστηριότητες για όλες τις τάξεις του Δημοτικού.

Superdad-RGB

Superdad.gr

Το πρώτο ελληνικό site για μπαμπάδες… αλλά και τις μαμάδες που θέλουν να μάθουν όσα λένε οι μπαμπάδες μεταξύ τους. www.superdad.gr – Γιατί κάθε μπαμπάς μπορεί να γίνει ήρωας!

paramana180x120 (1)

Paramana

Εδώ μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα δεκάδες προφίλ από babysitters,  να επικοινωνείτε μαζί τους μέσω της υπηρεσίας μας, να έχετε πρόσβαση στην αξιολόγηση και τις κριτικές που έκαναν άλλοι γονείς για αυτές, να τις αξιολογείτε οι ίδιοι… και όλα αυτά ΔΩΡΕΑΝ!

living librry

Ζωντανή Βιβλιοθήκη

Η Ζωντανή βιβλιοθήκη δεν διαθέτει χάρτινα βιβλία, αλλά ανθρώπους με διάθεση να μοιραστούν τις ιστορίες τους και τις εμπειρίες τους, με στόχο να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις και να ενισχύσουν την προώθηση της ποικιλομορφίας.  

Boy holding onto his mother

Άκου και μένα μαμά

Σε αυτό το μπλογκ η μαμά Χριστίνα προσπαθεί να γράψει πως σκέφτονται τα μικρά μας μέχρι 6 χρονών, βασιζόμενη σε ότι έχει διαβάσει για τη σκέψη τους και τις συμπεριφορές τους. Αναζητήστε τη λίστα βιβλίων που παραθέτει! εξαιρετική!

logo mousikomperdemata2

Μουσικομπερδέματα

Τα μουσικομπερδέματα αποτελούν έναν ιντερνετικό “χώρο” δημιουργικής απασχόλησης με μουσικές προτάσεις, ενημερωτικά άρθρα, δραστηριότητες, παιχνίδια, εικόνες, κατασκευές και καλλιτεχνικές ιδέες για μικρούς αλλά και μεγάλους επισκέπτες!

logo the singing fish

The Singing Fish

Ο σκοπός του είναι να δώσει ιδέες, να εμπνεύσει, να προτείνει, και να κάνει το μάθημα της μουσικής ακόμα πιο δημιουργικό. Ο τρόπος του είναι η συνεργασία των τεχνών. Ένα παραμύθι να διδάξει ένα τραγούδι, ένα ποίημα έναν ρυθμό ή και ένα θεατρικό έργο ένα μουσικό κανόνα. Ελεύθερο για όλους, ανοιχτό προς όλους!

logo mikroi megaloi

Μικροί Μεγάλοι

Το Μικροί Μεγάλοι είναι μία ολοκληρωμένη διαδικτυακή πύλη για γονείς και παιδιά η οποία συλλέγει, αναλύει και κατηγοροποιεί περιεχόμενο. Οι μηχανές αναζήτησης δεν έχουν τρόπο να μετρήσουν την ποιότητα ή τη σπουδαιότητα ούτε μπορούν να ανακαλύψουν και να εμφανίσουν τα καλύτερα κείμενα. Οι άνθρωποι όμως έχουν αυτή τη δύναμη – να ανακαλύπτουν, να σχολιάζουν, να μοιράζονται.

wise owl 180 120

Η Σοφή Κουκουβάγια

Η Σοφή Κουκουβάγια είναι ένα blog σχετικό με την εκπαίδευση. Η Αθηνά, ως εκπαιδευτικός, μοιράζεται πολύ ενδιαφέροντα πράγματα μαζί μας. Διάλεξε την κουκουβάγια γιατί την αγαπάει πολύ αλλά και γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα γράμματα και τη σοφία, σαν σύμβολο της θεάς Αθηνάς.

logo kipologio

Κηπολόγιο

Το Κηπολόγιο παρέχει υπηρεσίες κηπουρικής.Κατασκευάζει καταπράσινους κήπους, στολίζει μπαλκόνια με πολύχρωμα λουλούδια και αρωματικά φυτά και σου φτιάχνει λουλουδάτες και μη μπομπονιέρες και στολισμούς . Αν θες να μάθεις μιλιούνια κηπουρικά μυστικά και οδηγίες για τη φροντίδα των φυτών σου, μη χάνεις ούτε λεπτό!

mikroi gigantes c

Μικροί Γίγαντες

Στόχος τους: όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά με οικονομικές δυσκολίες  να έρθουν σε επαφή με διάφορες μορφές τέχνης, «να ταξιδέψουν», δημιουργώντας μια μαγική παιδική ιστορία καθημερινού πολιτισμού και ένα Road show που ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

vivedu 2

Ζωντανά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια

Τα Ζωντανά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια (Vivid Educational Games) επιχειρούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση: τη γνώση μέσα από διάφορα παιχνίδια πρωτότυπα, ευφάνταστα και διασκεδαστικά, μακριά από τη σχολική αίθουσα.

logo theatro edu

Πανελλήνιο δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση

Το «Πανελλήνιο ΔΙΚΤΥΟ για το ΘΕΑΤΡΟ στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» είναι επιστημονική ένωση για την προώθηση της έρευνας και της πράξης του θεάτρου, του εκπαιδευτικού δράματος, του θεατρικού παιχνιδιού και των άλλων παραστατικών τεχνών στην εκπαίδευση (τυπική και μή τυπική).

logo give the kids

Give the Kids

Η Γκιβ δε Κιντς σας καλεί να χαρίσετε ρούχα και παπούτσια για μωράκια και παιδάκια μέχρι 5 ετών. Όχι από καινούρια αγορασμένα, αλλά από παλιά αγαπημένα. Από αυτά που περισσεύουν και κάθονται στην ντουλάπα. Η ευχή της Γκιβ είναι να μην κάνετε ένα απλό ξεδιάλεγμα, αλλά ένα σπουδαίο δώρο, ντυμένο με αγάπη.

logo sos villages

Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας

Στήριξη οικογενειών σε κρίση. Πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση στη δυσλειτουργική οικογένεια με στόχο την ενδυνάμωσή της. Συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, εκπαιδευτική βοήθεια, δημιουργική απασχόληση παιδιών, υλική βοήθεια.

logo ibfan

IBFAN Greece

Η IBFAN υποστηρίζει το δικαίωμα των βρεφών και των μικρών παιδιών να θηλάζουν, όπως και το δικαίωμα των γονιών να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τη βρεφική διατροφή, οι οποίες θα είναι σύμφωνες με την επιστημονική γνώση και ανεξάρτητες από κερδοσκοπικούς σκοπούς.

logo future library

Future Library

Το Future Library στοχεύει να μεταμορφώσει τις ελληνικές δημόσιες βιβλιοθήκες σε μοναδικά κέντρα δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης. Το Future Library, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, προήλθε από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, τον αποδέκτη του Βραβείου «Πρόσβαση στη Μάθηση» από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates για το 2010.

superman

Θέλω να γίνω superman

Σκοπός αυτού του ιστότοπου  είναι η κατανόηση των παιδιών με ειδικές ανάγκες,  οι επιθυμίες τους, η αντίληψη τους για τον κόσμο καθώς επίσης και οι δυνατότητες που έχουν αυτά τα παιδιά, όταν εμείς οι ενήλικες τους βοηθήσουμε.

the paper boat

The Paper Boat

Tο «The Paper Boat» μιλάει για φανταστικά ταξίδια για παιδιά. Είναι ένα μέσο έμπνευσης για εκπαιδευτικούς, για γονείς, για ανθρώπους της περιπέτειας ώστε να ανακαλύψουν νέα μέρη, να επισκεφτούν μουσεία που προσπερνούσαν αδιάφορα, να ζήσουν στιγμές περιπέτειας και χαλάρωσης μέσα στη φύση!