Τα καλοκαιρινά τμήματα στο Ω2 – 2017

0 w2 kalokairi

Τα καλοκαιρινά τμήματα απευθύνονται σε παιδιά 5 έως 10 ετών. Ο κύκλος συμμετοχής είναι  εβδομαδιαίος, Δευτέρα με Παρασκευή από τις  8 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε ένα θέμα, το οποίο προσεγγίζεται από διαφορετικές πλευρές: την αφήγηση, τις προβολές, τη μουσική, το θέατρο, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη σκηνογραφία και τις κατασκευές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελεύθερο παιχνίδι στον υπαίθριο χώρο του Ω2.

Τα παιδιά θα έχουν μαζί τους γεύματα (θα τρώμε στις 10 π.μ. και στη 1.μ.μ.), καπέλο και αντηλιακό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τα Ιπτάμενα Καπέλα 19/6 – 23/6

1 kapela

Καπέλα θεάτρου, βγαλμένα από παραμύθια, καπέλα που έπεσαν από το διάστημα, που έχουν φτερά, καπέλα για κάθε κεφάλι, θα μεταμορφώσουν τα παιδιά και θα τα ταξιδέψουν σε ιστορίες με… καπέλα!

Ντετέκτιβ και Ερευνητές 26/6 – 30/6

2 detective

Ένα νέο μυστήριο περιμένει τη λύση του!

Η παρατηρητικότητα, η συνεργασία, τα πειράματα, η φαντασία και η λογική, είναι τα εργαλεία με τα οποία τα παιδιά θα λύσουν τα μυστήρια που θα συναντήσουν αυτή την εβδομάδα.

Μια εβδομάδα στο διάστημα 3/7 – 7/7

3 diastima

Ρομπότ, διαστημόπλοια, πλανήτες και εξωγήινοι! Φτιάχνοντας τα οχήματά τους, τα παιδιά  θα ταξιδέψουν στο ηλιακό σύστημα και θα παίξουν διαγαλαξιακό θέατρο!

Ο γύρος του κόσμου σε 5 μέρες 10/7 – 14/7

4 o giros tou kosmou

Έτοιμοι για επιβίβαση;

Πρώτη στάση Ιαπωνία και από εκεί Ινδία, Κίνα και μετά διάλειμμα για κολατσιό πριν πεταχτούμε για μια βόλτα στην Αφρική…Μουσική,χορός,παράξενα έθιμα και αστείες παραδόσεις,αξιοθέατα,φυλές και μάσκες κι άλλα απρόοπτα!

Στο βυθό 17/7 – 21/7

5 sto vitho

Αστερίες, φάλαινες, ναυάγια, γοργόνες περιμένουν τα παιδιά για ένα μαγευτικό θεατρικό και εικαστικό ταξίδι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Φώτα, κάμερα… Πάμε: Stop Motion   24/7 – 28/7

6 fota kamera

Τα παιδιά γράφουν το σενάριο, σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν στη δική τους κινηματογραφική ταινία με την τεχνική του StopMotion.

Προϊστορικό ταξίδι   31/7 – 4/8

7 proistoria

Οι μικροί εξερευνητές μπαίνουν στη μηχανή του χρόνου και ταξιδεύουν στην Παλαιολιθική, μεσολιθική και νεολιθική εποχή, δεινόσαυροι, και πρωτόγονοι άνθρωποι γίνονται αντικείμενο μελέτης τους.

Στον κόσμο των Κόμικς   7/8 – 11/8

8 comics

Κόμικς αστεία, περιπετειώδη, έγχρωμα, ασπρόμαυρα, με σούπερ ήρωες, με μικρά παπιά, με Γαλάτες και με ένα φτωχό και μόνο καουμπόι θα εμπνεύσουν τα παιδιά για παιχνίδι, σχέδιο, κολάζ και τη δημιουργία των δικών τους ηρώων!

Κουκλοθέατρο & Μαριονέτες   14/8 – 18/8

9 marionetes

Ύφασμα, χαρτόνι, εφημερίδες, σύρμα, σπάγκος και κόλλα παίρνουν ζωή στα χέρια των παιδιών. Θα φτιάξουν κούκλες, μαριονέτες και σκηνικά για να παίξουν γνωστά αλλά και δικά τους έργα.

Κάστρα και πολιορκητές   21/8 – 25/8

10 kastra

Η πριγκίπισσα αιχμάλωτη στο κάστρο κι οι ιππότες ετοιμάζουν την πολιορκία. Βαλλίστρες, κριοί, καταπέλτες, τείχη, τάφροι, γέφυρες και πύργοι είναι μόνο κάποια από τα αντικείμενα που θα κατασκευάσουν τα παιδιά σε ένα επιδαπέδιο παιχνίδι στο οποίο στόχος είναι να καταλάβουν το κάστρο και να σώσουν την πριγκίπισσα. Winter is coming!

Δαμάζοντας τα τέρατα της μυθολογίας   28/8 – 1/9

11 mithologia

Κέρβερο κατοικίδιο να σε περιμένει στο σαλόνι; Ή αν πήγαινες σινεμά με τον Κύκλωπα Πολύφημο; Ήρθε η ώρα να φέρουμε τα φοβερά και τρομερά τέρατα στα μέτρα μας και γιατί όχι,να τα πάρουμε στο σπίτι μας!

Χωρίς Κανόνες   4/9 – 8/9

12 xoris kanones

Λίγο πριν την έναρξη των σχολείων οι κανόνες στη ζωγραφική, στη γλυπτική και στο θεατρικό παιχνίδι κάμπτονται και η δημιουργικότητα φτάνει στα άκρα των μακρινών παιδικών ορίων.

Πληροφορίες χώρου

logonewodeio

Ω2

Πρότυπο Μουσικό Εργαστήρι

Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 4, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2315 007271
Email: info@w2pme.gr
Web: http://w2pme.gr, https://www.facebook.com/w2PME

Προσθήκη στο ημερολόγιο μου

ical google calendar

διαφήμιση

aegean620

Γράψτε το σχόλιο σας