Τα καλοκαιρινά τμήματα στο NOUS – 2017

summer_odiseia_small

 Summer TechAcademy 2017 – Για παιδιά δημοτικού

Οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν υπολογιστές, tablets, διαδραστικό πίνακα, σύστημα Οsmo με I pad, βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας, 3d γυαλιά και άλλες νέες τεχνολογίες για να μας μιλήσουν για την ΟΔΥΣΣΕΙΑ! Η παιδαγωγική προσέγγιση που χρησιμοποιείται είναι το project based learning. Ζητείται, δηλαδή, από τα παιδιά να «μιλήσουν» για την Οδύσσεια χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες.

Θεματικό πεδίο

Στην Οδύσσεια βλέπουμε τις περιπέτειες και τις δυσκολίες του Οδυσσέα, του μυθικού βασιλιά της Ιθάκης, που προσπαθεί να γυρίσει στην πατρίδα του, μετά τον Τρωικό πόλεμο.

Όλα άρχισαν στο τέλος του Τρωικού πολέμου! Μόλις τελείωσε ο Τρωικός πόλεμος, οι Αχαιοί αποφάσισαν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Όμως, οι θεοί ήταν θυμωμένοι μαζί τους γιατί έκαψαν τους ναούς τους και για αυτό τους έστειλαν δυνατούς ανέμους και θαλασσοταραχή… Όλοι κατάφεραν να γυρίσουν πίσω γρήγορα εκτός από τον Οδυσσέα που για 10 ολόκληρα χρόνια πέρασε πολλές ταλαιπωρίες.

Ας μάθουμε για τις περιπέτειες του!!! Πρώτα ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του βρέθηκαν στη χώρα ενός λαού, στη χώρα των …..

Στόχος προγράμματος: Να μάθουν τα παιδιά την Οδύσσεια… δημιουργώντας την!

1η  εβδομάδα 19 -23 Iουνίου

Τα παιδιά δημιουργούν τους σταθμούς του ταξιδιού του Οδυσσέα. Δηλαδή τη χώρα των Κικόνων, τη χώρα των Λωτοφάγων κλπ.

Χρησιμοποιούν το πρόγραμμα δημιουργίας animation pow toon και το πρόγραμμα Kodu για να δημιουργήσουν μια μικρή ταινία για τον κάθε σταθμό του Οδυσσέα.

Πρόγραμμα Powtoon

Σχεδιάζουμε την πλοκή της ιστορίας μας, διαλέγουμε χαρακτήρες, τους δίνουμε κίνηση, ηχογραφούμε αφήγηση, προσθέτουμε μουσική και η ιστορία μας είναι έτοιμη!

Πρόγραμμα Kodu

Στο πρόγραμμα Kodu δημιουργούμε φανταστικούς κόσμους… Πως φαντάζονται τα παιδιά το νησί της Κίρκης;

Ακόμη τα παιδιά δημιουργούν ένα on line παιχνίδι που να στηρίζεται στον συγκεκριμένο σταθμό του Οδυσσέα που επέλεξαν. Δημιουργούν το παιχνίδι στη γλώσσα προγραμματισμού, για παιδιά, Scratch που έχει δημιουργήσει το ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology).

Δημοσιεύουμε την ταινία που δημιουργούν τα παιδιά στο κανάλι του ΝΟUS

Δημοσιεύουμε τα παιχνίδια που δημιουργούν τα παιδιά στην πλατφόρμα του scratch (MIT) ώστε να μπορούν να το παίξουν και άλλα παιδιά.

2η εβδομάδα 26 – 30 Ιουνίου

Τα παιδιά χρησιμοποιώντας τα ίδια προγράμματα δημιουργούν το ταξίδι του Οδυσσέα (ταινία και παιχνίδι).

Χρησιμοποιούν τους σταθμούς του Οδυσσέα από την 1η εβδομάδα του προγράμματος και δημιουργούν την πλοκή του ταξιδιού.

Δημοσιεύουμε την ταινία και το παιχνίδι των παιδιών.

NOUS ODYSEIA

«Εάν δεν δείξουμε στα παιδιά πώς να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο θα το χρησιμοποιήσουν όπως αυτά νομίζουν….»

Τα παιδιά κατά την διάρκεια του προγράμματος χρησιμοποιούν

  • Google junior
  • Kids You tube
  • Εκπαιδευτικά λογισμικά για παιδιά δημοτικού
  • Τις γλώσσες προγραμματισμού για παιδιά Scratch και Kodu
  • Προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και δημιουργίας ταινιών
  • Πρόγραμμα animation για παιδιά

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάρκεια προγράμματος

1η  εβδομάδα 19 -23 Iουνίου

2η εβδομάδα 26 – 30 Ιουνίου

Το πρόγραμμα διαρκεί 6 ώρες 9.00 – 15.00

Από τις 8.30 έως τις 4.30 καθημερινά. Μπορείτε να φέρνετε τα παιδιά από τις 8.30 (και νωρίτερα αν υπάρχει ανάγκη) έως τις 4.00 (και αργότερα αν υπάρχει ανάγκη).

Για μαθητές από Β’ έως Στ Δημοτικού

Τα παιδιά, μπορούν, να φέρουν κρύα τροφή (σάντουιτς κλπ.). Στο χώρο υπάρχει ψυγείο.

Ο χώρος κλιματίζεται. To περιβάλλον είναι ένα περιβάλλον άτυπης εκπαίδευσης στο οποίο θέλουμε τα παιδιά να αισθάνονται χαλαρά και να μαθαίνουν περνώντας συγχρόνως καλά!

Εγγραφή: Για να κάνετε κράτηση θέσης στείλτε μας ένα email με το όνομα και την ηλικία του παιδιού, αναγράφοντας ως θέμα “summer”.  Στο info@i-nous.org.

Κόστος: Εκατό ευρώ (την κάθε εβδομάδα). Μπορείτε είτε να έρθετε από το ΝΟUS είτε μέσω τραπέζης (ή web banking). Στοιχεία τραπέζης μπορείτε να βρείτε παρακάτω. Τα 40 ευρώ αφορούν την συνδρομή μέλους στο ΝΟUS και τα υπόλοιπα το κόστος της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα. Δηλαδή εάν εγγραφείτε και στις 2 εβδομάδες το κόστος είναι 40 ευρώ για την συνδρομή μέλους στο ΝΟUS και 160 το κόστος στο πρόγραμμα (συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ).  Εάν εγγραφείτε μόνο σε 1 από τις 2 εβδομάδες το κόστος είναι 40 ευρώ (συνδρομή μέλους) και 60 ευρώ το κόστος στο πρόγραμμα. Όταν πρόκειται για 2 αδέλφια το κόστος είναι 170 ευρώ για την κάθε εβδομάδα (και για τα 2 αδέλφια).

Πληροφορίες χώρου

logo nous

NOUS

Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Επικοινωνίας

Φιλικής Εταιρείας 7, 54621, θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 221378
Email: info@i-nous.org
Web: http://i-nous.org/, https://www.facebook.com/instituteNous

Προσθήκη στο ημερολόγιο μου

ical google calendar

διαφήμιση

aegean620

Γράψτε το σχόλιο σας