Τα τμήματα του Spectral | 2017

spectral3

Το Spectral αποτελεί  έναν καινούργιο και φωτεινό χώρο δυτικά της πόλης στο Ωραιόκαστρο, όπου η μουσική συναντά τον κόσμο των εικαστικών, του θεάτρου και του παιχνιδιού.

Τη βασική ιδέα του Spectral αποτυπώνει η ίδια η λέξη: φάσμα. Μέσα από τα μουσικά, εικαστικά και θεατρικά εργαστήρια του χώρου διευρύνεται το φάσμα των εμπειριών στη μουσική και εικαστική τέχνη και ξεκινάει ένα ταξίδι στον κόσμο των τεχνών.

Στα μηνιαία τμήματα του Spectral μπορούν να συμμετέχουν βρεφικές, προσχολικές και παιδικές ηλικίες σε προγράμματα όπως ζωγραφική, μουσική, φωνητική, θέατρο, κουκλοθέατρο και παραμύθια!

 

Βρεφικά τμήματα

Τμήματα μουσικής και εικαστικών για βρεφικές ηλικίες (από 8μηνών ως 3 ετών) με τη συμμετοχή του γονέα.

Τι μπορεί να κρύβει το μουσικό πουγκί; Ήχους, υφές, χρώματα, τραγούδια παλιά και καινούρια, μαράκες από ζαχαρωτά και ταμπουρίναχοροπηδηχτά. Ας το ανοίξουν λοιπόν, μαζί μικροί και μεγάλοι για να ξεκινήσει το ταξίδι  στη μουσική!

Μουσική

Το εργαστήριο αποτελεί μια μουσική εξερεύνηση των ήχων μέσα από παιχνιδοτράγουδα, μουσικές όλου του κόσμου, νανουρίσματα, μουσικά παιχνίδια με όργανα και χωρίς! Ξεκινούν λοιπόν, μικροί και μεγάλοι το ταξίδι τους προς την χαρά της ανακάλυψης!

Εικαστικά

Μέσα από τα χρώματα και τις υφές, τις κατασκευές και τις βρωμιές, τα μωράκια σας εξερευνούν τον κόσμο των εικαστικών! Το εργαστήριο αυτό είναι μια πρώτη γνωριμία με τα φυσικά υλικά, τα χρώματα και τις αισθήσεις.

Συχνότητα: 2 φορές την εβδομάδα από 1 ώρα

Κόστος εργαστηρίου: 50 ευρώ/μήνα 

 

Προσχολικά τμήματα

Ηλικίες προσχολικές από 3,5 ως 5 ετών χωρίς τη συμμετοχή του γονέα

Εργαστήριο μουσικής και εικαστικών, εργαστήριο παραμυθιών, κουκλοθέατρου και μαθήματα οργάνων.

Τμήμα κουκλοθεάτρουγια προσχολικές ηλικίες (3,5-5 και 5-7)

Ο μαγικός κόσμος του κουκλοθεάτρου!

Ένα παιδί μπορεί να εκφραστεί ζωγραφίζοντας, χορεύοντας, τραγουδώντας και τις περισσότερες φορές παίζοντας! Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα ασχοληθούν με την τέχνη του κουκλοθεάτρου. Θα φτιάξουνmuppets από κάλτσες και γάντια κουζίνας με δημιουργικότητα και φαντασία! Θα δημιουργήσουν τις δικές τους πρωτότυπες κούκλες από μπουκάλια, κουτάλια , ποτήρια και ρολά υγείας! Θα γίνουν σεναριογράφοι και σκηνοθέτες, φτιάχνοντας δικές τους ιστορίες! Μέσα από τα παραμύθια και τα θεατρικά παιχνίδια, τα παιδιά θα υποδυθούν ρόλους, θα προβάλλουν την προσωπικότητα τους, θα παίξουν, θα γελάσουν και θα ονειρευτούν!

Συχνότητα: 1 φορές την εβδομάδα – διάρκεια 1,5 ή 2 ώρες

Κόστος εργαστηρίου: 40 ευρώ/μήνα

Μύθοι και παραμύθια μέσα από τις 4 τέχνες (μουσική, θέατρο, χορός, εικαστικά)

Το παραμύθι για το παιδί είναι έκφραση, παιχνίδι, δημιουργικότητα! Στο εργαστήρι αυτό θα προσεγγίσουν μύθους και παραμύθια μέσα από τις τέσσερις τέχνες. Τα παιδιά θα τραγουδήσουν για μύθους γνωστούς ,αλλά και άγνωστους. Θα γίνουν ήρωες σε παραμύθια αστεία και ξεκαρδιστικά. Θα χορέψουν σε χορούς βασιλόπουλων και ξωτικών! Θα ζωγραφίσουν δράκους, παλάτια και δάση μαγεμένα

Οι μύθοι και τα παραμύθια θα ζωντανέψουν και θα τα παρασύρουν στον δικό τους μαγικό και φανταστικό κόσμο όπου όλα είναι δυνατά!

Συχνότητα: 1 φορά την εβδομάδα – διάρκεια 2 ώρες

Κόστος εργαστηρίου: 40 ευρώ/μήνα

Μουσικό κουτί

Μουσικό ομαδικό εργαστήριο

Το μουσικό κουτί άνοιξε! Από μέσα ξεπηδούν μουσικά παιχνίδια, κίνηση, ρυθμός, μελωδίες, μουσικά όργανα, παραδοσιακά τραγούδια και σύγχρονα μουσικά στυλ!

Γνωριμία με την τέχνη

Εικαστικό ομαδικό εργαστήριο

Μέσω του σχεδίου, της ζωγραφικής και των κατασκευών, τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο των εικαστικών!

Συχνότητα: 1 φορά την εβδομάδα – διάρκεια 2 ώρες

Κόστος εργαστηρίου: 40 ευρώ/μήνα

Ιδιαίτερα μαθήματα οργάνων

Όργανα όπως βιολί, πιάνο, φλογέρα διδάσκονται σε ατομικά μαθήματα αποκλειστικά για παιδιά προσχολικής ηλικίας και προσαρμοσμένα στις δυνατότητες του κάθε παιδιού. Τα παιδιά μαθαίνουν να ΄΄τραγουδάνε΄΄ μελωδίες και ρυθμούς.

Συχνότητα: 1 φορά την εβδομάδα – διάρκεια προσαρμόσιμη

Κόστος εργαστηρίου: 65 ευρώ/μήνα

Παιδικά και εφηβικά τμήματα

spectralzografiki

Τμήμα φωνητικής μουσικής

Εκμάθηση φωνητικής τοποθέτησης ,διαφραγματικές αναπνοές, ερμηνεία σύγχρονου τραγουδιού και μιούζικαλ . Σε διαφορετικά είδη τραγουδιού όπως  Soul, Pop, SmoothJazz, Rock αλλά και ελληνικό ρεπερτόριο.

Το τμήμα φωνητικής μουσικής είναι ομαδικό αλλά και ατομικό.

Συχνότητα: 1 φορά την εβδομάδα – διάρκεια 1 ώρα

Κόστος εργαστηρίου: 40 ευρώ/μήνα

Ζωγραφική – σχέδιο

Εκμάθηση βασικών αρχών ελεύθερου σχεδίου και ζωγραφικής. Θεωρία χρώματος, σύνθεσης και προοπτικής. Ανάπτυξη και ανάδειξη των τεχνικών δυνατοτήτων του κάθε σπουδαστή καθώς και του προσωπικού του ύφους.

Συχνότητα: 1 φορά την εβδομάδα – διάρκεια 1,5 ώρα

Κόστος εργαστηρίου: 40 ευρώ/μήνα

Μιούζικαλ και θέατρο

Το Μιούζικαλ είναι  θεατρικό είδος που περιλαμβάνει τραγούδια, διαλόγους (πρόζα) και χορό. Είναι ένας τρόπος να πεις μια ιστορία και να εκφράσεις το συναισθηματικό περιεχόμενο της, δηλαδή το χιούμορ, το πάθος, τον έρωτα, το θυμό και πολλά άλλα κινητοποιώντας μέσα από το κείμενο, τη μουσική και την κίνηση .

Αυτό όμως που κυρίως περιέχει είναι «το όνειρο». Τα παιδιά παίζουν,χορεύουν, τραγουδούν  και κυρίως εκφράζονται δημιουργώντας ένα καλλιτεχνικό προϊόν.

Συχνότητα: 2 φορά την εβδομάδα – διάρκεια 2,5 ώρες

Κόστος εργαστηρίου: 65 ευρώ/μήνα

Εργαστήριο πειραμάτων και μηχανικής

Τα παιδιά θα βάλουν τα γυαλιά του ερευνητή,  θα ανακαλύψουν το περιβάλλον γύρω τους και θα πειραματιστούν με καθημερινά υλικά.

Εκρήξεις, εκτοξεύσεις, στατικός ηλεκτρικός και αιώρηση  εισάγουν τα παιδιά στην μαγεία της φύσης.

Συχνότητα: 1 φορά την εβδομάδα – 1 ώρα

Κόστος εργαστηρίου: 35 ευρώ/μήνα

Ιδιαίτερα μαθήματα οργάνων

Κλασικά, σύγχρονα, παραδοσιακά. Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει.

Τα μαθήματαδιδάσκονται ατομικά και προσαρμοσμένα στις δυνατότητες του κάθε παιδιού. Τα παιδιά μαθαίνουν τις δυνατότητες του κάθε οργάνου και ξεκινάνε να παίζουν!

Συχνότητα: 1 φορά την εβδομάδα – διάρκεια προσαρμόσιμη

Κόστος εργαστηρίου: 65 ευρώ/μήνα 

Πληροφορίες χώρου

logo spectral2

Spectral

Εκπαιδευτικός χώρος μουσικής, ζωγραφικής και θεάτρου

Θεσσαλονίκης 20, Ωραιόκαστρο, 57013, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 6986 618430
Email: spectraleduspace@gmail.com
Web: https://www.facebook.com/spectraleduspace

Προσθήκη στο ημερολόγιο μου

ical google calendar

διαφήμιση

star pool center620100

Γράψτε το σχόλιο σας