Έλα… κι ας πέσουν οι μάσκες

ro

 

Η γκαλερί «ρώ» σας προσκαλεί στη δράση «Έλα… κι ας πέσουν οι μάσκες».  

Μια δράση της εικαστικού Εύης Κυρμακίδου και της καλλιτεχνικής της ομάδας 3Α (ARTIST-ACTIVE-ART) το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου από τις 11:00πμ έως τις 6:00μμ συνεχόμενα.


Θα κατασκευάσουμε μάσκες από διάφορα υλικά, θα τις ζωγραφίσουμε  και θα τις διακοσμήσουμε με πληθώρα διακοσμητικών υλικών που θα βρίσκονται στο χώρο της γκαλερί. Οι μάσκες θα καλλιτεχνηθούν  από τους συμμετέχοντες αλλά κυρίως από το κοινό, αφού μικροί και μεγάλοι είναι καλεσμένοι στην αποκριάτικη αυτή γιορτή. Ιδιωτικά εργαστήρια κατασκευών και διακόσμησης θα πλαισιώσουν την κύρια δράση μας, παρουσιάζοντας τις δικές τους πρωτότυπες προτάσεις για την κατασκευή αποκριάτικης μάσκας ή αποκριάτικων διακοσμητικών. Μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα με κρασί, μουσική και χορό θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί για να στηρίξουμε τα παιδιά με σύνδρομο DONN, αφού η δράση μας έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι μάσκες που θα κατασκευαστούν θα διατεθούν σε BAZAAR για να βοηθήσουμε το σύλλογο των παιδιών με σύνδρομο DOWN.

Μια ολόκληρη εβδομάδα εκτός από την ημέρα των εγκαινίων θα έχετε την δυνατότητα να επισκέπτεστε την γκαλερί και να αγοράζετε μάσκες, αλλά και να δημιουργήσετε την δική σας μάσκα αφού το ανοιχτό εργαστήριο κατασκευής μάσκας θα παραμείνει στον χώρο της γκαλερί «ρώ» από το Σάββατο 11/2/2017 μέχρι και το Σάββατο 18/2/2017. Την Τσικνοπέμπτη 16/2/2017 από τις 18:00μμ έως τις 20:30μμ και το Σάββατο 18/2/2017 από τις 11:00πμ έως τις 14:00μμ που είναι και η τελευταία ημέρα του γεγονότος, η ομάδα 3Α θα βρίσκεται εκ νέου στην γκαλερί «ρώ»,  για δημιουργίες με τη συνοδεία οίνου.
Στη δράση συμμετέχουν:

Η καλλιτεχνική ομάδα της ΕΥΗΣ ΚΥΡΜΑΚΙΔΟΥ 3Α (ARTISTACTIVEART)
ΑΔΑΜΠΑ ΖΩΗ, ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΜΑΙΡΗ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΟΥΛΑ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΒΑΠΟΡΗ ΜΑΡΙΝΑ, ΒΟΣΚΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ, ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΕΥΑ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΡΟΥΛΑ, ΚΑΓΙΟΓΛΟΥ ΑΝΙΤΑ, ΚΑΛΛΙΝΗ ΣΟΦΙΑ, ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ ΣΤΑΘΗΣ, ΚΥΡΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΑΔΕΜΛΗ ΜΑΓΔΑ, ΜΑΝΔΡΕΒΕΛΗ ΛΑΓΙΑ, ΜΠΟΥΚΑ ΧΑΡΑ, ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΝΤΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΡΩΞΑΝΗ, ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΠΑΠΟΥΛΙΔΟΥ ΓΑΛΗΝΗ, ΠΑΡΑΔΑ  ΣΙΣΣΥ, ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΔΩΡΑ, ΠΕΤΑΧΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΡΑΚΚΑ ΜΑΡΙΑ, ΡΙΖΟΥ ΧΡΥΣΑ, ΣΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΣΙΕΛΑ, ΣΟΥΛΙΔΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ,  ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ,  ΤΣΑΠΑΡΑ ΒΑΣΩ, ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΑΡΙΑ, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΧΑΛΚΙΑ ΒΙΚΥ, ΧΑΛΚΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΩ,  ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΗ. ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Συμμετέχουν τα εργαστήρια:

 • ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΣΠΕΝΤΑΜΙΔΟΥ ΤΗΣ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Π.ΣΥΝΔΙΚΑ 24)
 • ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ «ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΑ (ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ 2)
 • ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ «ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ» (ΑΛΕΞ. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ 6)
 • ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΦΙΣΤΟΥΡΗ (ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 32)
 • ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «bycreatevity” της ΕΥΗΣ ΔΗΜΟΛΑΙΔΟΥ (ΦΡΑΓΓΩΝ 20)
 • ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗ ΤΗΣ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Π.ΣΥΝΔΙΚΑ 24)
 • ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΜΠΙΣΚΑΚΗ ΤΗΣ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Π.ΣΥΝΔΙΚΑ 24)

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ BAZAAR  ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

H σχολή μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής «La chef» (Τσιμισκή 31), προσφέρει γλυκίσματα τα οποία θα διατεθούν για το BAZAAR

Το οινοποιείο του Βασίλη Παπαγρηγορίου προσφέρει το κρασί

 Εγκαίνια: Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017 

Ώρες : 11:00πμ – 18:00μμ
Διάρκεια: 11/2/2017 έως 18/2/2017

Ώρες λειτουργίας:  Τρι.-Πε.-Πα.:  10:00-2:00, 6:00-8:30  Τετ.: 10:00-2:00   Σαβ.: 11:00-2:30

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ                                                                    

ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΕΛΑ… ΚΙ ΑΣ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ»   

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/2/2017 και ώρες 11:00πμ-18:00μμ συνεχόμενα, στο χώρο της γκαλερί «ρώ» στην Ρωμανού 5 στην περιοχή του Λευκού πύργου

Μια δράση της εικαστικού  Εύης Κυρμακίδου  με την ομάδα της 3Α. Δορυφόροι της δράσης μας πλήθος εργαστηρίων που θα κατασκευάσουν τις δικές τους ιδιαίτερες μάσκες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:

 • 12:30 το μεσημέρι  το εργαστήρι κρουστών «ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ» από την Θεσσαλονίκη με τις μουσικές του, με τύμπανα και αποκριάτικα  τραγούδια θα δώσει το σήμα της έναρξης της δράσης «Έλα… κι ας πέσουν οι μάσκες».
 • 12:00-15:00 το μεσημέρι το εργαστήρι  ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ της  Έλενας  Σπενταμίδου θα μας δείξει πώς να δημιουργούμε μάσκες  από υφάσματα  με πολύ φαντασία και άφθονο χρώμα.
 • 11:00-14:00 τα παιδιά του τμήματος παιδικής ζωγραφικής του Νίκου Τσιμπισκάκη  της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης θα ζωγραφίσουν μάσκες με ένα  μοναδικό τρόπο που μόνο τα παιδιά γνωρίζουν.
 • 12:00-14:00 το μεσημέρι το εργαστήρι κεραμικής του ΣΤΕΛΙΟΥ ΦΙΣΤΟΥΡΗ θα κατασκευάσει και θα διακοσμήσει μάσκες από πηλό μαζί με μικρούς και μεγάλους.
 • 12:30-15:30μ.μ το καλλιτεχνικό εργαστήρι «ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΜΑΤΑ» του Χρήστου Ανδρικά από την Θεσσαλονίκη θα κάνει επίδειξη κατασκευής μάσκας με υφασμάτινα  λουλούδια και το κοινό θα βοηθήσει και θα κατασκευάσει μια ανάλογη μάσκα.
 • 13:30-16:30μ.μ το καλλιτεχνικό εργαστήρι «by creativity” της Εύης Δημολαίδου από τη Θεσσαλονίκη θα κατασκευάσει κοσμήματα με κεραμικές και μεταλλικές μάσκες μινιατούρες που ο κόσμος θα τις ζωγραφίσει και θα τις τοποθετεί  πάνω σε υφάσματα και πούπουλα. Ένα κόσμημα προσφορά του εργαστηρίου θα μπει σε κλήρωση για το κοινό που θα βρίσκεται στο χώρο της εκδήλωσης.
 • 14:30-17:30μ.μ το εργαστήρι αγιογραφίας της Χρυσάνθης Βλαχάκη από την Θεσσαλονίκη, θα συμμετέχει με επίδειξη επιχρύσωσης μάσκας. Μάσκες από διάφορα υλικά θα επικαλύπτονται από φύλλα ψευδόχρυσου ή ψευδοασήμι, μια τεχνική που εφαρμόζεται συνήθως στην κατασκευή του φόντου των βυζαντινών εικόνων

 

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 (Τσικνοπέμπτη)

 • 18:00-20:30 η ομάδα 3Α θα βρίσκεται στο χώρο της γκαλερί «ρώ» για δημιουργίες με τη συνοδεία οίνου.

 

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

 • 11:00-14:00 τελευταία μέρα για δημιουργία. Θα είμαστε εκεί μέχρι την τελευταία στιγμή

 

Πληροφορίες χώρου

Αίθουσα Τέχνης Ρώ

Ρωμανού 5, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 226552

Προσθήκη στο ημερολόγιο μου

ical google calendar

διαφήμιση

aegean620

Γράψτε το σχόλιο σας