Τα τμήματα στο Κάτι Γίνεται | 2017

Πιστεύοντας πως τα παιδιά είναι Ζωή, είναι Χαρά, είναι η Ελπίδα για το αύριο, η οικογένεια του «Κάτι Γίνεται» ονειρεύτηκε ένα δημιουργικό βιβλιοπωλείο, για να τους δώσει τη γνώση με τα βιβλία, τη δημιουργία με τις κατασκευές, τη διασκέδαση με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και όχι μόνο.

Στο βιβλιοπωλείο πραγματοποιούνται δημιουργικά απογεύματα για παιδιά, Σχολές ΓονέωνΛέσχες Ανάγνωσης και παρουσιάσεις βιβλίων, με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων, τη διασκέδαση και την ανάπτυξη της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των μελών της κάθε ομάδας.

Τα τμήματα στο Κάτι Γίνεται

  • Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

creative

Το δημιουργικό βιβλιοπωλείο Κάτι Γίνεται υποδέχεται στο χώρο του την εκπαιδευτικό Μίνα Γκρέκα, συντονίστρια του νέου κύκλου Δημιουργικής Γραφής για παιδιά ηλικίας 7 εώς 11 ετών.

Ο κύκλος του εργαστηρίου θα διαρκέσει για 8 συναντήσεις, από τις 23 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα στις 18.30μ.μ

Στόχος του εργαστηρίου είναι να δίνεται στα παιδιά ο ‘’χώρος’’ να εκφραστούν ελεύθερα μέσω της γραφής. Ενθαρρύνονται να σκεφτούν και να προβληματιστούν πάνω σε θέματα που αφορούν τη συγγραφή ιστοριών.Ο πρωταγωνιστής, το σκηνικό, οι χαρακτήρες, η πλοκή, οι διάλογοι και φυσικά το τέλος μιας ιστορίας είναι ορισμένα από τα θέματα που τα παιδιά θα κληθούν να προσδιορίσουν και αν το επιθυμούν να συγγράψουν τη δική τους ολοκληρωμένη ιστορία.

Η κάθε συνάντηση Δημιουργικής Γραφής θα διαρκεί περίπου μία ώρα.

  • ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗ ΦΟΡΑ

FONS PERITIAE2017KG

Καλλιτεχνική και εικαστική κατασκευή βιβλίων

Το Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο Κάτι Γίνεται φιλοξενεί στο μικρό του εργαστήριο το Fons Peritiae και την μουσειοπαδαγωγό Δέσποινα Τσιπτσέ σε έναν κύκλο καλλιτεχνικών και εικαστικών συναντήσεων με θέμα την κατασκευή βιβλίων.Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από τις 18 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη στις 17.30μ.μ για 8 συναντήσεις.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 εως 7 ετών.

Σε αυτόν τον κύκλο εργαστηρίων τα παιδιά θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους ώστε να δημιουργήσουν τα δικά τους μέσα προς ανάγνωση, δηλαδή τα δικά τους είδη βιβλίων.Θα κατασκευάσουν διαφορετικού τύπου βιβλία, κάθε ένα για διαφορετική χρήση και θα πειραματιστούν με τις αισθήσεις και τα υλικά που θα τους δοθούν. Ένας τουριστικός οδηγός, ένα φυτολόγιο, ένα ‘’quiet book’’, μια εγκυκλοπαίδεια και πολλά ακόμη είδη θα δημιουργηθούν από τα ίδια τα παιδιά. Έτσι θα γνωρίσουν πως ένα βιβλίο δεν περιέχει πάντα μα ιστορία αλλά σίγουρα έχει μια μικρή ιστορία για το πώς δημιουργήθηκε!

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το βιβλιοπωλείο ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ στο τηλ 2310846790 ή στο e-mail: info@katiginetai.gr

Πληροφορίες χώρου

logo KATI GINETAI

Κάτι Γίνεται

Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο

Γεωργίου Παπανδρέου 27, 54645, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 846790
Email: info@katiginetai.gr
Web: http://www.katiginetai.gr/, https://www.facebook.com/KATIGINETAI

Προσθήκη στο ημερολόγιο μου

ical google calendar

διαφήμιση

star pool center620100

Γράψτε το σχόλιο σας