3ο Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης 2017 - Φτιάξε Τη Δική Σου Ιστορία – Πυγολαμπίδες
Skip to content

3ο Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης 2017 – Φτιάξε Τη Δική Σου Ιστορία

Οι Lupus in Fabula σας καλούν στο 3ο Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης 2017 στο Μπενσουσάν Χαν, έναν ιστορικό χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τις 24 έως τις 26 Νοεμβρίου 2017.

Oλοκαίνουργιο, διαφορετικό, διευρυμένο και ανανεωμένο, το 3ο ΦΑΘ 2017 – μια διοργάνωση που ξεκίνησε φιλοδοξώντας να μυήσει τους Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- στη μαγεία της αφήγησης ιστοριών για να εξελιχθεί σιγά σιγά σε έναν πολύπτυχο θεσμό και σε ένα πολυαναμενόμενο event – συναντά και φέτος το κοινό του, με πολλές και διαφορετικές δράσεις που τονώνουν το ενδιαφέρον για τη γοητεία της προφορικής παράδοσης, των μύθων και των θρύλων, παλιών αλλά και σύγχρονων.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Οι Γιώργος Αδαμίδης, Μαρίνα Αντωνοπούλου, Ευαγγελία Θεοδωρίδου και Ελένη Καλογιαννίδου, τα μέλη της ομάδας Lupus in Fabula που εμπνεύστηκαν, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν το φεστιβάλ αυτό, μετά τη θετική ανταπόκριση των θεατών στις προηγούμενες διοργανώσεις του, υποδέχoνται το κοινό για τρίτη συνεχή χρονιά, αυτή τη φορά στο φιλόξενο Μπενσουσάν Χαν, ένα ιστορικό διατηρητέο της Θεσσαλονίκης και, σήμερα πλέον, έναν δυναμικό και δημοφιλή πολυχώρο πολιτισμού.

Στο πρόγραμμα που σχεδίασαν φέτος οι Lupus in Fabula προτείνουν ένα πλούσιο 3ήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει παραστάσεις, σεμινάρια, εργαστήρια, δρώμενα και άλλες ποικίλες και απρόσμενες δράσεις, καθώς και μια σύμπραξη-έκπληξη από την ομάδα πολιτιστικών διαδρομών dot2dot.

Από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 το κοινό καλείται για άλλη μια χρονιά να βιώσει μια μοναδική εμπειρία και να έρθει σε επαφή με προφορικό υλικό της συλλογικής μνήμης, το οποίο συναντιέται με την ατομική εμπειρία και το προσωπικό βίωμα.

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Γνωστοί παραμυθάδες και νέοι αφηγητές, μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί και εμψυχωτές που τους συνοδεύουν, παρουσιάζουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους ιστορίες ξεχασμένες και  κρυμμένες. Παραμύθια που σώζονται αιώνες και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά μέσω του προφορικού λόγου. Αλλά και  σύγχρονοι, μοντέρνοι ή …μεταμοντέρνοι θρύλοι που γεννιούνται στα κρυφά δωμάτια αφανών ή υπόγειων συναισθημάτων και ξεχασμένων αναμνήσεων και ονείρων.

Οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες καθώς και οι οικοδεσπότες αφηγητές καλούνται να μας πουν ιστορίες, ζωντανεύοντας την αφήγηση με φωνή και σώμα, με νεύματα και χειρονομίες. Ιστορίες που ταξιδεύουν, που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα για να συναντήσουν το αυτί και την καρδιά. Οι ιστορίες τους φτιάχνουν εικόνες, έχουν χρώματα, μυρίζουν την ατμόσφαιρα που αναδίδει η εποχή που περιγράφουν και δημιουργούν νέα σύμπαντα, καινούργιους κόσμους.

Οι παραστάσεις αφήγησης του 3ου ΦΑΘ 2017

Post mortem – Παράσταση αφήγησης

Lupus in fabula με τον Γιώργο Μαντζουρανίδη

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 |21:00-22:15

 Γράμματα. Χαρακτήρες. Πνεύματα.

Είκοσι τρεις και πλέον αιώνες, η ζωή αυτής της πόλης σημαδεύεται από πολλά. Και φυσικά, και από τον θάνατο.

Ένας διάλογος με το παρελθόν και ένας αντίλογος με την Ιστορία, σε μια ιδιόμορφη séance στον πλέον ατμοσφαιρικό και ιδανικό χώρο: το Μπενσουσάν Χαν.

 

Οι νεραϊδοπαρμένοι – Παιδική παράσταση

Μελωμύθι / αφήγηση, μουσική: Πέννυ Αβράμπεκη, μουσική: Δημήτρης Τριχάκης

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 |18:00-19:00

 Αρχή του παραμυθιού, καλησπέρα σας… Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Μουσική και  το Παραμύθι… αγαπήθηκαν τόσο πολύ που φτιάξανε το Μελωμύθι…

Δυο συστατικά… δυο μουσικά όργανα …ένας προορισμός, το ταξίδι στον κόσμο  των παραμυθιών, των ελληνικών λαϊκών παραμυθιών και όχι μόνο.

Ένα λαούτο κι ένα ακορντεόν και δυο φωνές στο τραγούδι και την αφήγηση φέρνουν ανάμεσά μας βασιλοπούλες και πρίγκιπες, ξωτικά και δράκους, πλάσματα μυθικά της φαντασίας…

Λαϊκά κείμενα, όπως φτάσανε σε μας από το στόμα των γιαγιάδων μας και παραδοσιακά μουσικά ακούσματα συνδυάζονται κι έτσι η αφήγηση γίνεται τραγουδοπαιχνίδι και παιχνιδοχορός.

 

Ολάνθιστοι ανθρωπάκια – Μουσικές αφηγήσεις

Space Narration / αφήγηση: Νάντια Καβουλάκου, μουσική σύνθεση και εκτέλεση: Σπύρος Παν

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 |19:00-20:00

Μια παράσταση – περιπλάνηση στα ηχοτοπία του σύγχρονου μουσικού οργάνου handpan και της φωνής που αφηγείται. Λέξεις και νότες που λαχταρούσαν να επιλεγούν, ανοίγουν διάλογο για να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο ονειροπόλησης για αυτά που χάθηκαν και αυτά που είναι ακόμα μπροστά, για «τις

περιπέτειες και τους έρωτες του ανθρώπινου ζωύφιου, που πορεύεται ζώντας, και λέγοντας».

Κείμενα: Γκαλεάνο, Νερούδα, Σεφέρης, Εμπειρίκος, Θερβάντες

 

Η νύχτα του κορακιού – Παράσταση αφήγησης

αφήγηση: Λίλη Λαμπρέλλη, μουσική: Γιάννης Ψαριώτης

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 |21:00-22:00

 Παραμυθιακό ταξίδι από τον παγωμένο Βορρά ως τη Λατινική Αμερική. Στην καρδιά της αφήγησης δυο μυητικά παραμύθια από την Αφρική. Ιστορίες του σκοταδιού που οδηγούν εκεί που όπου να ‘ναι θα χαράξει – όλες από την προφορική παράδοση.

|

Γυναίκες ελεύθερες – Παράσταση αφήγησης

αφήγηση: Ανθή Θάνου, μουσική: Αλέξανδρος Μακρής, χορογραφία – κίνηση: Δώρα Μελά

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 |21:00-22:00

Λαϊκά παραμύθια για γυναίκες πολεμίστριες, μάγισσες, μαριόλες, σκλάβες, αμαζόνες, ερωμένες κι άλλες πολλές… γυναίκες ελεύθερες! Τα μονοπάτια τους χαραγμένα με λόγια,

μουσικές, τραγούδια και χορευτικά τοπία που μαρτυρούν τις περιπέτειές τους.

 

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Σημαντικά όμως σεμινάρια και workshops φιλοξενούνται παράλληλα με τις παραστάσεις κατά τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ, για όσους ενδιαφέρονται για περαιτέρω γνωριμία με παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές αφήγησης.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παραμυθάδες και αφηγητές, σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας και ξεναγούς που αναζητούν νέα εργαλεία για τη δουλειά τους, σε ψυχολόγους, σε δραματοθεραπευτές και εμψυχωτές, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, αλλά και σε καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να διευρύνουν το εκφραστικό τους πεδίο. Και βέβαια, σε όποιον ενδιαφέρεται για την τέχνη της αφήγησης και έχει διάθεση να την ανακαλύψει. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Τα εργαστήρια όπως και οι παραστάσεις απευθύνονται σε ενήλικο κοινό.

Επιχειρώντας να συνδυάσει τη θεωρία με την πράξη στη συγγραφή ενός παραμυθιού, ο φιλόλογος και εισηγητής εργαστηρίων δημιουργικής γραφής Σωτήρης Γάκος, μας εισάγει στα μυστικά της δημιουργίας ενός παραμυθιού, η γνωστή παραμυθού Λίλη Λαμπρέλλη προτείνει θεωρητικές και αφηγηματικές προσεγγίσεις της απώλειας στα λαϊκά παραμύθια και την «προφορική γραφή», ενώ το εργαστήρι εικονοαφηγήματος – εικονογράφησης που επιμελείται ο Κωνσταντίνος Κεσίδης (γραφίστας / βιομηχανικός σχεδιαστής) υποδεικνύει πώς να διαχειριστούμε στην πράξη το υλικό αφήγησης, μέσω της δημιουργίας ενός εικονογραφήματος, βασισμένου σε ιστορίες που θα επιλέξουν όσοι το παρακολουθήσουν.

Ένα σημαντικό και ιδιαίτερο γεγονός της φετινής διοργάνωσης είναι το διήμερο σεμινάριο για το σκηνικό άγχος που απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα ενδιαφερομένων (performers, ηθοποιοί, μουσικοί, αφηγητές, αλλά και παιδαγωγοί, ακόμα και ξεναγοί ή ομιλητές συνεδρίων, στελέχη επιχειρήσεων και λοιποί επαγγελματίες οι οποίοι εκτίθενται στο κοινό, και βέβαια, όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο δημόσιο λόγο, εξαιτίας του…τρακ). Το σεμινάριο Η τέχνη του εκτίθεσθαι επιμελείται η Dr Νιόβη – Διονυσία Κλαυδιανού, διεθνώς αναγνωρισμένη σοπράνο, ηθοποιός, καθηγήτρια μουσικών σπουδών και mental trainer με αντικείμενο τη νοητική και συναισθηματική προετοιμασία σε συνθήκες που απαιτούν υψηλή απόδοση για τους ανθρώπους της σκηνής.

 

 

 Εργαστήρια / Σεμινάρια

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής / Σωτήρης Γάκος, φιλόλογος, εισηγητής εργαστηρίων δημιουργικής γραφής

Σάββατο 25 Νοεμβρίου | 10:00 – 14:00 | Αίθουσα 1

Στο εργαστήρι θα επιχειρήσουμε να συνδυάσουμε τη θεωρία με την πράξη της συγγραφής ενός παραμυθιού. Στόχος μας είναι να περιδιαβούμε από το λαϊκό στο έντεχνο παραμύθι, από το προφορικό κείμενο στο γραπτό και αντίστροφα. Θα προσεγγίσουμε τις αφηγηματικές τεχνικές και τη δομή του παραμυθιού. Όπως κάθε παιχνίδι έτσι και το παιχνίδι της δημιουργίας ενός παραμυθιού έχει τους κανόνες του. Μέχρι να είμαστε σε θέση να τους ανατρέψουμε, ας τους κατανοήσουμε.

Ενότητες εργαστηρίου
1. Μύθος ή παραμύθι;
2. Γιατί πολλά παραμύθια μοιάζουν μεταξύ τους;
3. Κάποιος, κάπου κάποτε…
4. Αφηγηματική ακολουθία & στοιχεία δομής
5. Οι ήρωες των παραμυθιών άλλοτε και τώρα
6. Τα σύμβολα και οι λειτουργίες τους στα παραμύθια

Κάθε ενότητα συνοδεύεται από σύντομες ασκήσεις και παιχνίδια δημιουργικής γραφής.
Δεν απαιτείται ιδιαίτερη ικανότητα ή προεργασία για την παρακολούθηση του σεμιναρίου και μπορούν να το παρακολουθήσουν άτομα από κάθε επαγγελματικό χώρο.

 

Εργαστήρι εικονοαφηγήματος – εικονογράφησης / Κωνσταντίνος Κεσίδης, γραφίστας, βιομηχανικός σχεδιαστής

Σάββατο 25 – Κυριακή 26 Νοεμβρίου | 10:00 – 14:00 | Αίθουσα 3

Ελάτε να μάθουμε, μέσα από πρακτικά παραδείγματα, πώς να διαχειριζόμαστε το υλικό της αφήγησής μας. Πώς να το τακτοποιούμε σε εικόνες και πώς να εκμεταλλευόμαστε τις κλιμακώσεις, τις δραματικές εντάσεις και τις αποφορτίσεις της. Όλα αυτά, μέσα από τον πιο διασκεδαστικό και εύληπτο τρόπο: τη δημιουργία ενός εικονοαφηγήματος, βασισμένου στην ιστορία που ο καθένας θα επιλέξει (λαϊκό παραμύθι, προσωπικό βίωμα, ή ο,τι άλλο μπορεί να φανταστεί). Το εργαστήρι δε θα επικεντρωθεί στο σχεδιαστικό/ζωγραφικό κομμάτι, επομένως, δεν απευθύνεται (μόνο) σε όσους ξέρουν ή μπορούν να ζωγραφίζουν. Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τρόπους διαχείρισης του υλικού των ιστοριών τους.

 

Η τέχνη του εκτίθεσθαι / σεμινάριο / Νιόβη Κλαυδιανού, σοπράνο, mental trainer

Σάββατο 25 – Κυριακή 26 Νοεμβρίου | 10:00 – 17:00 | Αίθουσα 4

Τι πιστεύεις για τις ικανότητές σου ως performer; Την αξία σου; Το μέλλον σου; Χαίρεσαι να μελετάς;

Πως νιώθεις όταν βγαίνεις να παίξεις; Πώς νιώθεις μετά; Πώς αντιδράς στην έλλειψη ελέγχου; Στην έξωθεν κριτική; Στην επαγγελματική απόρριψη;

Το θέμα του σεμιναρίου είναι η νοητική εγρήγορση και η ψυχολογική υποστήριξη του performer στη σύλληψη της ιδέας του, στη μελέτη του, σε συνθήκη ακρόασης αλλά και παράστασης/συναυλίας. Είναι βασισμένο στα τελευταία ευρήματα της Νευροψυχολογίας, δηλ. της συνδυαστικής προσέγγισης των εγκεφαλικών λειτουργιών (μάθηση/μνήμη), των ορμονών [(ευθυμία-συναισθηματική ολοκλήρωση-κατάθλιψη-παραίτηση και των κινητικών δεξιοτήτων (ειδικές δεξιότητες ανάλογα με το αντικείμενο)].

Πρώτη μέρα: Η κλινική εικόνα του performer σε συνθήκες Στρες(Τρακ)/Συμπτωματολογία/Φόβοι και Φοβίες/Μετα-Προγράμματα. Εναλλακτικές;

Δεύτερη μέρα: Προσομοίωση ακρόασης/παράστασης. Ομαδικές και ατομικές ασκήσεις βασισμένες στην ενόραση, στον ελεύθερο συνειρμό και στα λογικά επίπεδα. Στόχος είναι η απελευθέρωση του performer από τα ψυχολογικά και νοητικά του μπλοκαρίσματα ώστε να γίνει συναισθηματικά πιο ελαστικός, πιο διαισθητικός και κατ’επέκταση δημιουργικός.

Παρακαλούμε σημειώστε πως θα υπάρχει ένα διάλειμμα των 90 λεπτών κάθε ημέρα.

 

Απώλεια και λαϊκό παραμύθι / σεμινάριο / Λίλη Λαμπρέλλη, παραμυθού, συγγραφέας

Κυριακή 26 Νοεμβρίου | 10:00 – 14:00 | Αίθουσα 2

Θεωρητικές και αφηγηματικές προσεγγίσεις των λαϊκών παραμυθιών. Τι σημαίνει «προφορική» γραφή; Τι νόημα έχει να λέμε παραμύθια πολιτισμών «χωρίς γραφή» σε εγγράμματους ενήλικες;

Γιατί η έννοια της απώλειας βρίσκεται στην καρδιά των μαγικών παραμυθιών και στην καρδιά της αφηγηματικής «τεχνικής»; Πώς υποστηρίζουμε αφηγηματικά ένα λαϊκό παραμύθι;

Όσοι από τους συμμετέχοντες θα ήθελαν να αφηγηθούν στο πλαίσιο του σεμιναρίου, ας ετοιμάσουν ένα παραμύθι που να μην ξεπερνάει τα 10 λεπτά ή την αρχή ενός μεγαλύτερου παραμυθιού.

 

 

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Το φετινό πρόγραμμα εμπλουτίζουν διάφορες δράσεις αλλά και συνεργασίες με ανθρώπους και ομάδες που τους συνδέουν εκλεκτικές συγγένειες με την τέχνη της αφήγησης, όπως π.χ. η σύμπραξη με τους πρόσφυγες του Κέντρου Ημέρας Προσφύγων ΑΛΚΥΟΝΗ, ο προβληματισμός, με μέσο την αφήγηση, πάνω σε θεμάτα που αφορούν την LGBTQI κοινότητα της Θεσσαλονίκης, κ.ά.

 

Το πρόσωπο & το αντικείμενο – Ιστορίες πίσω από το αντικείμενο

 Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 |18:00-19:00

Τέσσερα αντικείμενα, τέσσερις ιστορίες που συνδέουν τα πρόσωπα με το παρελθόν και το παρόν. Ένα παρόν σε ξένη γη, πρόσφυγες σε άλλα μέρη. Το Πρόσωπο μιλά ενώ η αφήγηση γίνεται το μέσο της έκφρασης και τα αντικείμενα οι ‘κουβαλητές’ των συναισθημάτων, της σύνδεσης, της προσωπικής ταυτότητας, των προσδοκιών.

Συνεργασία με τους πρόσφυγες του Κέντρου Ημέρας Προσφύγων ΑΛΚΥΟΝΗ, στη δημιουργία μιας δράσης αφήγησης παραμυθιών και ιστοριών από τον τόπο τους, που θα αφηγηθούν οι ίδιοι.

 

Queer Stories – Παράσταση αφήγησης: Λίνος Μάνεσης / Queerδιστά Πορτοκάλια

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 |19:00-20:00

Η LGBTQI κοινότητα έχει υπάρξει αποκλεισμένη για αιώνες από την προφορική παράδοση. Η σταδιακή διαμόρφωση των παραμυθιών, έως την αποκρυστάλλωσή τους στη μορφή που εμείς τα γνωρίζουμε σήμερα, φαίνεται να την αγνοεί παντελώς, αν και είναι σαφές πως τα lgbtqi άτομα υπήρχαν πάντα και, μάλιστα, όταν οι ιστορίες αυτές έγιναν αθάνατες με τη γραπτή τους αποτύπωση. Πώς θα ήταν άραγε, αν τα πράγματα ήταν αλλιώς; Μπορούν αυτές οι ιστορίες να επικαιροποιηθούν, μέσα από μια queer οπτική;

Θα το δείτε στο πλαίσιο του 3ου ΦΑΘ 2017!

 

Ένα χάνι ιστορίες

Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 |12:00-18:00

Περιμένουμε όλους εσάς να έρθετε και να μοιραστείτε ιστορίες αληθινές, ή παραμύθια μοναδικά που αγαπάτε και δε θέλετε να χαθούν στη λήθη. Οι ιστορίες σας θα καταγραφούν σε ένα ψηφιακό μαγνητόφωνο και, όπως τους αρμόζει, θα ταξιδέψουν από το στόμα στο αυτί και από το αυτί στο στόμα. Και που ξέρετε, ίσως η δική σας ιστορία να είναι αυτή που θα ακούσετε μετά από χρόνια πολλά, επειδή κάποιος, κάπου, κάποτε θα την έχει αγαπήσει όπως εσείς.

Το Σαββατοκύριακο 25 – 26 Νοεμβρίου, από τις 12:00 ως τις 18:00, κάποιος από τους διοργανωτές ή τους συνεργάτες τους θα σας περιμένει στο Μπενσουσάν Χαν, για να καταγράψει την ιστορία σας.

 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.
Όσοι θέλετε να εγγραφείτε στα εργαστήρια, δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε την
 αίτηση εγγραφής.

 

Ο ΤΟΠΟΣ

Μπενσουσάν Χαν, ένα πανδοχείο που χτίστηκε το 1816, από τα λίγα κτίρια του κέντρου της Θεσσαλονίκης που επέζησε από την πυρκαγιά του 1917. Η χρήση του άλλαξε πολλές φορές (χάνι ιδιοκτησίας Σαμουήλ Μπενσουσάν, κτίριο με εμπορικά καταστήματα, δικηγορικά γραφεία κ.ά.), ενώ σήμερα δεσπόζει στην πολυσύχναστη πλέον οδό Εδέσσης και λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος πολιτισμού, φιλοξενώντας παραστάσεις, εικαστικές και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Διοργάνωση 3ου ΦΑΘ 2017 από τους Lupus in fabula:

Η ομάδα αφήγησης Lupus in fabula ιδρύθηκε το 2015, με σκοπό να εξερευνήσει τον κόσμο της προφορικής αφήγησης και τα όριά του. Από τότε μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις αφήγησης, έχει συμμετάσχει σε ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ και σε κοινωνικο-πολιτιστικά projects. Η ομάδα αφήγησης Lupus in fabula έχει ιδρύσει το Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης (ΦΑΘ), το οποίο διοργανώνει και υλοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι Lupus in fabula:

http://www.lupusinfabula.gr/8-lupusinfabula/2-giorgos-adamidis

http://www.lupusinfabula.gr/8-lupusinfabula/3-marina-antonopoulou

http://www.lupusinfabula.gr/8-lupusinfabula/4-evangeli-theodoridou

http://www.lupusinfabula.gr/2-uncategorised/5-eleni-kalogiannidou

 

 

σχετικά links:

http://www.lupusinfabula.gr

https://www.facebook.com/Lupusinfabulastorytellersofficial

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Για εγγραφή, προϋποθέσεις συμμετοχής, κόστος, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες, απευθυνθείτε εδώ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6945 546019, ή στο email  lupusinfabula.fest@gmail.com

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Μπενσουσάν Χαν

Πολιτιστικό Κέντρο

Εδέσσης 6, 54625, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 267225, 698 424 4577

Links: Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.