Το Κτήμα Περέκ στο Μονοπήγαδο Βασιλικών

perek2

30 χλμ έξω από τη Θεσσαλονίκη σ’ένα ορεινό ποντιακό χωριό, το Μονοπήγαδο με θέα τις βουνοκορφές του Ολύμπου και τον όμορφο Θερμαϊκό, βρίσκεται το Κτήμα Περέκ.

Ένας πολυχώρος διαμορφωμένος με υλικά της γύρω φύσης, ξύλο, πέτρα, παλιά αντικείμενα κ παραδοσιακές κατασκευές. Εικόνες κ θύμισες ελληνικού αρχοντικού. Καλλιεργώντας την πρώτη ύλη και συλλέγοντας τα καλύτερα τοπικά προϊόντα, με χειροποίητους τρόπους παρασκευής και παραδοσιακές μεθόδους ψησίματος μέσα σε γάστρες σε ξυλόφουρνο, το Περέκ προσφέρει την ποιότητα που η σοφία της παράδοσής μας διατήρησε μέσα στον χρόνο.

perek1

Στο Κτήμα τα παιδιά έχουν τον πρώτο ρόλο. Παιδική χαρά, παιδικά καθισματάκια, ειδικός χώρος για μη καπνίζοντες, παιδικό μενού και απασχόληση με δημιουργικές δραστηριότητες κάθε Σαββατοκύριακο είναι μερικές μόνο από τις ανέσεις που προσφέρει το Κτήμα Περέκ για αυτά.

perekpaidi3

perek paidi

Στο Κτήμα Περέκ μπορεί κανείς να βρει μία μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα, φτιαγμένα με πολύ μεράκι από την ομάδα των γυναικών στο εργαστήριο. Ψωμί προζύμης και αρτοσκευάσματα ψημένα σε ξυλόφουρνο, σάλτσες, μαρμελάδες και άλλα πολλά, με πρώτες ύλες από το κτήμα μας ή από την περιοχή. Παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές που διατηρήθηκαν στον χρόνο.

perekpita

perekfagito

Τα προϊόντα μπορείτε να τα δοκιμάσετε στο μενού του εστιατορίου και μετά να τα προμηθευτείτε από το μαγαζάκι δίπλα από το εργαστήρι. Εκεί θα βρείτε και προϊόντα από παραγωγούς της περιοχής όπως τυρί κατσικίσιο, ελιές τσουβαλάτες, μέλι σουσούρας, ανθόμελο και πεύκου και άλλα πολλά!

perek pantopoleio

Τέλος, στο Κτήμα Περέκ, μπορείτε κατόπιν συνεννόησης να οργανώσετε ένα παιδικό πάρτι ή μια εκδήλωση αλλά και να πραγματοποιήσετε εκπαιδευτική επίσκεψη με την σχολική σας ομάδα.

Δείτε εδώ εικόνες από τη δική μας εκδρομή στο Περέκ, τον Μάρτιο του 2014.

Όλες οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα www.perek.gr

Γράψτε το σχόλιο σας