Μια βόλτα σε παλαιοπωλείο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μια βόλτα σε παλαιοπωλείο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ λατρεύω τις υπαίθριες αγορές. Και ειδικά τα παλιατζίδικα, τα stock, αλλά και κάθε είδους χώρο που μεταφέρει μια εσάνς αναμνήσεων και φθοράς. Σαν να ακούω να μου διηγούνται ιστορίες τα έπιπλα, ανακαλύπτω ψιχουλάκια μέσα σε χιλιο-υπογραμμισμένα βιβλία και φαντάζομαι πως η ανακύκλωση είναι μια ιστορία που πρέπει οπωσδήποτε να μοιραστώ με την Ολυμπία.

Εκτός από αγαπημένη βόλτα, είναι και ένας υπέροχος τρόπος να οδηγήσεις μικρά _αλλά και μεγαλύτερα_παιδιά σε ένα μονοπάτι “ιστορικό”, να συγκρίνεις εποχές, να θυμηθείς ιστορίες αλλά και γενεαλογικά δέντρα. Να πουλήσεις και να αγοράσεις, να αντλήσεις ιδέες αλλά και απλώς να χαρείς ένα καθημερινό πρωινό στην πόλη.

Όταν πηγαίνουμε εκδρομή σε κάποια πόλη, αναζητώ πάντα κάποια λαϊκή ή παζάρι, το Λαογραφικό της Μουσείο ή τους ανθρώπους στους δρόμους.

Η ζωή σε όλες της τις μορφές!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι φωτογραφίες είναι από αυτό στην Βασιλίσσης Όλγας 203, πολύ κοντά στην παιδίατρό μας. Αν πας κάποια Τετάρτη να περάσεις και απέναντι, από την λαϊκή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

αγόρασα τρία υπέροχα βιβλία!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ο παράδεισος του αργόσχολου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

και μίκυ μάους. Συγνώμη, Χρήστο.

 

 

Σημείωση: Μεταχειρισμένα Βιβλία μπορείτε να βρείτε και στο “Βιβλιοπωλείο Αριστείδης”, λίγο πάνω από την εκκλησία της Ανάληψης (επί της Αναλήψεως)

Αν γνωρίζετε και άλλα στην πόλη, παρακαλώ μοιραστείτε τα μαζί μας αφήνοντας ένα σχόλιο από κάτω.

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

  • Νατάσα

    Για παλαιοπωλεία που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να ανατρέξετε στο επίσημο site του Σωματείου Παλαιοπωλών Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης http://www.antiques-thes.gr/
    Θα ενημερωθείτε και για τα μηνιαία παζάρια στα υπαίθρια γήπεδα της ΧΑΝΘ.
    Μπείτε ακόμα στη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/PazariPalaionAntikeimenon όπου υπάρχουν όλες οι ημερομηνίες για τα παζάρια και φωτογραφικό υλικό

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.