ΒΙΒΛΙΟ:Γράμματα από τον Άϊ - Βασίλη, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΒΙΒΛΙΟ:Γράμματα από τον Άϊ – Βασίλη, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Γράφει η Ιωάννα Σεραφειμίδου | www.pigolampides.gr

(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου): “Η τελευταία νύχτα του χρόνου έχει φτάσει και ο Αϊ-Βασίλης βρίσκεται στη μεγάλη του αποστολή. Όλα πηγαίνουν περίφημα. Όμως, πριν παραδώσει και τα τελευταία δώρα, ένα ατύχημα στον ουρανό φέρνει τα πάνω κάτω! Και τώρα; Τι γίνεται με τα παιδιά που τον περιμένουν; Τι γίνεται και με εκείνα που ποτέ δεν τον περίμεναν; Τι συμβαίνει και είναι όλα χαρούμενα το πρωί; Νοιάζεται κανείς στ’ αλήθεια για το δώρο του Αϊ-Βασίλη;”

Ξεκινώντας την ανάγνωση νομίζεις πως πρόκειται για άλλο ένα βιβλίο Χριστουγέννων. Ο Άγιος Βασίλης φοράει κόκκινα ρούχα, έχει για βοηθό του ένα μικρό ξωτικό, ο τάρανδος με το έλκηθρο έρχεται στην ώρα του. Τα δώρα είναι στη θέση τους, ο καιρός είναι χειμωνιάτικος.

 

Όμως έρχεται η ανατροπή, και ο Άγιος Βασίλης, αφού περάσει από μεγάλη αναστάτωση, αναγκάζεται να γράψει στα παιδιά:

Αγαπημένε μου Νικόλα, 

Σου έφερα τέσσερις ρόδες και ένα τιμόνι, για να φτιάξεις το δικό σου αυτοκίνητο. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι πιο όμορφο από αυτό που μου ζήτησες. Θα είναι μοναδικό στη γειτονιά.

Θανάση μου,

Οι πειρατές κούρσεψαν το καράβι που σου έφερνα! Κατάφερα να περισώσω μόνο τη σημαία του. Σου την εμπιστεύομαι και σου ζητώ συγνώμη.

Αγαπημένη μου Βασούλα, 

Σίγουρα θα μάθεις για το πάθημά μου. Με δυο φτερά αεροπλάνου και λίγη από τη φαντασία σου, πιστεύω ότι θα καταφέρεις να επισκεφτείς εσύ το μαγεμένο παλάτι που περίμενες. Καλή χρονιά να έχεις!

ΥΓ Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου το γέλιο σου για να λυθούν τα μάγια.

Και πόσα ακόμα γράμματα! Πόσα ουσιαστικά μηνύματα φτάνουν στα παιδιά!
 Κατερίνα Ζωντανού, με εικονογράφηση της Γεωργίας Στύλου μπήκε στις καρδιές μας. Γιατί καταφέρνει να παρουσιάσει έναν Άγιο Βασίλη “ανθρώπινο”, που κάνει και αυτός λάθη και καταφέρνει τελικά να επανορθώσει, μέσα από την ζεστή του καρδιά και αγάπη για τα παιδιά.

 

Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τον χρόνο μας, όχι τα υλικά και τα δώρα που φροντίζουμε να τους φορτώνουμε για να καλύπτουμε την απουσία μας.

Δε θα σου αποκαλύψω το τέλος, που κάνει την ιστορία ακόμα πιο ξεχωριστή!

Για ηλικίες: 4+

Μπορείς να αναζητήσεις το βιβλίο Γράμματα από τον Αϊ-Βασίλη στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.