Πότε θα γίνει το 2o The Comic Con; Αργεί πολύ ακόμα; – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Πότε θα γίνει το 2o The Comic Con; Αργεί πολύ ακόμα;

Γράφει η Άννα, δηλαδή το in my closet

Δεν είμαι σίγουρη πως ξεκίνησε η σχέση μου με τα κόμικς. Ίσως εξαιτίας της mafalda του Quino. Ίσως να ήταν οι Μανίνες και οι Κατερίνες. Ίσως απλά να ήταν η όρεξή μου να διαβάζω ό,τι έπεφτε στα χέρια μου. Κάποια στιγμή, χωρίς και πάλι να μπορώ να προσδιορίσω πότε και γιατί, σταμάτησα να διαβάζω κόμικς. Όμως, έπαιρνα Ελευθεροτυπία, σχεδόν μανιακά, για να ξεκοκαλίσω το “9”. Και με το 9 έμαθα ότι τα κόμικς δεν είναι μόνο το μικιμάου και δεν αφορούν μόνο τα παιδιά.

inmyc_comicon_02

Το 2008 με μια θεότρελη παρέα έκανα το πιο κουραστικό, εξαντλητικό και υπέροχο ταξίδι της ζωής μου. Ένα σχεδόν προσκυνηματικό ταξίδι, στο πιο διάσημο φεστιβάλ κόμικς της Ευρώπης, αυτό που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Angouleme. Ξέρω ότι όταν γύρισα ήθελα να πηγαίνω σε οποιοδήποτε φεστιβάλ κόμικς μπορούσα και έτσι ανακάλυψα το ComicDom Con στην Αθήνα, την ίδια χρονιά. Και άρχισα να πηγαίνω κάθε χρόνο και να το περιμένω πως και πως, όπως και φέτος.

inmyc_comicon_01

Όμως φέτος κάποιος με λυπήθηκε και έκανε ένα Φεστιβάλ Κόμικς στη Θεσσαλονίκη. Να μην πρέπει να ταξιδέψω και να φορτωθώ σαν γαϊδουράκι τα “αποκτήματά” μου. Απλά να πάρω ένα λεωφορείο και να πάω. Για αυτό, το “The Comic Con” και παρακαλώ το The να το προφέρετε Θε γιατί είναι από το Thessaloniki, υποσχέθηκα στην Ιωάννα πως θα κάνω μια πλήρη ανταπόκριση και είμαι άνθρωπος που κρατάω τις υποσχέσεις μου.

inmyc_comicon_15

Ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Μαΐου και τελείωσε την Κυριακή 10 Μαΐου. Τρεις γεμάτες ημέρες στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι που όποια ώρα και να περνούσατε θα βλέπατε κόσμο να πηγαίνει όλο χαρά και ανυπομονησία. Εγώ πήγα το Σάββατο αλλά καλοί μου φίλοι πήγαν όλες τις ημέρες και μου έκαναν πλήρη ανταπόκριση από όσα έχασα. Το πρόγραμμα περιλάμβανε παιχνίδια ρόλων, παρουσιάσεις, signing (καλλιτέχνες που υπογράφουν τα αντίτυπα των θαυμαστών τους), workshops, Q&A με διάσημους καλλιτέχνες (συναντήσεις όπου το κοινό μπορεί να ρωτήσει ότι θέλει και να λάβει απαντήσεις) και φυσικά cosplay.

inmyc_comicon_16

To cosplay προέρχεται από τις λέξεις costume και play. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο χόμπι που κάποιοι πλέον το κάνουν επαγγελματικά και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά χόμπι που σχετίζονται με τα κόμικς. Είναι άνθρωποι οι οποίοι φτιάχνουν μόνοι τους στολές και ντύνονται και υποδύονται τον αγαπημένο τους χαρακτήρα από κόμικς, από κινούμενα σχέδια, από videogames αλλά και από ταινίες και από τηλεοπτικές σειρές. Είναι πολύ δημιουργικοί άνθρωποι, που πειραματίζονται με διάφορα υλικά προκειμένου να μπορέσουν να αποδώσουν, είτε σε φωτογραφίες είτε και ζωντανά σε ένα Φεστιβάλ Κόμικς ή σε ένα cosplay party ή σε έναν διαγωνισμό, τον χαρακτήρα που αγαπούν. Η κοπέλα παραπάνω για παράδειγμα είναι μια εξαιρετική (κατά την ταπεινή μου γνώμη) Astrid από το “Πως να εκπαιδεύσετε το δράκο σας 2”.Στην φωτογραφία παρακάτω είναι μέρος της στολής που έχει φτιάξει η διάσημη Cyehra που είχε και δικό της workshop. Κρίμα που το έχασα αλλά έμαθα τα καλύτερα.

inmyc_comicon_10

Εκτός από το επίσημο πρόγραμμα, σε όλο το χώρο συνέβαιναν διάφορα. Στο ισόγειο υπήρχαν πολλοί εκδότες και μαγαζιά με κόμικς αλλά και όχι μόνο. Αν και είχε πολύ κόσμο, η διαρρύθμιση ήταν τέτοια που επέτρεπε να σκαλίσεις τα κόμικς και να διαλέξεις όποιο ήθελες για να το κάνεις δικό σου. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί στο χώρο να ήταν και ο δημιουργός του και να σου υπέγραφε το αντίτυπο σου.

inmyc_comicon_19

Αυτή είναι πολύ αγαπημένη στιγμή στα Φεστιβάλ Κόμικς γιατί οι δημιουργοί δεν περιορίζονται συνήθως σε μια υπογραφή και μια αφιέρωση αλλά φτιάχνουν κάποιο πρόχειρο ή και κανονικό σκίτσο πάνω στο αντίτυπο σου. Είμαι περήφανη για όλα τα αυτόγραφα που έχω και το τελευταίο μου είναι στο “Αϊβαλί” από τον Soloup, ένα υπέροχο graphic novel για το Αϊβαλί και την Μικρασιατική καταστροφή. Το αυτόγραφο το πήρα στην ComicDom Con στην Αθήνα φέτος και θέλω να το δείχνω σε όλον τον κόσμο.

inmyc_comicon_09

Στον επάνω όροφο υπήρχαν πολλοί δημιουργοί με αυτοεκδόσεις και όχι μόνο. Εκεί είδαμε και δημιουργούς από μινιατούρες, πάρα πολλά τραπέζια με RPG (role play games) κυρίως από τους αγαπημένους Gamecraft και φυσικά πολλά επιτραπέζια από την πολύ-πολύ αγαπημένη Κάισσα. Πέτυχα φίλους που είχαν έρθει από Αθήνα για να μη χάσουν το 1ο The Comic Con και χάρηκα πολύ.

inmyc_comicon_12

Αντιστάθηκα πάρα πολύ στο να αγοράσω και άλλα κόμικς και κάποιες μινιατούρες ήταν τόσο τέλειες αλλά έλεγα στον εαυτό μου ότι πρέπει να συγκρατηθώ και σε ένα βαθμό το κατάφερα. Και είναι πραγματικά δύσκολο γιατί τα περισσότερα που μου “γυάλισαν” είναι πολύ δύσκολο να τα βρω σε κάποιο βιβλιοπωλείο και όλα είχαν πολύ δελεαστικές τιμές. Είναι πολύ εύκολο όταν κάτι το αγαπάς πολύ να υποκύψεις σε αυτόν τον πειρασμό. Επίσης ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συναντήσω κάποιους από τους αγαπημένους μου δημιουργούς και να γνωρίσω και άλλους που δεν ήξερα και ανακάλυψα εκεί.

inmyc_comicon_07

Να συγχαρώ και δημόσια όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή τη υπέροχη διοργάνωση και κυρίως τον Τάσο από το Cosmic Realms και να ευχηθώ να πέρασαν όσο καλά περάσαμε όλοι εμείς οι επισκέπτες και ακόμα περισσότερο και να θέλουν να το κάνουν ξανά!

inmyc_comicon_03

Να πω τέλος ότι τα κόμικς δεν είναι μόνο για παιδιά και δεν είναι μόνο για μεγάλους. Δεν είναι μόνο βίαια και δεν είναι μόνο υπερηρωικά. Δεν είναι μόνο για τους λίγους που ασχολούνται φανατικά αλλά είναι για όλους. Δώστε τους μια ευκαιρία αν δεν σας έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα και ένας νέος κόσμος θα ανοίξει μπροστά σας.

inmyc_comicon_05

Λίγα Λόγια για το In my closet

To In my closet είναι το ημερολόγιο μιας ντουλάπας με πολλά πράγματα, φαινομενικά ασήμαντα και χωρίς αξία, αλλά με πολλές δυνατότητες. Πράγματα που έχουν δικαίωμα για άλλη μία ζωή, πριν καταλήξουν στα σκουπίδια και πριν θαφτούν για πάντα εκεί, στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Είναι ένα blog για όλες εκείνες τις στιγμές, που ένα αντικείμενο εμπνέει μια δημιουργική διαδικασία για να γίνει κάτι άλλο. Μας μιλάει για κατασκευές.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.