ΒΙΒΛΙΟ: Οι Πράκτορες του Πλανήτη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΒΙΒΛΙΟ: Οι Πράκτορες του Πλανήτη

praktorasplanitic

Αγαπώ τα βιβλία.

Εξαιτίας της ενασχόλησής μου με τις Πυγολαμπίδες στο Κλουβί και την ανάγκη μου να ενημερώνω τους γονείς τόσο για τις εκδηλώσεις της πόλης όσο και για ιδέες για δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά τους, επιλέγω συχνά βιβλία που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς ή παιδιά.

Κάπως έτσι έφτασε στα χέρια μου και το βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη Οι Πράκτορες του Πλανήτη.

Άρχισα να ξεφυλλίζω το βιβλίο στο δρόμο από την αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά μέχρι την Αριστοτέλους, αδυνατώντας να κρατήσω τα γέλια μου. Έκανα μια στάση στο άγαλμα του Βενιζέλου, αψηφώντας τις επιθετικές πτήσεις των περιστεριών αλλά και αγνοώντας τα περίεργα βλέμματα των περαστικών (μια ενήλικας χαζογελάει διαβάζοντας ένα βιβλίο για παιδιά · κάτι πολύ περίεργο και σοβαρό συμβαίνει εδώ).

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά μα είναι ίσως η πρώτη φορά που μου έχει αρέσει τόσο πολύ ένα βιβλίο για την οικολογία και το περιβάλλον. Ακριβώς επειδή το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά είναι  γραμμένο σε γλώσσα απλή και κατανοητή και μέσα από έναν αστείο και διαδραστικό τρόπο τα καλεί να σώσουν τον πλανήτη υιοθετώντας μικρές συνήθειες.

praktoras

{μη χάσετε τη δράση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21/03 στο Οξυγόνο με αφορμή το βιβλίο. Για παιδιά και γονείς. Κλείστε τη θέση σας έγκαιρα}

Αν ήμουν παιδί και διάβαζα το βιβλίο:

θα μου άρεσε πολύ το ότι δεν πρόκειται για άλλο ένα διδακτικό και βαρετό βιβλίο (σημείωση: όπως δυστυχώς τους έχει συνηθίσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα) αλλά αστείο και ενδιαφέρον. Θα μου άρεσε το γεγονός ότι επιτέλους με αντιμετωπίζουν σοβαρά, πιστεύουν στις ιδέες μου και ακούνε τη φωνή μου. Θα με έκανε να γεμίσω αυτοπεποίθηση και ναι! θα άλλαζα επιτέλους τον κόσμο!

Αν ήμουν μεγάλος και διάβαζα το βιβλίο:

θα μου άρεσε το ότι κατανοώ μέσα από απλά παραδείγματα φαινόμενα όπως αυτό του θερμοκηπίου, το ότι μπορώ να γελάω με σοβαρά θέματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τα παίρνω στα σοβαρά, αλλά και το ότι μου επιτρέπεται να γίνω και πάλι παιδί. Να μάθω, να βάλω σε εφαρμογή τις ιδέες που προτείνονται και να ονειρευτώ μαζί με τα παιδιά μου ότι μπορούμε  να αλλάξουμε τον κόσμο.

Είναι  ένα βιβλίο που θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε σπίτι, σε κάθε δημόσια βιβλιοθήκη, σε κάθε σχολείο. Είναι ένα βιβλίο που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο.

Τα παιδιά σας θα το απολαύσουν!

Επσικεφτείτε την ιστοσελίδα των Πρακτόρων του Πλανήτη για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και τις δράσεις τους.

Οι Πράκτορες του Πλανήτη στο facebook

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.