ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ: ένα οινοποιείο βιολογικό και φιλικό προς την οικογένεια – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ: ένα οινοποιείο βιολογικό και φιλικό προς την οικογένεια

portocarras_halkidikigreece (34)

Ο Οινοτουρισμός μας πάει πολύ! Με αφορμή τις Ανοιχτές Πόρτες των Οινοποιείων Βορείου Ελλάδος γνωρίσαμε αρκετά Οινοποιεία, κάποια από τα οποία φιλοξενούν και δράσεις για παιδιά, για να υποδεχτούν όλη την οικογένεια. Κάπως έτσι επισκεφτήκαμε πέρσι και το Οινοποιείο του Porto Carras, το οποίο σχεδίασε εργαστήρια και παιχνίδια για παιδιά και η Ολυμπία έφυγε με ένα τεράστιο χαμόγελο!

Φέτος συνδυάσαμε την επίσκεψή μας στο Οινοποιείο μαζί με 2 διανυκτερεύσεις στο Meliton Hotel του Porto Carras Grand Resort για ένα long weekend! Η έναρξη του φετινού καλοκαιριού έγινε με τον πιο famliy friendly τρόπο. (διάβασε εδώ την ανάρτησή μας για τo Porto Carras Grand Resort)

portocarras_halkidikigreece (20)

portocarras_halkidikigreece (24)

portocarras_halkidikigreece (26)portocarras_halkidikigreece (25)

Λίγα Λόγια για το Κτήμα Πόρτο Καρράς

Οι πρώτες φυτεύσεις αμπελιών και ελαιώνων, μαζί με το πρωτοποριακό τουριστικό συγκρότημα με το οποίο συνδέεται το Κτήμα Πόρτο Καρράς, ξεκίνησαν αρχές του 1965 για να δημιουργήσουν μια αληθινή επανάσταση στην ξενοδοχειακή και στην οινοποιητική εικόνα της τότε Ελλάδας. Σήμερα ο αμπελώνας των «Πλαγιών του Μελίτωνα» αποτελεί υπόδειγμα βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας, σύμφωνα με τις σημερινές διεθνείς τάσεις για σεβασμό στον άνθρωπο, στον καταναλωτή και στο περιβάλλον.

Το Οινοποιείο του Porto Carras προσφέρει διάφορες οινοτουριστικές προτάσεις διαδρομών και ξεναγήσεων ενώ  είναι ανοιχτό σε προτάσεις για εκπαιδευτικές ή ομαδικές ξεναγήσεις και είναι φιλικό προς όλη την οικογένεια. Αν τα καλοκαίρια τριγυρνάς στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής κάνε μία στάση στο varelaki για ένα υπέροχο κρασί στον πανέμορφο κηπάκο του με την κούνια και τα βαρέλια που έχει χρησιμοποιήσει για την εναλλακτική του διακόσμηση.

Στο video που ακολουθεί θα πάρεις μια ιδέα από την ιστορία του Κτήματος Πόρτο Καρράς.

◊ Το καλοκαίρι του 1963 μια κρουαζιέρα ξεκινά για το Άγιο Όρος για τον εορτασμό της χιλιετηρίδας του Άθω. Ανάμεσα τους ο εφοπλιστής Γιάννης Καρράς. Περνώντας από τα ανοικτά της Σιθωνίας, μπαίνουν στον Τορωναίο κόλπο και… το παραμύθι ξεκινά. Ο Γιάννης Καρράς ερωτεύεται κεραυνοβόλα τον παρθένο τόπο. ◊

Το Κτήμα Πόρτο Καρράς είναι επισκέψιμο. Μπορείτε να κάνετε τις κρατήσεις σας, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 20.00 και Σάββατο – Κυριακή από τις 10.00 έως τις 20.00 δίνοντας περιθώριο 3 ημερών για να προετοιμάσει η ομάδα του Οινοποιειου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φιλοξενία, τις ομαδικές επισκέψεις και την ξενάγηση σας.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Η γευστική δοκιμή 2 οίνων κοστίζει 2,00€ αντίστοιχα επιτρέπεται η γευστική δοκιμή έως 5 οίνους με ένα 1,00€ ανά οίνο.

Κατά την περίοδο του τρυγητού, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για να αποκτήσετε την εμπειρία του τρύγου.

portocarras_halkidikigreece (28)

portocarras_halkidikigreece (32)

portocarras_halkidikigreece (21)

portocarras_halkidikigreece (29)

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.