Η Οικογένεια στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η Οικογένεια στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

POLEMIKO MOYSEIO THESSALONIKIS2

Κάθε φορά που ένα Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του για τη δράση μας “Η Οικογένεια στο Μουσείο” νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί είναι υπέροχο να περνάμε μερικές ώρες μέσα σε αυτό παρέα με παιδιά και γονείς και να έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε, να μάθουμε, να γελάσουμε και να το δούμε μέσα από μία άλλη σκοπιά!

Για τον μήνα Δεκέμβριο την τιμητική του είχε το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Ένα Μουσείο που από το όνομά του και μόνο δε μπορεί εύκολα να σε προσελκύσει αλλά όταν τελικά το γνωρίσεις από κοντά, και καταλάβεις το όραμά του, θα καταλάβεις πως πρόκειται για ένα ιστορικό Μουσείο που κύριο σκοπό έχει να καλλιεργήσει αισθήματα αγάπης προς την ελευθερία, την ειρήνη και τη δημοκρατία.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται χτίστηκε το 1900 ενώ μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 χρησιμοποιήθηκε από τον ελληνικό στρατό. Λειτουργεί από το 2000 ως Μουσείο. Στις αίθουσές του φιλοξενεί περισσότερα από 10000 κειμήλια ανασυνθέτοντας την νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Πριν το επισκεφτείτε με την οικογένειά σας περιηγηθείτε στην πλούσια σε περιεχόμενο Ιστοσελίδα του Μουσείου και μην ξεχάσετε να δείτε και να εκτυπώσετε το πολύ ωραίο βοηθητικό υλικό που σας παρέχεται διαδικτυακά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με την οικογένειά σας!

Αν είστε εκπαιδευτικός μπορείτε εδώ να δείτε τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Η βόλτα μας στο Μουσείο περιλάμβανε διάφορα στάδια:

POLEMIKO MOYSEIO THESSALONIKIS4

Επίσκεψη στην αίθουσα Σοφία Βέμπο με ακούσματα γνωστών τραγουδιών

POLEMIKO MOYSEIO THESSALONIKIS7

POLEMIKO MOYSEIO THESSALONIKIS5

Παίζουμε με τους στίχους: έχουμε φωτοτυπημένα τραγούδια της Βέμπο, όπου όμως λείπουν ολόκληροι στίχοι, ώστε να τους συμπληρώσουμε εμείς.

POLEMIKO MOYSEIO THESSALONIKIS9

POLEMIKO MOYSEIO THESSALONIKIS10

Στην αίθουσα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθισμένοι όλοι στις σκάλες,  ακούμε αποσπάσματα από το βιβλίο της Άλκης Ζέη  “Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου” . Η Δέσποινα μας συγκίνησε όλους.

POLEMIKO MOYSEIO THESSALONIKIS12

117POLEMIKO MOYSEIO THESSALONIKIS14

Μιλάμε για τις γελοιογραφίες και στη συνέχεια τα παιδιά παίρνουν από μια φωτοτυπία με μια γελοιογραφία και τη συνεχίζουν με τη φαντασία τους πάνω στο χαρτί.

POLEMIKO MOYSEIO THESSALONIKIS16

Οχυρό Ρούπελ

POLEMIKO MOYSEIO THESSALONIKIS17

Στην Αίθουσα των Μεταλλίων, παρατηρούμε τα μετάλλια και στη συνέχεια φτιάχνουμε τα δικά μας.

POLEMIKO MOYSEIO THESSALONIKIS18

…με glitter και πολύχρωμα χαρτιά φυσικά!

POLEMIKO MOYSEIO THESSALONIKIS19

Το αξίζαμε όλοι το μετάλλιο! Αψηφήσαμε τον βροχερό καιρό, τις ιώσεις και το Χριστουγεννιάτικο κλίμα και μάθαμε κάτι παραπάνω για την ιστορία της χώρας μας! Φυσικά μέσα από το παιχνίδι!

Ευχαριστούμε το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για την συνεργασία του και φυσικά τους γονείς και τα παιδιά που ήταν μαζί μας!

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.