ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ: Το πάρτι τις κόρης μας, tips και ιδέες – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ: Το πάρτι τις κόρης μας, tips και ιδέες

party

Γράφει η Γιώτα Αναστασιάδου, μαμά της Ελισάβετ (2 χρονών), καθηγήτρια αγγλικών και μεταφράστρια.

Από πού να αρχίσω; Μάλλον από το γεγονός ότι ήθελα να οργανώσω το τέλειο πάρτι για την κορούλα μας που έγινε δύο ετών τον προηγούμενο μήνα. Σκέφτηκα ότι αυτή τη φορά η προετοιμασία θα ήταν καλό να ξεκινήσει δυο εβδομάδες πριν, και όμως διαπίστωσα ότι μια επίδοξη party – organizer- μαμά ή μπαμπάς θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται και να οργανώνει το πάρτι ακριβώς ένα μήνα πριν. Ο λόγος φυσικά δεν είναι ο υπερβολικός ζήλος, αλλά η εκ των υστέρων συνειδητοποίηση ότι όποιος έχει χρόνο στη διάθεσή του μπορεί να αποφύγει περιττά έξοδα και να κάνει καλύτερες επιλογές, αποφεύγοντας έτσι σπασμωδικές κινήσεις ή μη ικανοποιητικές λύσεις.

Επειδή λοιπόν οι γονείς τα θέλουμε όλα τέλεια και ονειρικά για τα μικρά μας, μοιράζομαι μαζί σας κάποια ακόμα tips που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ένα πάρτι με τις δικές σας πινελιές που θα αντανακλά όμως τα θέλω του μικρού σας.

Tips και ιδέες για ένα επιτυχημένο παιδικό πάρτι!

  1. Θα ήταν καλό να ρωτήσετε το μικρούλι σας τι θέμα θα ήθελε να έχει το πάρτι του. Για παράδειγμα, ρώτησα την κόρη μου τι θα ήθελε να έχει πάνω η τούρτα της, χωρίς να περιμένω κάποια συγκεκριμένη απάντηση, και όμως εξεπλάγην όταν μου είπε ότι θα ήθελε να έχει ζωάκια. Να μια καλή αρχή λοιπόν!
  2. Αφού βρείτε το θέμα μπορείτε είτε να ξεκινήσετε με την τούρτα, είτε με τη διακόσμηση του μπουφέ σας που αφορά σε πιατάκια, ποτηράκια, πλαστικές πιατέλες και άλλα αναλώσιμα (μην ξεχάσετε να κάνετε μια λεπτομερή λίστα με αυτά). Προσωπικά, μου έδωσε ιδέα το θέμα των χάρτινων πιάτων που επέλεξα: H Bella Βoo στο δάσος για πικ νικ, οπότε όλα κινήθηκαν γύρω από αυτό. Μπορείτε να πάρετε το πιατάκι που επιλέξατε και να το πάτε στον ζαχαροπλάστη σας για να εμπνευστεί ή ακόμα και να φτιάξει την τούρτα σας ίδιο με αυτό. Οι τούρτες από ζαχαρόπαστα δίνουν αυτή τη δυνατότητα, είναι πολύ διαδεδομένες πλέον, σαφώς πιο ακριβές από τις συμβατικές, σκεφτείτε όμως ότι μια τέτοια τούρτα μπορεί να διακοσμεί το μπουφέ σας σε όλη τη διάρκεια του πάρτι. Είδη για πάρτι μπορείτε να βρείτε στο Happy Teapot, Tiger, Ikea, Καναδάς, σε κάποια super market και σε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα στο internet.
  3. Το μενού για το πάρτι είναι πάντα ένα πολύ αγχωτικό κομμάτι της οργάνωσης. Αποφασίστε τι θα προσφέρετε, κάντε μια λίστα με το μενού και τα ποτά και ακόμα μια λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείτε για να τα προετοιμάσετε. Θα εκπλαγείτε από το πόσες φορές θα πρέπει να επισκεφτείτε το σούπερ μάρκετ. Η ιδέα για ένα κοινό cocktail για τους ενήλικες και ίσως σπιτική λεμονάδα για τα παιδιά να είναι μια πολύ καλή λύση, ώστε να αποφύγετε την αγορά πολλών αλκοολούχων ποτών ή αναψυκτικών αντίστοιχα. Επιλέξτε μεγάλα σούπερ μάρκετ όπου θα βρείτε και πιο ιδιαίτερα πράγματα χωρίς να χρειαστεί να ψάξετε πολύ. Τα μεγάλα καταστήματα του ΑΒ Βασιλόπουλου και Μασούτη είναι μια καλή επιλογή.
  4. Θα ήταν επίσης ωραίο να έχετε κάποιες εκπλήξεις για τα παιδιά έτσι ώστε να απασχοληθούν και να χαρούν αλλά και γιατί όχι να πάρουν και κάτι σπίτι τους ως ενθύμιο. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι τα μπαλόνια με ήλιο. Θα διακοσμήσουν το χώρο σας αλλά θα μπορέσετε να τα δωρίσετε στο τέλος του πάρτι. Επίσης, θα ήταν ωραίο να μοιράσετε στα παιδιά ζωγραφιές για να τις χρωματίσουν. Θα μπορούσατε ακόμη να αγοράσετε μάσκες ή ψεύτικες μύτες και μουστάκια και άλλα αξεσουάρ για να παίξουν και να μεταμφιεστούν οι μικροί σας party animals. Στο δικό μας πάρτι μοιράσαμε καπελάκια-ζωάκια, τα οποία τα παιδιά πήραν μετά σπίτι τους. Οικονομικές, έξυπνες ιδέες για τέτοια δωράκια για μικρούς και μεγάλους θα βρείτε στο: Mediterranean Cosmos, HappyTeapot, FouskaFoo, Tiger.
  5. Η μουσική είναι αδιαμφισβήτητα ένα αναπόσπαστο κομμάτι των πάρτι, οπότε θα πρέπει να μεριμνήσετε και για αυτό. Μπορείτε να βρείτε λίστες με μουσική για παιδικά πάρτι στο διαδίκτυο, ή αν σας το επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος σας κάντε το δικό σας compilation, απλά κάντε μια μεγάλη λίστα γιατί τη συγκεκριμένη μέρα θα είναι δύσκολο να εκτελέσετε και χρέη dj.
  6. Τελευταίο και φαρμακερό, χρησιμοποιήστε το σύντροφο ή τη σύντροφο σας ως εκτελεστικό όργανο και ενίοτε ως τράπεζα. Είναι καλύτερο ο ένας να εμπνευστεί και να οργανώσει, συνήθως είναι και αυτός που έχει τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ο άλλος να εκτελέσει αυτά που πρέπει.

bday elisavet2

Θα μου επιτρέψετε έναν μικρό επίλογο. Η έμπνευση, οργάνωση και πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκδήλωσης που αφορά και θέλει να ευχαριστήσει 20 ή και 30 άτομα διαφορετικής ηλικίας, και ειδικά στον προσωπικό σας χώρο, είναι σίγουρα μεγάλο κατόρθωμα! Κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του δικού μας πάρτι ήταν πολλές οι φορές που νοστάλγησα την απλότητα των δικών μας παιδικών πάρτι με εκείνα τα νόστιμα λουκανοπιτάκια, τα γαριδάκια, τα αναψυκτικά και την τούρτα από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς, που όλοι αγαπήσαμε. Οι εποχές όμως φυσικά άλλαξαν, τα ερεθίσματα είναι διαφορετικά και όλοι έχουμε γνώμονα το τέλειο. Ότι και αν κάνετε πάντως το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά σας θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους, καθώς υπάρχει αυτό το μαγικό στοιχείο στα πάρτι που λέγεται «φίλοι» και τα κάνει όλα τέλεια!

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.