Πάρτι = τι άλλο; γλυκάκι για όλους! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Πάρτι = τι άλλο; γλυκάκι για όλους!

Μετά το παραπλανητικό άρθρο του προηγούμενου μήνα : πάρτι, όπου κάναμε προτάσεις για αλμυρά εδέσματα (!!), ήρθε και η ώρα για το αυτονόητο : πάρτι = γλυκάκια.

Οι ιδέες πολλές και οι επιλογές ακόμα περισσότερες.

Η αλήθεια είναι ότι το Internet έχει καλύψει κατά πολύ το λόγο ύπαρξης της γιαγιάς που ξέρει τα μυστικά και της φίλης που έκανε κάτι ιδιαίτερο και το αντιγράψαμε.

Ωστόσο, καλό είναι η επιλογή μας να ακολουθεί την ηλικία του παιδιού και να το περιλαμβάνει : να διαλέξει τα χρώματα, τις γεύσεις, το μέγεθος (τι να μπει σε ένα ¨κούτσικο¨ στοματάκι?).

Προτείνουμε δύο γλυκές, εμφανίσιμες και πολλών προσαρμογών λύσεις που ελπίζουμε ότι είναι και εύκολες και φτηνές.

muffins 

ΜΙΝΙ CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά για τα κεκάκια

125γρ βούτυρο

125γρ ζάχαρη

2 αυγά

150γρ αλεύρι

5γρ μπέηκιν

100γρ γάλα

1 κουτ κακάο

4 κουτ γάλα

Υλικά για το γλάσο

125γρ ζάχαρη άχνη

40γρ βούτυρο

20γρ γάλα

Χρώματα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει λίγο. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα, και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη μπέηκιν κοσκινισμένα, εναλλάξ με το γάλα. Αφαιρούμε το μισό μίγμα από το μίγμα και στο υπόλοιπο προσθέτουμε το κακάο και το επιπλέον γάλα. Γεμίζουμε φορμάκια σιλικόνης ή μεταλλικά φορμάκια που έχουμε πρώτα βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 170 βαθμούς.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο: χτυπάμε στο μίξερ την άχνη ζάχαρη με το μαλακό βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα και μετά προσθέτουμε το γάλα. Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτο και να αυξηθεί ο όγκος του.  Αν θέλουμε, το χωρίζουμε σε τμήματα και το χρωματίζουμε με λίγες σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής.

Όταν κρυώσουν τα κεκάκια τα στολίζουμε με όποιο τρόπο φανταστούμε χρησιμοποιώντας το γλάσο, τρούφες, καραμελάκια κ.α.

λευκά cake pops

CAKE POPS

Υλικά

500γρ κέικ

250γρ πραλίνα σοκολάτας

400γρ λευκή σοκολάτα

Χρώματα ζαχαροπλαστικής ειδικά για σοκολάτα

Ξυλάκια για γλειφιτζούρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε το κέικ μέχρι να γίνει ψίχουλα. Αφαιρούμε τυχόν σκληρά ή μεγάλα κομμάτια που δεν διαλύονται. Το ανακατεύουμε με την πραλίνα και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια (20-30 γρ το ένα). Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα σε ένα δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 45’-1 ώρα. Τα βγάζουμε από το ψυγείο και μένα ξυλάκι κάνουμε από μία μικρή εσοχή για να σταθεί το ξυλάκι αργότερα. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 15΄ακόμα και συγχρόνως λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, με προσοχή να μην καεί.

Βγάζουμε 5 μπαλάκια από το ψυγείο και βουτάμε ένα- ένα τα ξυλάκια στη λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετούμε στις εσοχές που κάναμε προηγουμένως. Μόλις σταθεροποιηθούν τα ξυλάκια, βουτάμε ολόκληρα τα μπαλάκια στη λιωμένη σοκολάτα, έτσι ώστε να τα καλύψει. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα cake pops, πάντα σε ομάδες των 5 για να μην προσλαβαίνουν να ζεσταθούν. Αν θέλουμε, χρωματίζουμε ένα μέρος της σοκολάτας με τα ειδικά χρώματα και με ένα λεπτό κορνέ κάνουμε σχέδια πάνω στο cake pop.

Εναλλακτικά στη λευκή σοκολάτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.