Mediterranean Cosmos, family friendly προορισμός της Θεσσαλονίκης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Mediterranean Cosmos, family friendly προορισμός της Θεσσαλονίκης

cosmos emporiko photo

Υπάρχουν family friendly χώροι στην Θεσσαλονίκη; Ποιες είναι οι ανάγκες μιας οικογένειας; Ποια είναι τα βασικά κριτήρια που διαφοροποιούν τον ένα χώρο από τον άλλο και τον καθιστούν φιλικό προς μια οικογένεια; Ποιος είναι ο δικός μας ρόλος στην χάραξη μιας νέας φιλοσοφίας από τους επιχειρηματίες ή / και από το Δήμο;

Γέννησα την Ολυμπία πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, στα τέλη του φθινοπώρου και πολύ σύντομα ένιωσα την ανάγκη να κάνω μαζί της βόλτες εκτός σπιτιού. Αυτό ήταν κάτι πολύ δύσκολο καθώς οι ανοιχτοί, δημόσιοι χώροι, όπως τα πάρκα, οι πλατείες, οι παραλίες κλπ ήταν ακατάλληλοι λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ οι κλειστοί ιδιωτικοί χώροι ακατάλληλοι λόγω ανύπαρκτης ευαισθησίας απέναντι στη μητέρα και στο μικρό παιδί. 

Μου πήρε αρκετό καιρό να συνηθίσω την κουλτούρα της πόλης, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Μετά από εντατική έρευνα κατάφερα να συγκεντρώσω μια λίστα με τα baby friendly σημεία της πόλης, με κριτήρια βέβαια αρκετά συρρικνωμένα: ήταν αρκετό να είναι άκαπνα, να διαθέτουν κάποια σχετική ευρυχωρία για το καρότσι και στην καλύτερη περίπτωση και κάποιο παιδικό καρεκλάκι.

Είναι βαθιά μου επιθυμία η αλλαγή αυτής της κουλτούρας. Είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να καταλάβουν πως δεν αρκεί να μας προσφέρουν απλώς τα προϊόντα τους ή της υπηρεσίες τους. Και αυτό το έχει καταλάβει πολύ καλά τo Mediterranean Cosmos.  Είναι ένα εμπορικό κέντρο που μπορεί να θεωρηθεί το απόλυτα οργανωμένο family friendly σημείο της πόλης μας. Και αναφέρομαι στον όρο family friendly για να τονίσω τη σημασία που έχει να είναι φιλικό προς όλη την οικογένεια και όχι μόνο προς τα παιδιά (kidfriendly)

FOR_5252

Στο Mediterranean Cosmos σέβονται την οικογένεια και τα παιδιά και το αποδεικνύουν με κάθε τρόπο. Εκτός από τις υπηρεσίες που παρέχει το εμπορικό κέντρο σε γονείς και παιδιά, όπως χώρους βρεφικής φροντίδας, καρεκλάκια, πάνες, ράμπες και άλλα -που θα διαβάσεις και παρακάτω- φροντίζουν να διοργανώνουν και γιορτές παιχνιδιού και μάθησης για όλη την οικογένεια. Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω τα εκπαιδευτικά εργαστήρια σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή με πλήθος εργαστηρίων και παραστάσεων, τα παιχνίδια με τα τουβλάκια LEGO και πολλά ακόμα!

Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες από μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις και εγώ θα χαίρομαι πάντα να τις μοιράζομαι μαζί σας.  Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία για το Mediterranean Cosmos, που ελπίζω να βρείτε χρήσιμες.

Υπηρεσίες που προσφέρονται στο Mediterranean Cosmos

  • άνετη και ασφαλής επίσκεψη για όλη την οικογένεια
  • απαγορεύεται το κάπνισμα
  • κυλιόμενες σκάλες, ασανσέρ, ράμπες
  • παιδικές τουαλέτες
  • χώροι βρεφικής φροντίδας
  • παιδικά καθίσματα στο χώρο πολυεστίασης
  • άνετες θέσεις parking για εγκύους, ηλικιωμένους, οικογένειες με παιδιά και ΑΜΕΑ κοντά στις εισόδους του εμπορικού κέντρου
  • δωρεάν WiFi
  • παιδότοπος στο επίπεδο 0

Παροχές από το Γραφείο Πληροφοριών (Μπλε Πλατεία, επίπεδο 1)

  • δωρεάν παιδικά καρότσια για παιδιά έως 3 ετών κατά προτεραιότητα
  • αναπηρικά καρότσια για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες κατά προτεραιότητα
  • πρώτες βοήθειες
  • στεγνό καθάρισμα
  • σετ ραπτικής
  • απολεσθέντα αντικείμενα
  • check-in πτήσεων
  • ομπρέλες
  • δωρεάν εκτυπώσεις
  • πάνες

 

Οι φωτογραφίες είναι στιγμιότυπα από το Kids Festival (29 Μαΐου – 13 Ιουνίου 2015)

kidsfest3

kidsfest5

kidsfestiklooun    kidsfestkipologio

Όλες οι φωτογραφίες του άρθρου είναι από την επίσημη σελίδα του Mediterranean Cosmos στο Facebook. Τις δικές μας φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στο Kids Festival μπορείς να δεις εδώ

Χρήσιμες Πληροφορίες

Για τις τρέχουσες εκδηλώσεις του Mediterranean Cosmos μπορείτε να ενημερώνεστε από εδώ

Κατεβάστε σε μορφή PDF το χάρτη του Mediterranean Cosmos και οργανώστε την επίσκεψή σας.

Το ωράριο λειτουργίας του Mediterranean Cosmos και των καταστημάτων του

Επισκεφτείτε το Mediterranean Cosmos με αυτοκίνητο, λεωφορείο ή ταξί

Σκοπός των Πυγολαμπίδων και του THE PAPER BOAT είναι να ανακαλύπτει και να αναδεικνύει τα kid & family friendly σημεία της Ελλάδας. Αν θέλεις να μοιραστείς μαζί μας κάποιο από αυτά, τότε άφησε το σχόλιό σου ή στείλε μας email στο ioanna@pigolampides.gr

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.