BOOKPOINTS: Η Μαρίνα Πολυμερίδου μας υποδέχεται στην Παραμυθούπολη! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

BOOKPOINTS: Η Μαρίνα Πολυμερίδου μας υποδέχεται στην Παραμυθούπολη!

paramythoupoli

Η Παραμυθούπολη είναι ένα παιδικό βιβλιοπωλείο, αλλά και πολλά παραπάνω από αυτό… Είναι πρωτότυπες δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια, παραστάσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις με συγγραφείς, εκπαιδευτικά προγράμματα, συνεργασίες, πάρτι! Η Παραμυθούπολη αγαπάει τα βιβλία, τη φαντασία, το παιχνίδι, τη γνώση, την τέχνη και τη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών.

Η Μαρίνα Πολυμερίδου μοιράζεται μαζί μας την αγάπη της για τα βιβλία και τους ήρωες.

marinapolymeridou-paramythoupoli

  1. Τι επιδιώκει η Παραμυθούπολη μέσα από τη συμμετοχή της στα BOOKPOINTS;

Η ισχύς εν τη ενώσει! Ο στόχος μας ήταν να ενισχύσουμε με την ομαδικότητα αυτό που ούτως ή άλλως κάνουμε ο καθένας χωριστά: να δείχνουμε στα παιδιά αγαπημένους τίτλους, να προτείνουμε περισσότερους τρόπους απόλαυσης της ανάγνωσης, να συστήνουμε συγγραφείς, δημιουργούς κι άλλους ανθρώπους της πόλης, να δημιουργήσουμε μ’ άλλα λόγια έναν άλλον χάρτη της πόλης με σημεία στα οποία το βιβλίο είναι εκτός από προϊόν και χαρά!

  1. Η φετινή θεματική των BOOKPOINTS είναι οι Ήρωες και οι Ηρωίδες. Τι σε οδήγησε στους Ήρωες Χριστουγέννων;

Από τη μια ήταν αυτή η περιέργεια – σχεδόν ανυπομονησία –  να μιλήσουμε με τα παιδιά γι’ αυτούς τους τόσο αγαπημένους ήρωες των Χριστουγέννων: γιατί τους αγαπάμε τόσο, τι ξέρουμε πραγματικά γι’ αυτούς, πώς τους έχουμε γνωρίσει και πώς τους έχουμε αγαπήσει. Γιατί, κακά τα ψέματα, οι χριστουγεννιάτικοι ήρωες είναι θησαυροί κρυμμένοι μέσα στον καθένα μας. Κι από την άλλη όμως, ίσως να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο μήνας αυτός ολοκληρώνει ουσιαστικά την πρώτη δεκαετία της Παραμυθούπολης κι όσο να πεις όλο αυτό φορτίζει και φωτίζει με έναν άλλον τρόπο το φετινό Bookpoint για μας!

  1. Τι να περιμένουν τα παιδιά το Σάββατο στις 3 Δεκεμβρίου στην εκδήλωση των BOOKPOINTSστην Παραμυθούπολη;

Το μόνο που έχουν να κάνουν τα παιδιά είναι να αφεθούν: να χαλαρώσουν και να νιώσουν ελεύθερα να εξερευνήσουν, να πειράξουν, να εκφραστούν, να ψάξουν, να ανακαλύψουν βιβλία, συγγραφείς, ήρωες και ηρωίδες (παλιούς και καινούριους) και να μπορέσουν να γευθούν τη μαγεία του ταξιδιού και να περάσουν μια μέρα με βιβλία και με ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα μ’ αυτούς, μια μέρα χαράς!

scott

εικόνα: Scott Gustafson

  • ΒΙΒΛΙΟ: Τι σημαίνει για εσένα, ποια εικόνα σχηματίζεται στο μυαλό σου;

Κάτι πολύ δικό μου, η παρέα μου, οι δικοί μου άνθρωποι μέσα σ’ αυτό, η παρηγοριά μου, η ανακούφισή μου και ο τρόπος μου να φεύγω όποτε εγώ θέλω.

  • ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ: Ποια ήταν η σχέση σου με τα βιβλία όταν ήσουν μικρή, τι διάβαζες, σε ποιο μέρος λάτρευες να τα ξεφυλλίζεις;

Θυμάμαι να δίνω πολύ χρόνο στη γνωριμία μου με τα βιβλία μέσω των αισθήσεων! …Τα χάιδευα, τα μύριζα, τα κοίταζα, τα παρατηρούσα… πολύ όμως και επίμονα! Κι έπειτα ερχόταν το διάβασμα. Πάντα στο κρεβάτι, πάντα στα μαύρα σκοτάδια και πάντα μόνη. Είχε κάτι τελετουργικό και πολύ προσωπικό.

  • ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ: Ποια είναι τα παιδικά βιβλία που αγαπάς και θα πρότεινες σε κάθε παιδί;

Βιβλία για να προτείνω είναι άπειρα. Διαφορετικά για κάθε παιδί και με κάθε αφορμή. Αδύνατον να τα χωρέσω σε μερικές αράδες! Βιβλία που ήταν σημαντικά για μένα στο μεγάλωμά μου και που οι ήρωές τους με βοήθησαν να ενηλικιωθώ είναι, ας πούμε ο αγαπημένος μου Μικές της Άστριντ Λίντγκρεν, ο Τρελαντώνης της Πηνελόπης Δέλτα, ο Ούγκο της Μαρίας Γκρίπε, οι Μυστικοί Εφτά και όλοι οι ήρωες της Ένιντ Μπλάιτον, τα βιβλία της Ζωρζ Σαρρή και της Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου, της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου και τόσα άλλα…

  • ΗΡΩΙΔΑ: Αν ήσουν η ηρωίδα ενός βιβλίου, ποια θα ήθελες να είσαι;

Μάλλον μια ηρωίδα φανταστική που όλο να φαντάζεται! Να φαντάζεται και να ονειρεύεται και να μην έχει να κάνει με τίποτα από αυτά εδώ του δικού μας κόσμου!

Στην Παραμυθούπολη θα διακρίνει κανείς μια διαρκή ‘κίνηση’: δε σταματά να ψάχνει διαρκώς, να προσπαθεί να ικανοποιεί τις ανησυχίες της, αλλά και τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Ψάχνει βιβλία, ψάχνει δράσεις, ψάχνει ανθρώπους που να τους αγαπήσει και να την αγαπήσουν!

Η εκδήλωση της Παραμυθούπολης (3/12/2016)

Όλα τα Bookpoints της χρονιάς (2016-2017)

Τα Bookpoints στο Facebook

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.