ΒΙΒΛΙΟ: "Μαγειρεύοντας ιστορίες" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΒΙΒΛΙΟ: “Μαγειρεύοντας ιστορίες” από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

grafo imerologio

photo via 

Εσύ έγραφες ημερολόγιο όταν ήσουν μικρός – ή; Δημιουργούσες νέους διαλόγους για τους ήρωες των αγαπημένων σου κόμικ; Αλληλογραφούσες με τη βοήθεια της υπηρεσίας paypal? Τι βαθμό είχες στην έκθεση; Γράφεις ποιήματα ή ραβασάκια; Στέλνεις κάρτ ποστάλ από τα ταξίδια σου; Μήπως έχεις ήδη ξεκινήσει το δικό σου blog;

Θα ήθελες να τα κάνεις όλα ή κάποιο από τα παραπάνω αλλά κάτι σε σταματάει;

Είναι γιατί έχεις ξεχάσει να αφήνεις τη φαντασία σου ελεύθερη, γιατί δε βρίσκεις το χρόνο ή ίσως γιατί πιστεύεις ότι δε διαθέτεις το ταλέντο. Η Ελένη Σβορώνου όμως θα σου δώσει δεκάδες ιδέες για να γράψεις τα δικά σου κείμενα. Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες της, στο βιβλίο της “Μαγειρεύοντας ιστορίες” που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, και αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη τότε ίσως αντικρίσεις το ταλέντο σου για πρώτη φορά και αρχίσεις να γράφεις. Και αφού εξασκηθείς καλά, ίσως αρχίσεις να γράφεις χωρίς κόπο και με μεγάλη επιτυχία!

Α! ξέχασα να αναφέρω πως το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού. Όμως δεν έχει σημασία, γιατί σήμερα θα νιώσουμε όλοι για λίγο παιδιά και συγγραφείς! Σου υπόσχομαι πως το ταξίδι θα είναι μαγικό! Κάνε κλικ εδώ και βοήθησε τον Λάμπη την πυγολαμπίδα σε ένα μαγικό ταξίδι.

mageirevontas istories eleni svoronou metaixmio

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο χωρίζεται σε ενότητες ανάλογα με το θέμα του κειμένου στο οποίο ασκείται το παιδί (μυθολογία, ημερολόγιο, κόμικ, αστυνομική ιστορία, περιγραφή αθλητικού γεγονότος, ιστορία με ήρωες από τον φυσικό κόσμο κ.ά.). Σε κάθε ενότητα δίνεται αρχικά ένα κείμενο-παράδειγμα που λειτουργεί ως αφορμή για συζήτηση αλλά και ως έμπνευση για τα κείμενα του παιδιού. Στη συνέχεια με στοχευμένες ερωτήσεις και απαραίτητες συμβουλές το παιδί καθοδηγείται ώστε να γράψει τα δικά του κείμενα: ξεκινάει με πιο σύντομα κείμενα και προχωράει στη συγγραφή ιστορίας. Έτσι, αβίαστα, χωρίς κόπο, το παιδί γίνεται ένας μικρός συγγραφέας.
Η εικονογράφηση και το ευχάριστο στήσιμο-παρουσίαση δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να βγουν στο χαρτί σκέψεις και συναισθήματα.

metaixmio2

Παίξε μαζί μας!

Έλα τώρα, άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και παίξε μαζί μου και με τις λέξεις! Πάτησε εδώ για να δεις περισσότερες πληροφορίες.

Σημείωση: Αν λοιπόν, θέλετε να δώσετε στο παιδί σας την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου, μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τις “οδηγίες” της Καλλιόπης Εμμανουηλίδου, ψυχολόγου και συγγραφέα.

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.