Λίγο ακόμη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Λίγο ακόμη

summer_love_05

Λίγο ακόμη…

στα παιχνίδια του καλοκαιριού που έχουν μέσα τους μόνο τον ζεστό ήλιο και την μαγική θάλασσα..

στα ανοιχτά μάτια που τσούζουν κάτω από το νερό, στις μέλισσες που μας πόνεσαν, στο φως που μπαίνει από τις κλειστές γρίλιες όλων των μεσημεριών που δεν θέλαμε να κοιμηθούμε αλλά μόνο να τρέξουμε στις αμμουδιές και στα χωράφια..

στα δέντρα που σκαρφαλώσαμε, στα γόνατα που ματώσαμε, στις φέτες με τις μερέντες, στα γεμιστά με κιμά που ταϊσαμε τον σκύλο, στα πρωινά ξυπνήματα με τη λαχτάρα της θάλασσας και της βουτιάς, στα απογεύματα με τόνους παγωτό και στα βράδια με το καλαμπόκι ψημένο και τις κλεμμένες γουλιές από τα ποτά των γονιών μας..

στο φεγγάρι που ασήμιζε το σκοτεινό νερό, στα τραπέζια με τους συγγενείς και τα ξαδέλφια και τα τζιτζίκια να σκάνε πάνω από τις τέντες και εμείς να τους φωνάζουμε σσσσσστ..

στους ύπνους που ρίχναμε στο αυτοκίνητο, σε καρέκλες των καφέ και μπαρ των διακοπών αποκαμωμένοι..

στα ανέμελα γέλια της μαμάς και στα βροντερά αστεία του μπαμπά..

Όλο μου το καλοκαίρι παιχνίδι.. ακόμη και τώρα που μεγάλωσα δεν θέλω να τελειώνει ποτέ..

Όχι δεν θα σταματήσουμε να παίζουμε. Κι ας μεγαλώσαμε.. δεν θα μας χάσουμε ποτέ.. είμαστε εκείνα τα παιδιά  που κάναμε τούρτες από λάσπη και παίζαμε πάνω στα δέντρα, που το σκάγαμε από το παράθυρο του εξοχικού και κάναμε πιν νικ στα χρυσά στάχυα, με καρπούζι κλεμμένο από το ψυγείο της γιαγιάς και λεμονάδες..

Μαζί θα νικήσουμε τους μεγάλους που κρύβουμε μέσα μας αυτή τη χρονιά. Με παιχνίδι και τη φαντασία μας ξαμολυμένη στο σύμπαν. Θα μάθουμε να παίζουμε ξανά και ξανά μέχρι να πέφτουμε κατάκοποι το βράδυ για ύπνο.. θα παίζουμε.. μόνοι μας, με τους φίλους μας, με τα παιδιά μας.. με τον εαυτό μας..

Φέτος θα παίξουμε με τα πάντα. Με τα χέρια μας τα πόδια μας, τα μαλλιά μας, τα μάτια μας, τα χείλη μας, τις φωνές μας, μα πάνω από όλα με τη φαντασία μας. Γιατί η φαντασία είναι τα φτερά μας για τον μαγικό κόσμο του παιχνιδιού.

Και αφού έξω είναι ακόμη καλοκαίρι, πάρτε τα παιδιά σας και ανακαλύψτε τα..

Παίξτε…

Φτιάξτε στόλους από χάρτινες βαρκούλες χωριστείτε σε ομάδες με τα παιδιά της γειτονιάς ή του κάμπινγκ και παίξτε ναυμαχίες και κυνηγητό με μια μπάλα.

Παίξτε κρυφτό, κλέφτες και αστυνόμους, τσουβαλοδρομίες, μήλα..

Μουσικές καρέκλες (και μουσικά σωσίβια)

Μπουγέλο (βραχείτε κάνει καλό)

Ανάψτε φωτιές στη παραλία (ελεγχόμενα πάντα) και πείτε τρομαχτικές ιστορίες και παραμύθια..

Αγκαλιάστε τα δέντρα και νιώστε την ενέργεια.. μιλήστε στα παιδιά για τη φύση..

Οργανώστε καλοκαιρινά πάρτι με κεράκια, κοκτέιλς με χυμούς φρούτων με ομπρελίτσες και μουσική.. (και κομμένο καρπούζι στη μέση με καλαμάκια μέσα)

Στείλτε σε  γνωστούς και φίλους καρτ ποστάλ φτιαγμένες από τα παιδιά..

Βουτήξτε πάλι στη θάλασσα μέχρι αργά…

Γιατί το καλοκαίρι είναι ακόμη εκεί έξω…

Και το μόνο που θυμάμαι από τα καλοκαίρια, είναι να λέω στη μαμά μου..

Λίγο ακόμη μαμά… λίγο ακόμη…

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

  • Εφη Παναγουλα

    Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.