Λευκή Κόκοτα, το πρόσωπο πίσω από το Happy Teapot – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Λευκή Κόκοτα, το πρόσωπο πίσω από το Happy Teapot

lefki happy teapot

Τη Λευκή τη γνώρισα πρώτη φορά στις Ψηφιακές Γειτονιές (ένα διαδραστικό συνέδριο μαμάδων και μπαμπάδων blogger, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα), την άνοιξη του 2014. Ήρθε και με χαιρέτησε με ένα τεράστιο χαμόγελο, λες και γνωριζόμασταν από παλιά. Με εντυπωσίασε ο αυθορμητισμός της, η ηρεμία της και το ειλικρινές της βλέμμα. Αυτή με γνώριζε από τις Πυγολαμπίδες στο κλουβί ενώ εγώ δεν ήξερα τότε το ηλεκτρονικό της μαγαζάκι, το Happy Teapot.

Την είδα μερικές εβδομάδες αργότερα, λίγο πάνω από το σπίτι μου, γεμάτη ενθουσιασμό, να μου διηγείται πως το ηλεκτρονικό της μαγαζάκι μεταφέρεται και σε φυσικό κατάστημα, λίγα μέτρα πάνω από το σπίτι μου. Αυτό και αν ήταν ευχάριστο νέο! Μια γειτονιά παρηκμασμένη, να ενδυναμώνεται από μια φρέσκια προσωπικότητα και από ένα μαγαζί που από την αρχή φαινόταν πως θα μας έλουζε με χρώματα και αισιοδοξία.

happy_teapot_little_one_party

Ένα μαγαζί με είδη πάρτι: αυτό θα μπορούσε να είναι το Happy Teapot. Αλλά είναι πολλά ακόμα.

Περνάω από εκεί σχεδόν κάθε μέρα για να πάρω την Ολυμπία από τον παιδικό σταθμό. Ξαφνικά η καθημερινότητά μου γίνεται πιο χαρούμενη. Με τη Λευκή θα πούμε μια κουβέντα, θα πιούμε ένα φλιτζάνι τσάι, θα τσιμπήσουμε ένα κουλουράκι. Θα πάρουμε στην παρέα μας και τον Παναγιώτη (ο σύζυγός της) και θα κάνουμε ακούραστες συζητήσεις για σημαντικά και ασήμαντα θέματα. Θα ονειρευτούμε και θα προσγειωθούμε.

Θα μάθω στο μεταξύ και την ιστορία της: Σπούδασε κινησιοθεραπεία και εργαζόταν για πολλά χρόνια στο αντικείμενό της, μέχρι που ξαφνικά αποφάσισε να αλλάξει επαγγελματική στέγη. Μια απρόσμενη τροπή στην υγεία της την ανάγκασε να μείνει στο σπίτι και να περιμένει να αναρρώσει. Δεν την ενδιέφερε ποτέ ο ηλεκτρονικός κόσμος και μετά βίας είχε ένα προσωπικό email, παρόλο που ο άντρας της ήταν στο χώρο της πληροφορικής και είχε εγκατεστημένους στο σπίτι κάθε λογής υπολογιστές, που η Λευκή δεν ήθελε καν να πλησιάσει. Η παραμονή της όμως στο σπίτι την ώθησε να αρχίσει να εξερευνά (πολύ διστακτικά στην αρχή) τον κόσμο του internet και όταν έκανε μερικά βήματα ένιωσε να ανοίγεται ξαφνικά μπροστά της ένας τεράστιος κόσμος, από τον οποίο δε μπορούσε να ξεκολλήσει. Είχε ενθουσιαστεί!

happyteapot2  happyteapot9

happyteapot6

Με έντονο ενδιαφέρον για τη διακόσμηση και τη μαγειρική, άρχισε να ανακαλύπτει ξένους blogger: τον τρόπο που έγραφαν, τα προϊόντα που χρησιμοποιούσαν, τους αναγνώστες που τους ακολουθούσαν, τις ανάγκες που κάλυπταν. Σιγά σιγά άρχισε να ανακαλύπτει και τους έλληνες blogger, στα πρώτα τους βήματα, με πρώτη την φραουλίτσα, και στη συνέχεια πολλές ακόμα. Δε μπορούσε να ησυχάσει, ένιωθε δεκάδες ιδέες να τρυπώνουν μέσα στο μυαλό της. Και μια μέρα είπε:

“Παναγιώτη, το αποφάσισα! θα ανοίξω ένα δικό μου e-shop”

Μετά από όλες τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο αλλά και στην ελληνική αγορά, βρήκε ένα κενό στο χώρο του πάρτι και των εκδηλώσεων και έτσι αποφάσισε να ανοίξει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με είδη πάρτι. Δεν ήταν εύκολα στην αρχή. Με πολύ μικρό κεφάλαιο και καθόλου εμπειρία στο χώρο, πέρασε περίπου ένας χρόνος για να πείσει την πρώτη ξένη εταιρεία να της δώσει το πρώτο της εμπόρευμα. Δέχθηκε πολλές αρνήσεις, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Και τελικά τα κατάφερε. Με τη βοήθεια της ηρεμίας της, της επιμονής της, της αγάπης της για αυτό που αποφάσισε να ξεκινήσει και φυσικά με τη στήριξη του άντρα της.

Το ένα έφερε το άλλο και από το ηλεκτρονικό κατάστημα, που άνοιξε τον Μάρτιο του 2013, η Λευκή δημιούργησε το καλοκαίρι του 2014 και το φυσικό κατάστημα Happy Teapot, στην Αναλήψεως 16, στη Θεσσαλονίκη. Εκεί έχει φροντίσει να συλλέξει τα πιο όμορφα, ποιοτικά, ασφαλή αντικείμενα για πάρτι, είδη συσκευασίας ή διακόσμησης, αλλά και επιλεγμένα αντικείμενα για καθημερινή χρήση.

Food-Picks happyteapot5

happyteapot7

Αν περάσεις από το κατάστημα θα μπορέσεις να δεις από κοντά τα προϊόντα, να πάρεις ιδέες και συμβουλές από τη Λευκή ή να εμπνευστείς από τις μοναδικές βιτρίνες* του Happy Teapot. Αν πάλι είσαι τύπος του internet, τότε θα πάρεις πολλές ιδέες από το blog του Happy Teapot, το οποίο θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις τη δική σου εκδήλωση, να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να φτιάξεις τη μέρα σου.

Η Λευκή είναι μια υπέροχη οικοδέσποινα και ένας τόσο ζεστός και δημιουργικός άνθρωπος, που ήθελα πολύ να σου γνωρίσω. Την άνοιξη θα γίνει και αυτή μαμά.

 lefki_happy teapot1

Μερικά από τα αγαπημένα blog της Λευκής:  lebutiksofie, mylittlewhitehome,  sternstrassejohanna,  seelensachen.blogspot.gr,  www.blog.birdsparty.com

Μία αγαπημένη της γιορτή: Η Ημέρα Ευχαριστιών (Thanksgiving), που γιορτάζεται στο εξωτερικό, ως ευγνωμοσύνη για όλα τα καλά που σου προσφέρει η ζωή.

Συνταγή για ένα επιτυχημένο πάρτι: η οικοδέσποινα να έχει καλή διάθεση και να εστιάσει περισσότερο στους καλεσμένους της και λιγότερο στα ταιριαστά πιάτα ή στις ευφάνταστες μαγειρικές συνθέσεις. Ένα ωραίο περιβάλλον είναι αναμφισβήτητα απαραίτητο μα οι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν περισσότερη σημασία.

Αγαπημένο της αξεσουάρ για το πάρτι: οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει μια τσαχπινιά, κάτι μοναδικό στους καλεσμένους!μια σφραγίδα, ένα καρτελάκι στο τραπέζι, ένα μικρό δωράκι τυλιγμένο με φαντασία και αγάπη.

Συμβουλή που δίνει στους πελάτες της: δεν είναι απαραίτητο να αγοράσουν δεκάδες προϊόντα για να δημιουργήσουν ένα αξέχαστο πάρτι. Οι μικρές, προσωπικές πινελιές είναι που κάνουν τη διαφορά: η αγάπη για τους καλεσμένους φίλους και η φαντασία, που θα δώσει λίγο παραπάνω χρώμα στο τραπέζι ή στο χώρο.

* Για τις βιτρίνες της συνεργάζεται στενά με την Μανουσένια και την nta mama

* Διάβασε εδώ περισσότερα για το Happy Teapot.

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

  • Λίτσα-Φραουλίτσα

    Κορίτσια μου δημιουργικά τι όμορφη έκπληξη!
    Η αλήθεια είναι ότι στην Λευκή έχω αδυναμία και την θαυμάζω για το ταλέντο της, τη δημιουργικότητά της και την ευγένειά της!
    Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αναφορά και σας εύχομαι δυναμική συνέχεια!
    Σας φιλώ!

  • ΑΔΑΜΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    Πόσο χαίρομαι για το ωραίο άρθρο σας!
    Η Λευκή μας αξίζει πολλά μπράβο και είναι σίγουρο πως μια γυναίκα που δημιούργησε έναν τόσο υπέροχο και ξεχωριστό χώρο δε μπορεί παρά να γίνει μία υπέροχη μανούλα (πάντα βέβαια με τον υπέροχο Παναγιώτη δίπλα της !)

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.