Ο Λάμπης διαβάζει στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ο Λάμπης διαβάζει στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

1tbf2016kids_paidikigonia lampis

Ο Λάμπης λατρεύει τα βιβλία! Δε φαντάζεστε πόσο! Έτσι, για να περνάει το χρόνο του στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, διάλεξε μερικά βιβλία για να έχει με τους φίλους του μέσα στο δάσος.

  1. ΑΡΙΟΛ Ένας γαϊδαράκος, όπως εσύ και εγώ, Emmanuel Guibert | Εκδόσεις Κόκκινο  Ο ΑΡΙΟΛ είναι ένας μπλε γαϊδαράκος με γυαλιά. Ζει σε ένα προάστιο με τον μπαμπά και τη μαμά του. Ο καλύτερος φίλος του είναι ένα γουρούνι. Είναι ερωτευμένος με μια όμορφη αγελαδίτσα από την τάξη του. Ο δάσκαλός του είναι ένας μεγάλος σκύλος και ο καθηγητής γυμναστικής, ένας χοντρός κόκορας. Με λίγα λόγια, ο ΑΡΙΟΛ είναι ακριβώς όπως εσύ και εγώ.
  2. Η δυστυχία του να είναι κανείς μαθητής, Στέργια Κάββαλου | Εκδόσεις Μεταίχμιο Ο Κάρολος φοράει γυαλιά, είναι χλωμός και έχει απαίσιο (κατά τη γνώμη του) όνομα. Για όλους αυτούς τους λόγους, οι συμμαθητές του τον λένε ασπρουλιάρη και φάντασμα, του πετάνε χώματα, του σπάνε ξανά και ξανά τα γυαλιά. Κι εκείνος δεν μπορεί να αντιδράσει και δεν μπορεί να μιλήσει σε κανέναν. Όταν όμως βρει το κουράγιο να εμπιστευτεί το πρόβλημά του, τότε όλα θα αλλάξουν. Ηλικίες 7+
  3. Τα γενέθλια του δράκου Κυριάκου, Λένα Βλασταρά | Εκδόσεις Captain Book Τι προβλήματα μπορεί να σου προκαλέσει ένα σπάνιο χάρισμα, όπως το να βγάζεις φωτιές από το στόμα; Πώς αισθάνεσαι όταν νομίζεις ότι έχεις γίνει ρεζίλι στους καλύτερούς σου φίλους αναγκάζοντάς τους… να φάνε κάρβουνο αντί για τούρτα; Πόσο σημαντική είναι η δύναμη της φιλίας ακόμα και ανάμεσα σε έναν δράκο, μια φώκια, έναν βάτραχο και μία αλεπού; Πώς η αγάπη μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις λύσεις στα προβλήματά σου ακόμα κι αν πιστεύεις ότι είναι άλυτα; Ηλικίες 3-7
  4. Το ηλιακό σύστημα σε 3D |  Livebooks Το πρώτο βιβλίο εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας παγκοσμίως. Ένας μικρός ήρωας, τρύπωσε κρυφά στη Διαστημοβάση και χρειάζεται τη βοήθειά σας  για να ανακαλύψει τα μυστικά των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. Μπορείτε να απολαύσετε την εμπειρία της Επαυξημένης Πραγματικότητας χρησιμοποιώντας απλώς ένα smartphone ή ένα tablet με λειτουργικό Android ή iOS. Είναι πολύ εύκολο να δείτε αγαπημένους χαρακτήρες να ζωντανεύουν χωρίς να απαιτείται η αγορά κάποιου άλλου μέσου όπως 3D γυαλιά.
  5. Πετρόσουπα, Τζον τζ. Μουθ | Εκδόσεις Άγκυρα Ένα παραμύθι από την Ανατολή που μιλά για τη δύναμη και τη σημαντικότητα της προσφοράς. Με τις υπέροχες ακουαρέλες του, τις γεμάτες από αναλαμπές συναισθημάτων, ο Τζον τζ, Μουθ συνδυάζει την αγάπη του για τη φιλοσοφία της Ανατολής με την αφήγηση ενός λαϊκού παραμυθιού, που μιλά για τη δύναμη της προσφοράς.
  6. Τέσσερις ποντικοί στην Άγρια Δύση, Τζερόνιμο Στίλτον, Εκδόσεις Κέδρος Αγαπητά μου τρωκτικά, Εδώ στην Ποντικόνησο, όλα τα βιβλία μου έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Πρόκειται για ξεκαρδιστικές περιπέτειες, πιο τρυφερές από τη φέτα, πιο νόστιμες από τη γραβιέρα και πιο αρωματικές από την παρμεζάνα… Είναι ιστορίες που θα σας μείνουν αξέχαστες, σας το εγγυώμαι εγώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον. Η σειρά Ξεκαρδιστικές Ιστορίες του Τζερόνιμο Στίλτον απευθύνεται σε παιδιά από 7 ως 12 ετών και είναι μοναδική! Είναι η σειρά που απολαμβάνουν τα παιδιά γιατί έχει χιούμορ, δράση, και πολλές ανατροπές. Είναι η σειρά που εμπιστεύονται γονείς και εκπαιδευτικοί γιατί μεταδίδει διαχρονικές ηθικές αξίες. Ο αναγνώστης ταυτίζεται με τον Τζερόνιμο, που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής με χιούμορ και αισιοδοξία.
  7. Ονειροπαγίδα, Νίνα Ζαφειρίου | Εκδόσεις Βάρφη Μια κλεμμένη  ονειροπαγίδα. Δύο φυλές ινδιάνων. Δύο παιδιά. Πολλά συναισθήματα. Θυμός, οργή, φόβος, λύπη, χαρά και στο τέλος η αγάπη.«Μα να ξέρεις, είναι δύσκολη η αγάπη…», είπε ο μεγάλος μάγος της φυλής… Θα καταφέρει άραγε το Γελαστό Λουλούδι να ξεπεράσει τους φόβους της με τη βοήθεια της μπλιάξ-πιφ-πιφ Βρωμερής Κάλτσας; Θα μπορέσει να μάθει την αγάπη στο Λυπημένο Δεντράκι; Θα έρθει επιτέλους η βροχή στο ινδιάνικο χωριό;
  8. Τι σκαρώνει ο Λύκος;, Τζένη Κουτσοδημητροπούλου | Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη H ζωή ενός ήσυχου χωριού αναστατώνεται με την άφιξη ενός νέου κατοίκου, του Λύκου. Η φήμη που τον συνοδεύει προκαλεί φόβο και ανασφάλεια σε όλους τους κατοίκους. Η εμφάνισή του και μόνο προκαλεί τρόμο. Κάθε του βλέμμα είναι απειλή. Κάθε του κίνηση είναι ύποπτη. Όλοι αναρωτιούνται τι να σκαρώνει ο Λύκος. Μετά από έρευνα όλοι οι κάτοικοι παίρνουν μια απόφαση: Ο Λύκος πρέπει να φύγει πριν γίνει κανένα κακό. Άραγε, θα τα καταφέρουν; Μια τρυφερή ιστορία κατά των στερεότυπων και των βιαστικών συμπερασμάτων. Κατά της ξενοφοβίας και των προκαταλήψεων.
  9. Ο Φάρος με τα χίλια μυστικά, Μαριλένα Καββαδά | Εκδόσεις Διάπλους Ένας φιλόξενος φάρος, μια μάγισσα με κόκκινο βρακί και μια σκούπα μαγική, ένα άλογο με φτερά κι ένας ιππότης που ταξίδευε ψηλά, μια πριγκίπισσα με ιπτάμενο χαλί κι ένα τσούρμο πειρατές…Όλοι μαζί σε ένα ταξίδι τεσσάρων εποχών, μέσα στην αχλή του ονείρου.
    Κάπου ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα. Όλοι μαζί σε ένα παραμύθι που οδηγεί τα παιδιά στα μονοπάτια της δημιουργικής σκέψης και γραφής.
  10. Ο Τάκης Τεταρτάκης και οι φίλοι του, Κατερίνα Βασδέκη | fagotto books Ο Τάκης και οι φίλοι του θα ζήσουν τη δική τους μουσική περιπέτεια μέσα σε ένα δάσος μαγικό-μελωδικό. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με σκοπό την εξοικείωσή τους με μουσικές έννοιες, την ανάπτυξη της μουσικής τους αντίληψης και τη συστηματικότερη καλλιέργεια των δυνατοτήτων τους.

Και φυσικά φτιάχνει το δικό του βιβλίο παρέα με τους αγαπημένους του γείτονες, την Τέλα και τον Σπάγκο!

 

Όλα τα παραπάνω θα τα χαρίσει στους φίλους του, την Κυριακή 15 | 05 στις 20:00, μετά από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο του. Περάστε καθημερινά από το περίπτερο των Πυγολαμπίδων στο κλουβί για να συμμετέχετε στον διαγωνισμό!Θα μας βρείτε στο Περίπτερο 13, stand 44.

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.