Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Θερινή Απασχόληση για παιδιά στην Θεσσαλονίκη | 2015 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Θερινή Απασχόληση για παιδιά στην Θεσσαλονίκη | 2015

mia feta karpoyzi me paidia

Photo StudioEightPhotos, by Έφη Παναγούλα

Παιδιά! έφτασε το καλοκαίρι! Και αυτό σημαίνει πυγολαμπίδες, φέτες καρπούζι, παιχνίδια με λάστιχο στην αυλή, θάλασσα και εξωσχολικά βιβλία! Όμως πριν ξεχυθείτε στις παραλίες, δείτε, γονείς, πόσο ωραίες δράσεις έχουν σκαρφιστεί για τα παιδιά σας οι δημιουργικές ομάδες της πόλης!

Όλες οι καλοκαιρινές δραστηριότητες και θερινή απασχόληση για τα παιδιά στη θεσσαλονίκη:

Ανατολικά

Hehe Art, Μικράς Ασίας 41, Θεσσαλονίκη

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Messy Play with Hehe Art,για παιδιά από 18 μηνών-8 ετών, ξεκινάει! Tο Messy Play, δηλαδή το παιχνίδι που λερώνει, είναι ένα είδος παιχνιδιού που όλα τα παιδιά χρειάζονται και συχνά επιδιώκουν! Το ελεύθερο παιχνίδι με πολυαισθητηριακά υλικά της φύσης ενθαρρύνει την ανακάλυψη, τον πειραματισμό, τη συναισθηματική έκφραση, τη γνωστική ανάπτυξη, τη κοινωνικοποίηση, τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση.

Η χρήση πραγματικού πηλού, δηλαδή γης, προσφέρει χαλάρωση και ικανοποίηση, σε μικρούς και μεγάλους. Μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τη φύση, να την αγγίξουμε,  να την εξερευνήσουμε, να δημιουργήσουμε και να ενωθούμε με αυτήν. Πειραματιζόμαστε λοιπόν μαζί με τα παιδιά, αφήνουμε πίσω μας τα «μη» και τα «πρέπει», βάφουμε σε τραπέζια, πόρτες και τοίχους, φτιάχνουμε ό,τι φανταστούμε με μεγάλους όγκους πηλού, αφήνουμε το σώμα μας να αγγίξει, να νιώσει, να ανακαλύψει, ξεκουραζόμαστε και χαλαρώνουμε, καθώς ασκούμε το σώμα, το πνεύμα, τη συγκέντρωσή και τη δημιουργικότητά μας.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 6 εβδομάδων (16/06 έως 18/07)

Διάβασε περισσότερα εδώ > Kαλοκαιρινό πρόγραμμα στο Hehe Art

 

Το Αναγνωστήριο, Αλ.Παπάγου 53, καλαμαριά,  Θεσσαλονίκη

Από τις 15 Ιουνίου ξεκινάει στο Αναγνωστήριο η περιπετειώδη εξερεύνησή  στον πλανήτη Γη! Θα είναι ένα ταξίδι στις 5 ηπείρους, όπου θα ανακαλύψουν τα παιδιά τις χώρες, τις φυλές και τις γλώσσες που μιλούν, τα έθιμα και τις γεύσεις  κάθε περιοχής, τα ζώα και τα φυτά, αλλά και τα αξιοθέατα κάθε χώρας!

Θα ψάξουν, θα σκεφτούν, θα φανταστούν, θα ζωγραφίσουν, θα δημιουργήσουν, θα μαγειρέψουν και θα γευτούν!Ένα φανταστικό ταξίδι που θα μάθει στα παιδιά ότι ο κόσμος μας είναι τόσο διαφορετικός αλλά και τόσο ίδιος και ότι αυτό είναι που τον κάνει τόσο όμορφο!

 

Διάβασε περισσότερα εδώ > Καλοκαίρι στο Αναγνωστήριο

Θέατρο Τ, Φλέμιγκ 16, Θεσσαλονίκη

Το Θέατρο Τ μετά τα εξαιρετικά επιτυχημένα εργαστήρια και masterclasses ενηλίκων που προσέφερε όλη την χρονιά, οργανώνει για το καλοκαίρι θερινά καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά 6-11ετών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιλογή των διδασκόντων που συνδυάζουν την μεγάλη εμπειρία με παιδιά και την επιστημονική και καλλιτεχνική αρτιότητα.

Τμήματα 6-8 ετών και 9-11 ετών

Διάβασε περισσότερα εδώ > Θερινά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια για παιδιά στο Θέατρο Τ

 

Ω2, Θάλητος 31, Θεσσαλονίκη

Από τις 15 Ιουνίου ξεκινάνε τα εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά από 4 ως 9 ετών (8 π.μ. με 2 μ.μ.). Κάθε εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη σε ένα θέμα, το οποίο τα παιδιά θα πλησιάσουν από διαφορετικές πλευρές: την αφήγηση, τις προβολές, τη μουσική, το θέατρο, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη σκηνογραφία.

Διάβασε περισσότερα εδώ> θερινή απασχόληση στο Ω2

Κρουστόφωνο

Πρωινά μουσικής δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης με κρουστά, τραγούδια, εικαστικά και διασκεδαστικές εκδρομές σε κοντινούς και μακρινούς προορισμούς, για παιχνίδια στην ύπαιθρο και γνωριμία με καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Στο studio του Κρουστόφωνου προσφέρεται μία ασφαλή και ποιοτική απασχόληση για όλα τα παιδιά 4-12 ετών.

1η περίοδος: 22-26 Ιουνίου

2η περίοδος: 29 Ιουνίου – 3 Ιουλίου

20% έκπτωση για τους κατόχους της agenda2015 των Πυγολαμπίδων στο κλουβί

Διάβασε περισσότερα εδώ > Καλοκαιρινές μουσικές διαδρομές στο Κρουστόφωνο

Tetragono, Κορομηλά 18, Θεσσαλονίκη

Τέσσερις εβδομάδες δημιουργικότητας, μάθησης και παιχνιδιού για παιδιά από 5 – 10 ετών από τις 15 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουλίου. Τα παιδιά θα ασχοληθούν με εικαστικά, χειροτεχνίες, θεατρικό παιχνίδι, αλλά και με βασικές έννοιες αγγλικών και ιταλικών. Θα μάθουν τι είναι οι πρώτες βοήθειες και τι κάνουμε αλλά και τι δεν κάνουμε σε κάποιες περιπτώσεις, θα παίξουν οργανωμένα παιχνίδια στο πάρκο  και θα μάθουν να βγάζουμε ωραίες φωτογραφίες!

Διάβασε περισσότερα εδώ> θερινή απασχόληση στο tetragono

Ο μυστικός Κήπος της Νέλλης, Καπετάν Μητρούση 8, Θεσσαλονίκη

Υπέροχες καλοκαιρινές στιγμές δημιουργικότητας και φιλίας θα ζήσουμε στον Μυστικό μας Κήπο. Με το κλείσιμο των σχολείων η Νέλλη περιμένει τους μικρούς της φίλους, ηλικίας 5-10 ετών, με πρωτότυπες και χαρούμενες δραστηριότητες.

Από τις 15 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου, 4 εβδομάδες χαράς, με μία μικρή ομάδα έως 7 ατόμων, σε οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, με δραστηριότητες όπως:

  • Ζωγραφική, κεραμική, κατασκευές με ανακύκλωση υλικών, ραπτική, κηπουρική, μαγειρική
  • Αφήγηση παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι και δημιουργική γραφή.
  • Καθώς επίσης με παραδοσιακά παιχνίδια στον πεζόδρομο μας, όπως τζαμί, μήλα, σχοινάκι, λάστιχο.
  • Περιπάτους σε κοντινές τοποθεσίες
  • Πειράματα φυσικής και παρατήρησης
  • Επιτραπέζια παιχνίδια και σκάκι

Διάβασε περισσότερα εδώ> θερινή απασχόληση στον Μυστικό Κήπο της Νέλλης

Art Factory, Ύδρας 44, Τριανδρία, Θεσσαλονίκη

Ένας νέος κύκλος  θερινής δημιουργικής απασχόλησης θα ξεκινήσει στο Art Factory Εργαστήριο Τέχνης στις 16 Ιουνίου. Τα εικαστικά και το θεατρικό παιχνίδι θα είναι η βασική μας δραστηριότητα σε συνδυασμό με πολλές ακόμα διασκεδαστικές ιδέες που θα κρατήσουν παρέα στους μικρούς φίλους καθημερινά από τις 8-2 (και μέχρι τις 4 κατ’ επιλογή).

Για παιδιά από 5-10 ετών

Διάβασε περισσότερα εδώ> θερινή απασχόληση στο Art Factory

Νους και γνώση, Λαζ. Τσάμη 70, Άνω Τούμπα & Μεγ. Αλεξάνδρου 23, Πυλαία

Τα βιβλιοπωλεία «ΝΟΥΣ & ΓΝΩΣΗ» έχουν φροντίσει για την καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση των παιδιών σας. Με υπευθυνότητα και αγάπη έχουn ετοιμάσει ένα πρόγραμμα εργαστηρίων, για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών, τόσο για μάθηση όσο και για ψυχαγωγία. Με πρόσχημα, λοιπόν, το καλοκαίρι, τα παιδιά παίζουν με τις λέξεις, μαθαίνουν ορθογραφία, διαβάζουν λογοτεχνικά κείμενα, δημιουργούν μαγειρεύοντας και γνωρίζουν την τέχνη μέσα από χρωματιστά κουβαδάκια.
Το πρόγραμμα διαρκεί 6 εβδομάδες από 16 Ιουνίου έως 23 Ιουλίου (κάθε Τρίτη & Πέμπτη). Από 5-12 ετών

Διάβασε περισσότερα εδώ> θερινή απασχόληση στο Νους και Γνώση

Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, Μαρίνου Αντύπα 54, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

Ένα ψυχαγωγικό, έντονα βιωματικό πρόγραμμα, με κηπουρικές εργασίες, «γευστικά» εργαστήρια μαγειρικής και ομαδικά κινητικά παιχνίδια που συνδέουν τη σωστή διατροφή με την παραγωγή των προϊόντων του αγροκτήματος. Ταυτόχρονα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ξένοιαστα κοντά στη φύση και να μάθουν για την υπαίθρια διαβίωση και το φυσικό περιβάλλον, να πειραματιστούν σε εργαστήρια για τις φυσικές πηγές ενέργειας και ανακύκλωσης. Όλα αυτά πάντα μέσα από παιχνίδι και ομαδικό πνεύμα.

Οι ημερομηνίες για το Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα 2015 είναι οι εξής:

Α” Περίοδος: 15/06 – 26/06
Β” Περίοδος: 29/06 – 10/07
Γ” Περίοδος: 24/08 – 04/09

Διάβασε περισσότερα εδώ> Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα τς Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής

Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, Ελαιώνες Πυλαίας, Θεσσαλονίκη

Μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς και για δύο ή τρεις εβδομάδες τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια οργανώνουν ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα με ολιγάριθμα τμήματα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, στα οποία απασχολούνται από αγγλόφωνους εκπαιδευτικούς, με εμπειρία σε σχολεία του εξωτερικού. Στο καταπράσινο περιβάλλον του σχολείου τα παιδιά με κέφι, με χαρά και παιχνίδι μαθαίνουν, εργάζονται ομαδικά, εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα, δημιουργούν, εκφράζονται.

Διάβασε περισσότερα εδώ> θερινή απασχόληση στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης

Νόησις, Οδός Θεσσαλονίκης – Θέρμης (6 χλμ.), Θεσσαλονίκη

Το ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει και φέτος πρωτοποριακά πενθήμερα προγράμματα για μαθητές Δημοτικού ενώ για πρώτη χρονιά περιλαμβάνεται περιεχόμενο που αφορά σε μαθητές Γυμνασίου.

Τα προγράμματα έχουν επιστημονικό και τεχνολογικό προσανατολισμό και προσεγγίζουν με δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο επιστημονικά θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή. Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την επιστήμη και την τεχνολογία μέσα από βιωματικές και ταυτόχρονα ψυχαγωγικές δραστηριότητες και να ανιχνεύσουν τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους, μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας. Περιλαμβάνονται παρουσιάσεις, βιωματικά και δημιουργικά εργαστήρια, προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή, ομαδικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά εργαστήρια κ.ά. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση πραγματοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό του ΝΟΗΣΙΣ και από εξωτερικούς συνεργάτες.

Διάβασε περισσότερα εδώ> θερινή απασχόληση στο ΝΟΗΣΙΣ

Άσυλο του Παιδιού, 9ο χ.λ.μ. Θεσ/νίκης-Θέρμης, Θέρμη

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στις πευκόφυτες εγκαταστάσεις του «Ασύλου του Παιδιού», στο 9ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Θέρμης, με πλήρη διατροφή που παρασκευάζεται στην κουζίνα του.

1η περίοδος: 16 – 30 Ιουνίου 2015

2η περίοδος: 01 – 15 Ιουλίου 2015

Για παιδιά  6-12 ετών

Καθημερινά από 6:30 έως 17:00

Διάβασε περισσότερα εδώ> θερινή απασχόληση στο Άσυλο του παιδιού

Λίγο πιο ανατολικά

Χαρά και Μουσική, Μεταμορφώσεως 15, Περαία

Από Δευτέρα 15 Ιουνίου έως Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας για τα Μουσικά ταξίδια που θα γίνουν το καλοκαίρι στη Χαρά και Μουσική από 15 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου!
Με το κλείσιμο του σχολείου σας περιμένουμε για να περάσουμε όμορφα με πολλή χαρά και μουσική. Θα ταξιδέψουμε παρέα με τη Μουσική στη χώρα των ήχων, των χρωμάτων, των λέξεων, των σχημάτων, των συναισθημάτων.

Τρεις εβδομάδες γεμάτες με τραγούδια, μουσικές, ορχήστρες με μουσικά όργανα, κατασκευές και εικαστικά αλλά και πολλά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια. Ταινίες, επιτραπέζια παιχνίδια και άλλα πολλές ευχάριστες απασχολήσεις θα κάνουν την παραμονή των παιδιών στη Χαρά και Μουσική αξέχαστη!

Το πρόγραμμα καλοκαιρινής μουσικής δημιουργικής απασχόλησης  απευθύνεται σε παιδιά 4-12 χρονών

Διάβασε περισσότερα εδώ> θερινή απασχόληση στη Χαρά και Μουσική

Δυτικά

Παραμυθούπολη, Καβάφη 12, Ευκαρπία, Θεσσαλονίκη

Το φετινό θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης της Παραμυθούπολης ‘εν δράσει’ξεκινάει τη Δευτέρα 15 Ιουνίου*, εκτείνεται σε 6 αυτοτελείς εβδομάδες ως την Παρασκευή 24 Ιουλίου, και υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του βιβλιοπωλείου. Για παιδιά 5 – 11 ετών. 

Το ιδιαίτερο στοιχείο του φετινού προγράμματος είναι: κάθε εβδομάδα μια διαφορετική ‘αποστολή’! Τα παιδιά, δηλαδή, κάθε Δευτέρα ξεκινούν την εβδομάδα τους ψηλαφώντας το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούν και γνωρίζοντας τους εκπαιδευτές με τους οποίους θα συνεργαστούν. Σταδιακά και με τη συμμετοχή όλων χτίζεται το πρότζεκτ που θα ολοκληρώσουν ως την Παρασκευή μέσα από παιχνίδια, κατασκευές, πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς.

Διάβασε περισσότερα εδώ> θερινή απασχόληση στην παραμυθούπολη

Ονειροπαγίδα, Βασ. Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη

Και αυτό το καλοκαίρι για δεύτερη χρονιά θα λειτουργήσει το »καλοκαίρι εν δράσει», πρωινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης παρέα με την »Ονειροπαγίδα». Στόχος είναι τα παιδιά που παραμένουν στην πόλη να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά και να διασκεδάσουν.

Το πρόγραμμα λειτουργεί από 22 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 10-12πμ

Διάβασε περισσότερα εδώ> θερινή απασχόληση στην Ονειροπαγίδα

Παιδικός Σταθμός Φραουλίτσα, Δασκάλας Αθ. Τσακίρη 40, Ευκαρπία

Για δέκα μέρες του καλοκαιριού τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά μαγειρεύοντας, υπό την καθοδήγηση της ομάδας Ονειρομαγειρέματα mama’s taper! Ντύνονται σεφ, φοράνε βατραχοπέδιλα και βουτάνε στα ζυμάρια, στις μακαρονοσαλάτες, γνωρίζουν τα ηφαίστεια και πλατσουρίζουν σε καταπράσινους αγρούς!

Οι μικροί σεφ βάζουν την φαντασία και η mama’s taper τα υλικά!

26 Ιουνίου με 09 Ιουλίου

Διάβασε περισσότερα εδώ > Θερινή απασχόληση με τα Ονειρομαγειρέματα!

Κέντρο

Ολυμπιακό Μουσείο, Aγ. Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη

Μόλις κλείσουν τα σχολεία, μια όαση ξεγνοιασιάς, ένας στίβος δραστηριοτήτων και ένα γήπεδο διασκέδασης περιμένουν τα παιδιά στο Ολυμπιακό Μουσείο! Φέτος το καλοκαίρι έρχεται για πρώτη φορά, το Olympic Summer Camp!

Γυμναστική, κατασκευές, παιχνίδια, εργαστήριο υγιεινής διατροφής και δημιουργικής μαγειρικής, επιμορφωτικές δραστηριότητες αναμένουν τους μικρούς τυχερούς μας φίλους που θα συμμετέχουν σε αυτό! Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Μουσείου, το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό προσφέρει έναν μαγικό και γεμάτο εκπλήξεις, συνδυασμό μουσειοπαιδαγωγικών και διαθεματικών προγραμμάτων, δημιουργικής και υγιεινής μαγειρικής και φυσικά γυμναστικής και άθλησης!

Το πενθήμερης διάρκειας Olympic Summer Camp θα διεξαχθεί δύο φορές για φέτος, τις δύο δηλαδή τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου, ενώ απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-14 ετών.

Διάβασε περισσότερα εδώ > 1o ΟLYMPIC SUMMER CAMP

Σχεδία στην Πόλη, Παπαμάρκου 8, Θεσσαλονίκη

Για τα καλοκαιρινά πρωινά η παιδαγωγική ομάδα της “Σχεδία στην πόλη” ετοιμάζει ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα, στο χώρο της, στην αγαπημένη  γειτονιά της Άθωνος! Στόχος της ομάδας είναι να συνδυάσει την δημιουργικότητα με την χαρά και την ξεγνοιασιά που τόσο πολύ χρειάζονται τα παιδιά αυτήν την εποχή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εικαστικές δρασεις, μουσική, παραμύθια,  θέατρο σκιών, κατασκευές, πηλός, πειράματα, ταξίδια, περιπέτειες και φυσικά ατέλειωτο παιχνίδι στην αυλή!

Καθημερινά, 08:00-15:00, από 16 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου

Διάβασε περισσότερα εδώ >Θερινές Δημιουργικές διαδρομές στη Σχεδία στην πόλη 

Παιχνίδια με νότες, Αγάπης 3, Πάροδος Σκρα, Θεσσαλονίκη

Καλοκαιρινό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 3,5 – 8 χρονών!

Το αγαπημένο βιβλίο του Ιουλίου Βερν, εμπνέει τα παιδιά και τα οδηγεί σ’ ένα περιπετειώδες ταξίδι στα πέρατα του κόσμου! Κάθε μέρα ανεβαίνουν στο μαγικό αερόστατο και ωωωωωωπ! προσγειώνονται και σ’ ένα διαφορετικό μέρος. Γνωρίζουν παιχνίδια, μουσικές, όργανα, ρυθμούς, χορούς, ζωγράφους από διάφορα μέρη του κόσμου.

Ημέρες προγράμματος: 22, 23, 24, 25, 29, 30 Ιουνίου και 1, 2 Ιουλίου και ώρα: 18.30-20.00

 

Διάβασε περισσότερα εδώ > Ο γύρος του κόσμου σε 8 μέρες

Το Παραμικρό, Θεοτοκοπούλου 10, Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη

Τα παιδιά παίζουν πολύ: ελεύθερο, επιτραπέζιο και ομαδικό παιχνίδι, μέσα ή έξω στον κήπο και στην γειτονική πλατεία (Κουλέ καφέ). Τα παιδιά δημιουργούν πολύ: κατασκευές εικαστικές και χρηστικές, και έρχονται σε επαφή με ποικίλες τεχνικές (origami, χαρτονοκατασκευές, papier mache, εκτυπωτική, βιβλιοδεσία, felting, ράψιμο, πλέξιμο…). Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται με μικρότερους και μεγαλύτερους, να νοιάζονται ο ένας  για τον άλλο.

Για παιδιά 6-12 ετών και έφηβοι

Διάβασε περισσότερα εδώ> Καλοκαίρι στο Παραμικρό

Kristiboni, Λυκούργου 3, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής Kristiboni για μια ακόμη χρονιά βρίσκεται κοντά στους μαθητές του και τους εργαζόμενους γονείς που θέλουν να περάσουν ένα διασκεδαστικό όσο και δημιουργικό καλοκαίρι.

Από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 από τις 08:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, καθημερινά -εκτός Σαββατοκύριακου. Παιδιά από 5 έως 11 ετών (Μεγάλα νήπια και Δημοτικό), θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά με ζωγραφική, κατασκευές, επιτραπέζια παιχνίδια, προβολή ταινιών κ.α. σε ένα ξεκούραστο θερινό πρόγραμμα ανεξάρτητο από εκείνα της χειμερινής σεζόν.

Πρόκειται για ένα Θερινό Πρόγραμμα Μαθημάτων για Μικρούς Προσχολικής και Σχολικής Ηλικίας σε Ζωγραφική, Κολάζ, Κατασκευές και Μικρογλυπτική για όσους Αγαπούν την Έκφραση και την Δημιουργία της Τέχνης. Μία Σπουδαία Προσφορά Ανάδειξης και Βελτίωσης Ικανοτήτων, Εκφραστικής Απελευθέρωσης και Επαφής με την Τέχνη.

Διάβασε περισσότερα εδώ> θερινή απασχόληση στo Kristiboni

ΧΑΝΘ, Νικολάου Γερμανού 1, Θεσσαλονίκη

για παιδιά 5 έως 12 ετών

Για όλο το καλοκαίρι λειτουργεί στη ΧΑΝΘ η «Θερινή Απασχόληση», ένα οργανωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων όπου τα παιδιά απολαμβάνουν καθημερινά ατελείωτο παιχνίδι. Στόχος είναι τα παιδιά που παραμένουν στην πόλη να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά, να  αθληθούν και να διασκεδάσουν.

Το πρόγραμμα  λειτουργεί από 16 Ιουνίου και έως 10  Σεπτεμβρίου,  από τις 7:30 το πρωί έως τις 15:45 το μεσημέρι (με δυνατότητα άφιξης αργότερα και αναχώρησης νωρίτερα). Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν όσες και όποιες εβδομάδες επιθυμούν. (Στις παροχές του προγράμματος συμπεριλαμβάνεται το πρωινό τους.)

Διάβασε περισσότερα εδώ> θερινή απασχόληση στη ΧΑΝΘ

Διάβασε επίσης εδώ > για το Καλοκαιρινό Εργαστήρι Χορού στη ΧΑΝΘ

NOUS, Φιλικής Εταιρείας 7, Θεσσαλονίκη

Οι δάσκαλοι θα δημιουργήσουν εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό το οποίο θα συμπεριλάβουν στο blogπου θα δημιουργήσουν. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Εάν δεν δείξουμε στα παιδιά πώς να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο θα το χρησιμοποιήσουν όπως αυτά νομίζουν….

Τα παιδιά κατά την διάρκεια του προγράμματος χρησιμοποιούν

  • Google junior
  • Kids Youtube
  • Εκπαιδευτικά λογισμικά για παιδιά δημοτικού
  • Ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης
  • Την 1η ημέρα το κάθε παιδί παίρνει tablet ή υπολογιστή που χρησιμοποιεί κατά την διάρκεια όλης της εβδομάδας.
  • Τα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες των 2 ατόμων. ( Η κάθε ομάδα έχει tablet και υπολογιστή).

Για παιδιά 22 Ιουνίου – 26 Ιουνίου & Για δασκάλους 7-11 Σεπτεμβρίου

Διάβασε περισσότερα εδώ> θερινή απασχόληση στο NOUS

Οξυγόνο, Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη

Στον μακρινό κόσμο Solaris με τους δύο ήλιους και τα τρία φεγγάρια όλα κυλούν ήρεμα και ειρηνικά μέχρι τη στιγμή που ο πιο μικρόσωμος μάγος ανακαλύπτει το ξόρκι του Τρίτου Ήλιου και των δύο φεγγαριών, και όλα αλλάζουν…

Αυτός είναι ο κόσμος μου. Ο δικός σου;

Θερινό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για νέους. Το πρόγραμμα σχεδιάζουν και πραγματοποιούν η Αλεξάνδρα Μαυρίδου και ο Γιώργος ΡουβάςΑπό τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, 6-9 μ.μ.

Για μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων του Γυμνασίου

Διάβασε περισσότερα εδώ> Θερινό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για νέους στο Οξυγόνο

Sourliboom, Κ. Κρυστάλλη 4,  Θεσσαλονίκη

Φέτος το καλοκαίρι τα παιδιά περνούν ευχάριστα και δημιουργικά στο Χώρο ΤέχνηςSourLiBooM!Ένα καθημερινό κατάλληλα διαμορφωμένο πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με το θέατρο, τα εικαστικά, τα ζογκλερικά, τοκουκλοθέατρο και άλλες τέχνες με τρόπο διασκεδαστικό και… παιχνιδιάρικο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4–10 χρονών.

Διάβασε περισσότερα εδώ > Καλλιτεχνική Κατασκήνωση στην πόλη με το Sourliboom

Dressmeup Summer Camp, Αγάπης 3, Θεσσαλονίκη

Το εργαστήρι μόδας για κορίτσια, DreSsMeUP για δεύτερη χρονιά προσκαλεί όλα τα κοριτσάκια της πόλης, που αγαπούν τη μόδα στο πιο κεφάτο CAMP μόδας!  Πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια στο θαυμαστό κόσμο της μόδας για κορίτσια από 7- 14 ετών!
Περιλαμβάνει ενασχόληση με όλα τα πεδία της μόδας: από το σχέδιο μόδας & την κατασκευή ρούχων, μέχρι την κατασκευή κοσμημάτων & τσαντών, αρωμάτων, fashion prints, κεντημάτων αλλά και ιδεών, μουσικών, κ.α. & εμπλουτίζεται με διαδραστική ενημέρωση για τη μόδα από την αρχαιότητα ως σήμερα.
Διάβασε περισσότερα εδώ > Dress me Up Summer Camp

Εκτός Πόλης

3η Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού, Κατασκήνωση της ΧΑΝΘ

Η Πολιτεία Πολιτισμού, σε συνεργασία με την ΧΑΝΘ ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για την 3η  Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Πολιτεία Πολιτισμού συνεχίζει το έργο της και διοργανώνει το καλοκαίρι του 2015, την 3η  Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού στην Ελλάδα, την περίοδο από 5 – 14 Αυγούστου 2015, υπό την Αιγίδα  του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Ακαδημία θα πραγματοποιηθεί στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής.

Οι Θεματικές Ενότητες που θα διδαχθούν, θα είναι οι εξής: Θέατρο, Χορός, Μουσική, Τραγούδι, Εικαστικά, παράλληλα με το πρόγραμμα της κατασκήνωσης, που περιλαμβάνει αθλήματα, κολύμβηση, ιστιοπλοΐα, κανό, στίβο περιπέτειας και πολλά άλλα.

Διάβασε περισσότερα εδώ > 3η  Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού

Φυσικά η λίστα ανανεώνεται διαρκώς. μοιραστείτε την και με τους φίλους σας!

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

  • Ηλιακά παιχνίδια LAGI.PLAN

    Ενδιαφέρον και πολύ κατατοπιστικό άρθρο !

  • KONSTANTINA DIMOPOULOU

    σας ευχαρσιστουμε πολυ πολυ χρησιμο!

  • Ευμορφία Τσιαμάγκα

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Καλοκαιρινές εξερευνήσεις 2015
    στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
    Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στα καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά!

    ΙΟΥΛΙΟΣ
    Πρόγραμμα προσομοίωσης ανασκαφής στον αύλειο χώρο του ΑΜΘ, στο πλαίσιο της νέας μόνιμης υπαίθριας έκθεσης «Μνήμη και… Λίθοι», με τίτλο:
    «Ανακαλύπτω το παρελθόν»
    Για παιδιά 5-7 ετών.
    Μέρες διεξαγωγής: κάθε Τρίτη από τις 14 έως και τις 28 Ιουλίου 2015.
    Ώρες διεξαγωγής: 09:30-10:50
    Μέσα από τη χαρά της ανακάλυψης «αρχαίων» αντικειμένων, τα παιδιά θα γνωρίσουν τα στάδια μιας ανασκαφής μελετώντας, συντηρώντας και διασώζοντας τα ευρήματα.

    Πρόγραμμα βασισμένο στην περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης «Η Ευρώπη της Ελλάδος: Αποικίες και νομίσματα από τη συλλογή της Alpha Bank», με τίτλο:
    «Τολμηροί Εξερευνητές και Πρωτοπόροι Άποικοι»
    Για παιδιά 8-11 ετών.
    Μέρες διεξαγωγής: κάθε Πέμπτη από τις 16 έως και τις 30 Ιουλίου 2015.
    Ώρες διεξαγωγής: 10:00-11:15
    Τι μπορείς να κάνεις όταν “δεν σε χωρά ο τόπος…;”
    Ταξίδια μακρινά και γεμάτα περιπέτειες σε περιμένουν στο δρόμο για τη νέα σου πατρίδα και τους θησαυρούς της!

    Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2313 310273 από την Τρίτη 7 Ιουλίου τις ώρες 10:00– 12:00.
    Τα προγράμματα υλοποιούνται άπαξ και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
    Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  • ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ
    ΑΠΟ ΤΟ SITE ΣΑΣ.ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ

    Σας ευχαριστώ για την άψογη ενημέρωση των θερινών εργαστηρίων για τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη. Ενημερώθηκα για δραστηριότητες που δεν γνώριζα . Τα παιδιά μου θα ενθουσιαστούν !

  • emama christina

    Πολύ χρήσιμο. Ευχαριστούμε!!

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.