BOOKPOINTS: Η Δήμητρα Χαρατσίδου μας υποδέχεται στο Κάτι Γίνεται! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

BOOKPOINTS: Η Δήμητρα Χαρατσίδου μας υποδέχεται στο Κάτι Γίνεται!

katiginetaishop

Το Κάτι Γίνεται άνοιξε τις πόρτες του πριν 5 χρόνια και από τότε έκανε φίλους πολλούς, μικρούς και μεγαλύτερους, που αγαπούν το μαγικό κόσμο ενός βιβλιοπωλείου! Κάθε μέρα είναι εκεί για να επικοινωνήσει με τον κάθε μικρό βιβλιοφάγο, τον κάθε γονιό που ψάχνει ποιοτικά παιχνίδια και όλους αυτούς που πιστεύουν πως η δημιουργικότητα κάνει τον κόσμο μας καλύτερο! Πίσω από τα ράφια του θα βρείτε τη Δήμητρα Χαρατσίδου, η οποία με χαρά απαντάει στης ερωτήσεις μας.

dimitra-xaratsidou

  1. Τι επιδιώκει το “Κάτι γίνεται” μέσα από τη συμμετοχή του στα BOOKPOINTS;

Σκοπός μας είναι να μυήσουμε ξανά τα παιδιά στη μαγεία που κρύβουν τα βιβλία. Να υπενθυμίσουμε στον κόσμο πως οι συνεργασίες φτιάχνουν όμορφα πράγματα στην πόλη, πως οι ιδέες όταν μοιράζονται γίνονται όνειρα και αυτά κάποιες φορές γίνονται πραγματικότητα! Όπως το festival των Bookpoints!

  1. Η φετινή θεματική των BOOKPOINTS είναι οι Ήρωες και οι Ηρωίδες. Τι σε οδήγησε στους Νοσταλγικούς Ήρωες;

Θέλαμε να δώσουμε στα σημερινά παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν βιβλία που διάβασαν οι γονείς τους (ή και οι παππούδες τους) πριν πολλά χρόνια! Να τους  προκαλέσουμε τα ίδια συναισθήματα και να γνωρίσουν καλύτερα τους ήρωες που κρύβονται πίσω από τα παλιά εξώφυλλα στη βιβλιοθήκη του σπιτιού τους, από γνώριμες εκφράσεις ή ακόμα και ταινίες!

  1. Τι να περιμένουν τα παιδιά το Σάββατο στις 08 Οκτωβρίου στην εκδήλωση των BOOKPOINTS στο “Κάτι Γίνεται”;

Να περιμένουν πολύ διασκέδαση, τρελά παιχνίδια, τρεις μοναδικούς ήρωες που θα έρθουν στην παρέα μας και πολλές εκπλήξεις! Θα παίξουμε τα παιχνίδια που έπαιζε ο Τρελαντώνης με τα αδέλφια του, θα μάθουμε κόλπα του τσίρκο για να ξεφεύγουμε σαν τον Πίτερ Παν και θα μπούμε για λίγο στη συναρπαστική ζωή της Πίπης της Φακιδομύτης!

kids-books

  • ΒΙΒΛΙΟ: Τι σημαίνει για εσένα, ποια εικόνα σχηματίζεται στο μυαλό σου;

Βιβλίο είναι αυτό το ‘κουτί’ με τις σελίδες, που μόλις το ανοίξεις ακούς ομιλίες, βλέπεις κάστρα και ιππότες, αγγίζεις το φεγγάρι, μυρίζεις τα πιο σπάνια λουλούδια και γεύεσαι το πιο λαχταριστό παγωτό του κόσμου! Και όλα αυτά γίνονται ενώ κάθεσαι σε μια αναπαυτική πολυθρόνα!

  • ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ: Ποια ήταν η σχέση σου με τα βιβλία όταν ήσουν μικρή, τι διάβαζες, σε ποιο μέρος λάτρευες να τα ξεφυλλίζεις;

Η σχέση μου με τα βιβλία ήταν πάντα έντονη. Άλλες φορές διάβαζα ασταμάτητα και άλλες φορές η μαμά μου έλεγε ‘’Κλείσε πια την τηλεόραση, άνοιξε κανένα εξωσχολικό!’’ και πάλι από την αρχή! Ήμουν τυχερή γιατί διάβαζα ότι υπήρχε στη βιβλιοθήκη του σπιτιού από την μεγαλύτερη (και εξαιρετικά βιβλιόφιλη) αδερφή μου. Πολλά και διαφορετικά είδη. Όμως το καλύτερό μου ήταν να ξεφυλλίζω την Πίπη με έναν φακό κάτω από τα σκεπάσματα, σαν σε αυτοσχέδια σπηλιά.

  • ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ: Ποια είναι τα παιδικά βιβλία που αγαπάς και θα πρότεινες σε κάθε παιδί;
  1. Μάντεψε πόσο σ’ αγαπώ (εκδόσεις Παπαδόπουλος) Γιατί νομίζω πως είναι το πιο τρυφερό βιβλίο που μπορεί να χαρίσει ένας γονιός στο μονάκριβο ΄λαγουδάκι΄του.
  2. Οι συνωμότες της τσουγκράνας (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) Γιατί περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που μας είναι τόσο δύσκολο να διδάξουμε στα παιδιά: τον σεβασμό προς το δημόσιο χώρο.
  3. Τον Μικρό Πρίγκιπα. Σε κάθε έκδοση, σε κάθε ηλικία! Δοκιμάστε να το διαβάζετε μια φορά το χρόνο. Κάθε φορά θα ανακαλύπτετε κάτι διαφορετικό!
  • ΗΡΩΙΔΑ: Αν ήσουν η ηρωίδα ενός βιβλίου, ποια θα ήθελες να είσαι;

Η Ματίλντα! Γιατί την διάβασα τόσες φορές που γνωρίζω τους διαλόγους, γιατί τη θαύμασα για το ήθος και τη γενναιοδωρία της. Εντάξει, και για τις μαγικές της ικανότητες..

 

Στο “Κάτι Γίνεται” μπορεί κάποιος να βρει ιδιαίτερους τίτλους βιβλίων που έχουν διαλεχτεί ξεχωριστά, να ανακαλύψει παιχνίδια για κάθε ηλικία και φυσικά να ενημερωθεί για τις διαρκείς δράσεις του σχετικά με τα παιδιά,τα βιβλία, την τέχνη, την δημιουργικότητα.

Η εκδήλωση του Κάτι Γίνεται

Όλα τα Bookpoints της χρονιάς (2016-2017)

Τα Bookpoints στο Facebook

 

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.