Η άνοιξη δεν λέει να έρθει.. – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η άνοιξη δεν λέει να έρθει..

barbie2

Γράφει η Βαρβάρα Δουμανίδου

Kοιτάζω πάλι από το παράθυρο και πάλι βρέχει.. πριν ένα μήνα έλεγα δεν πάει να βρέχει και να χιονίζει; Τέλειωσε ο χειμώνας και δεν με νοιάζει τίποτα.. έλα όμως που ένα μήνα μετά και ακόμη βρέχει.. έχουν πρασινίσει τα πάντα και σε λίγο θα πρασινίσουμε κι εμείς.. κι έχεις κι αυτήν τη λαχτάρα να βγεις να κυλιστείς στα λιβάδια να κόψεις λουλούδια να σκαρφαλώσεις στα δέντρα να πιείς νερά από ποτάμια και πηγές..

εντάξει οκ δεν θα το κάνεις.. αλλά δεν θέλεις να το κάνεις μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείς;;

και πρέπει να σας πω και να σας περιγράψω παιχνίδια πάλι για μέσα.. ενώ τώρα έπρεπε να σας γράφω για παιχνίδια στα νερά στα δάση και στα χωριά..

ας είναι..

το παιχνίδι είναι παιχνίδι και ανθίζει όπου υπάρχει καλή διάθεση.. στεγνώστε λοιπόν και παίξτε..

αυτό τον μήνα θα σας ταξιδέψω στον μαγικό κόσμο του θεάτρου και του κινηματογράφου.. οπότε πάρτε φίλους παιδιά και συγγενείς και ελάτε να παίξουμε θέατρο και να γνωρίσουμε το συναρπαστικό σύμπαν του θεάτρου μέσα από την ιστορία του.. είναι απλά ένα παιχνίδι ρόλων που απλά  θέλει καλή διάθεση φαντασία και πολύ αυτοσχεδιασμό.. ενδεχομένως να θέλει και λίγο διάβασμα και ψάξιμο αλλά είναι ωραία η γνώση έτσι δεν είναι;

Λοιπόν…..

ξεκινήστε από την αρχαιότητα.. φτιάξτε μάσκες από χαρτί και παίξτε τους ‘Ορνιθες τη Λυσιστράτη, και ότι άλλο θέλετε.. μη ξεχάσετε να μιλάτε με πομπώδες ύφος και κινήσεις αρχαιοελληνικές..

commedia del arte.. αυτό το είδος παίζεται επίσης με μάσκες και μεγάλες στρογγυλές κινήσεις αλλά χωρίς καθόλου λόγο. Δεν θα μιλάτε δηλαδή. Οι κινήσεις σας θα είναι αυτές που θα εξηγούν τι συμβαίνει στην ιστορία. παίξτε με τον αρλεκίνο και τη κολομπίνα φορέστε μακριές φούστες και καπέλα και σκαρφιστείτε διάφορες ιστορίες..

barbie1

William Shakespeare.. αν παίξετε τη σκηνή του Ρομέο και της Ιουλιέτας με τους φίλους σας θα γελάσετε πολύ.. επίσης παίξτε με τα πιτσιρίκια τα ξωτικά από το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας θα το απολαύσουν.. φτιάξτε στεφάνια με λουλούδια από χαρτί και κορδέλες και περιπλανηθείτε στο μαγικό δάσος..

Βωβός κινηματογράφος.. φτιάξτε ταμπέλες σε μαύρο χαρτόνι γράψτε με άσπρο μαρκαδόρο της ατάκες σας και παίξτε σκετσάκια  χωρίς καθόλου φωνή.. τα φώτα της πόλης με τον τσάρλι τσάπλιν θα σας δώσουν καταπληκτικές ιδέες..

Musical: βάλτε μουσική από τις αγαπημένες σας ταινίες και τραγουδήστε και χορέψτε.. ένα μποά, ένα καπέλο, ένα μπαστούνι, θα γίνουν τα μαγικά σας εργαλεία για τις μεταμορφώσεις σας..

Ελληνικός κινηματογράφος: εδώ μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε.. αυτοσχεδιάστε τραγουδήστε.. παίξτε το παιχνίδι με το ποια ατάκα είναι από πού και διασκεδάστε..

Υπάρχουν πολλά είδη θεάτρου..  θα μπορούσα να σας γράφω για ώρες.. ανακαλύψτε τον κόσμο του και θα γνωρίσετε υπέροχα πράγματα..

Το θέατρο είναι μαγικό.. και όλα είναι πιθανά.. κατεβάστε λοιπόν τα καλοκαιρινά και ας υποκριθούμε όλοι πως ήρθε το καλοκαίρι.. και πού ξέρετε; Ίσως και να έρθει…

photos by arteditre

Λίγα λόγια για τη Βαρβάρα Δουμανίδου

Η Βαρβάρα Μπάρμπι Δουμανίδου είναι η ιδιοκτήτρια ενός μαγικού ξεχωριστού χώρου με το όνομα “Αιθερόπλοο” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Της αρέσει πολύ να πετά πάνω από τη πόλη με τα χρωματιστά φτερά της και να ψάχνει ανθρώπους που θέλουν με λαχτάρα να ανακαλύψουν τον υπέροχο κόσμο του θεάτρου. Παίζει, σκηνοθετεί, εμψυχώνει και δημιουργεί φανταστικές και συναρπαστικές ομάδες, ιστορίες και καταστάσεις με μικρά και μεγάλα παιδιά πάνω από 18 χρόνια. Tης αρέσουν πολύ οι σοκολάτες και οι γάτες. Μας μιλάει για θεατρικό παιχνίδι.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.