Εκδρομή στον Αμπελουργικό Οίκο Καζάκη στη Νέα Γωνιά – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Εκδρομή στον Αμπελουργικό Οίκο Καζάκη στη Νέα Γωνιά

Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη

Κάθε πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη ο Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη ανοίγει τις πόρτες του και το αμπέλι του και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους για μια εμπειρία διαφορετική. Σου δίνουν ένα καλάθι και ένα κλαδευτήρι και πηγαίνεις στο αμπέλι για να μαζέψεις τα σταφύλια σου (σουλτανίνα). Στη συνέχεια τα ζυγίζεις, τα βάζεις στη σακούλα σου και τα αγοράζεις σε τιμή κτήματος.

Στο μπαλκονάκι του Οίκου Καζάκη γνωρίζεις την Κυρία Μαριάννα, η οποία σε κερνάει πίτα, ντολμαδάκια πεντανόστιμα, σαρδέλες τυλιχτές με τα διάσημα αμπελόφυλλα, τσίπουρο και φετούλες με μελιτζανοσαλάτα.

Χαλαρώνεις.

Πριν φύγεις μπορείς να αγοράσεις τα προϊόντα αυτά, το οποία έχουν κατακτήσει διεθνείς διακρίσεις. Πήραμε γλυκό σταφύλι, τσίπουρο, αμπελόφυλλα, μαρμελάδα και ντολμαδάκια! Γεμίσαμε σακούλες με σουλτανίνα! Τα λατρεύω!

Ρώτησα και έμαθα: Ο Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη είναι ανοιχτός σχεδόν καθημερινά, πάρτε απλώς από πριν ένα τηλέφωνο για επιβεβαίωση. Μπορείτε να τον επισκεφτείτε μεμονωμένα, με την οικογένειά σας, ή σαν οργανωμένη ομάδα. Επίσης, κάθε χρόνο, κατά τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, οργανώνει επισκέψεις σχολείων και ιδιαίτερα επισκέψεις τάξεων δημοτικού στους βιολογικούς ελαιώνες που φροντίζουν στη Νέα Γωνιά. Οι επισκέψεις περιλαμβάνουν:

– Άφιξη στον ελαιώνα. Κάθε τμήμα αναλαμβάνει να μαζέψει τις ελιές ενός δέντρου.

– Μετάβαση στις εγκαταστάσεις όπου γίνεται ξενάγηση και δείχνουν στα παιδιά πώς να φτιάχνουν επιτραπέζιες (βρώσιμες) ελιές.

– Μετάβαση σε κοντινό ελαιοτριβείο όπου οι μαθητές βλέπουν πώς παράγεται το ελαιόλαδο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα μέσα από την ιστοσελίδα τους ntolmadakia.gr ή μέσω της σελίδας τους στο Facebook.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια εξαιρετική πρόταση για κοντινή εκδρομή και θα την έκανα σίγουρα ξανά, με φίλους!

Ραντεβού τον επόμενο Σεπτέμβρη για να δοκιμάσουμε μαζί τις υπέροχες γεύσεις από την Κυρία Μαριάννα στο μπαλκονάκι της! Και φυσικά να κόψουμε σουλτανίνα! Καλό Φθινόπωρο!

Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη

Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη

Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη

PicMonkey Collage 640400

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.