ΑΦΙΕΡΩΜΑ κατασκηνώσεις: Για που το έβαλες αυτό το καλοκαίρι; – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΑΦΙΕΡΩΜΑ κατασκηνώσεις: Για που το έβαλες αυτό το καλοκαίρι;

camp kids

Μπουγέλα, παιχνίδια, φιλίες, γέλια είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που μου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτομαι την κατασκήνωση. Η απομάκρυνση από την οικογένειά μου και η αυτονομία που ένιωθα για εκείνες τις μαγικές ημέρες του καλοκαιριού είναι συναισθήματα που δε μπορώ εύκολα να περιγράψω.

Τέτοια εποχή οι γονείς αναρωτιούνται αν θα στείλουν τα παιδιά κατασκήνωση, τον τρόπο που θα έπρεπε να τους το ανακοινώσουν ή να διερευνήσουν τα δικά τους συναισθήματα γύρω από το θέμα αυτό, την επιλογή της κατασκήνωσης και άλλες τέτοιες σκέψεις που συνήθως συζητούν οι γονείς μεταξύ τους.

Οι Πυγολαμπίδες στο κλουβί ζήτησαν από τρεις κατασκηνώσεις της πόλης μας να “ρίξουν φως στην υπόθεση” και τις ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους!

Γονείς: Τα σχόλιά σας και οι εμπειρίες των παιδιών σας από κάποια κατασκήνωση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα κάτω από το άρθρο. Μπορούν να βοηθήσουν άλλους γονείς στην απόφασή τους.

Κατασκήνωση Τσαφ Τσουφ

tsaf tsoyf1 κατασκήνωση

Ιωάννης Ιορδανίδης, Διευθυντής της  Τσαφ Τσουφ 

Από ποια ηλικία μπορούν τα παιδιά να πάνε για πρώτη φορά στην κατασκήνωση και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς ώστε να συμβάλλουν στην ομαλή ένταξη του παιδιού στη νέα του αυτή κοινωνία;

Το καλοκαίρι έρχεται, τα σχολεία κλείνουν και ο προβληματισμός των γονέων μεγαλώνει για το τι  θα γίνει με τα παιδιά, ειδικά όταν και οι δυο είναι εργαζόμενοι. Μια καλή λύση κυρίως για το παιδί αλλά και για τους γονείς είναι η κατασκήνωση.

Κατασκήνωση μπορούν πάνε παιδιά από 6-16 χρονών. Η απόφαση για τη συμμετοχή του παιδιού σε κάποια κατασκήνωση είναι σημαντικό να ληφθεί από κοινού. Παιδιά και γονείς πρέπει να συζητήσουν και να αποφασίσουν μαζί.

Όμως οι γονείς είναι αυτοί που θα φροντίσουν για την ομαλή ενσωμάτωση του παιδιού στη νέα πραγματικότητα. Τα παιδιά που θα επισκεφτούν για πρώτη φορά κατασκήνωση, καλό είναι οι γονείς να  φροντίσουν να τους λύσουν όλες τις απορίες. Μια καλή ιδέα είναι να επισκεφθούν γονείς και παιδιά μαζί το χώρο, ώστε να έχουν μια εικόνα του τι θα κάνουν και που. Στη γρήγορη προσαρμογή του παιδιού βοηθά και η σκέψη ότι εκεί θα βρει παιδιά που ήδη γνωρίζει είτε από το σχολείο, είτε από τον ευρύτερο κύκλο του.

Ο γονιός νιώθει λίγο άγχος στην προσπάθειά του να επιλέξει την κατάλληλη κατασκήνωση για το παιδί του. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα θέλατε να του δώσετε;

Ανασφάλεια όμως πολλές φορές κυριεύει τους γονείς που θα απομακρυνθούν για κάποιες μέρες από το παιδί τους. Όμως η συναναστροφή του παιδιού με άτομα συνομήλικά του το βοηθά να ανεξαρτητοποιηθεί και να κοινωνικοποιηθεί ευκολότερα ενώ αποκτά εμπειρίες και  ασχολείται με δημιουργικά πράγματα.

Η επιλογή της κατάλληλης κατασκήνωσης γίνεται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του παιδιού. Αν λοιπόν του αρέσουν τα σπορ οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μια αθλητική κατασκήνωση. Αν πάλι τα ενδιαφέροντά του είναι γενικά, κάθε κατασκήνωση είναι κατάλληλη, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει μικρές εκδρομές, δημιουργική απασχόληση (ζωγραφική, θέατρο καλλιτεχνικά κ.λ.π.) και αθλητικές δραστηριότητες.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δική σας κατασκήνωση, τις περιόδους που μπορεί κάποιος να συμμετέχει, καθώς και αν έχετε κάποια ειδικά πακέτα για οικογένειες με ειδικά οικονομικά βάρη. Πότε ξεκινούν οι εγγραφές;

Στη γραφική παραλία του Οφρυνίου Καβάλας το 1991 οραματιστήκαμε μια κατασκήνωση διαφορετική από τις άλλες. Η διαφορετικότητα της κατασκήνωσης ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ ήταν η διαμονή των παιδιών. Τοποθετήθηκαν στα 53 στρέμματα της κατασκήνωσης 40 βαγονάκια ειδικά διαμορφωμένα και θερμομονωμένα κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Η ανταπόκριση των παιδιών για την επιλογή μιας ξεχωριστής κατασκήνωσης ήταν παρά πολύ μεγάλη από το πρώτο χρόνο λειτουργίας.Γι αυτό λοιπόν τον επόμενο χρόνο η κατασκήνωση διπλασίασε τη δυναμικότητα της τοποθετώντας ακόμη 40 βαγονάκια.Όλα αυτά τα χρόνια αναβαθμίζοντας και τελειοποιώντας τις εγκαταστάσεις μας έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε τη διαφορετική ταυτότητα μας μέσα στο χώρο των κατασκηνώσεων.

Μετά από 20 και πλέον έτη επιτυχημένης πορείας στο χώρο των παιδικών κατασκηνώσεων και μετρώντας χιλιάδες χαμόγελα παιδιών και γονέων, η κατασκήνωση Τσαφ-Τσουφ επεκτείνεται στην πανέμορφη Χαλκιδική, μέσα σε έναν μοναδικό ελαιώνα ανάμεσα στη Νικήτη και στον Ν.Μαρμαρά ιδρύοντας φέτος την κατασκήνωση ΤΣΑΦ- ΤΣΟΥΦ EXPRESS.

Οι εγγραφές των κατασκηνωτών και για τις δυο κατασκηνώσεις μας έχουν    ήδη ξεκινήσει και διαρκούν έως την πλήρωση των θέσεων. Υπάρχουν αρκετά ασφαλιστικά ταμεία που καλύπτουν δωρεάν κατασκηνωτική δαπάνη  για τα παιδιά των ασφαλισμένων τους. Επίσης ήδη έχει ανοίξει η εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ που αφορά ΔΩΡΕΑΝ κατασκήνωση για παιδιά ανέργων και μισθωτών με οικογενειακό εισόδημα έως 26.000€.

Για περισσότερες  πληροφορίες και διευκρινήσεις οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν τα site μας www.tsaftsouf.gr ,  www.tsaftsoufexpress.gr και στο τηλέφωνο 2310-552522

Λίγα Λόγια για τον Ιωάννη Ιορδανίδη

Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ καθηγητής Φυσικής Αγωγής, με μεγάλη κατασκηνωτική εμπειρία μια και δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκηνώσεων από το 1990.

Κατασκήνωση ΧΑΝΘ

ymca κατασκήνωση

Πάνος Γκουλιαμτζής Προïστάμενος Κατασκηνώσεων ΧΑΝΘ & Εκπαίδευσης Στελεχών

Από ποια ηλικία μπορούν τα παιδιά να πάνε για πρώτη φορά στην κατασκήνωση και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς ώστε να συμβάλλουν στην ομαλή ένταξη του παιδιού στη νέα του αυτή κοινωνία;

Οι κατασκηνωτές μας έχουν ηλικία 7-13 ετών και από 14 χρονών αρχίζει η διαδικασία εκπαίδευσης για όσους θέλουν να συνεχίσουν στην κατασκήνωση ως στελέχη.

Είναι εξαιρετικά βοηθητικό για ένα παιδί που, δυσκολεύεται να αποχωριστεί τους γονείς του, εκείνοι να δημιουργήσουν μια «τεχνητή προσδοκία» για την κατασκήνωση, ώστε να δημιουργηθεί ο ενθουσιασμός στο παιδί και να περιμένει την έναρξη της περιόδου, αντί να σκέφτεται ότι πλησιάζει η μέρα που θα αφήσει τους γονείς του. Είναι αρκετά συνηθισμένο και φυσιολογικό τα παιδιά να νιώθουν μια αγωνία όταν φεύγουν από το σπίτι για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο. Με το να πείτε στο παιδί σας ότι θα σπεύσετε τρέχοντας στην περίπτωση που θα επιθυμήσει το σπίτι του, βαδίζετε σίγουρα στο δρόμο… προς τα προβλήματα! Είναι καλύτερα να θεωρήσετε ότι το παιδί σας θα τα καταφέρει και να μεταφέρετε την πεποίθησή σας σε αυτό, πριν την αναχώρηση για την κατασκήνωση.

Υπάρχουν και άλλες μικρές πρακτικές συμβουλές, όπως το να «Ζήσετε με μια βαλίτσα» για μια εβδομάδα, ως προπόνηση, ή να ξεκινήσετε να σβήνετε σε ένα ημερολόγιο τις μέρες μέχρι να έρθει η κατασκήνωση, αλλά αυτά είναι καλύτερα να εξηγηθούν από κοντά, ή έστω μέσω τηλεφώνικά.

Ο γονιός νιώθει λίγο άγχος στην προσπάθειά του να επιλέξει την κατάλληλη κατασκήνωση για το παιδί του. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα θέλατε να του δώσετε;

Η κατασκήνωση είναι οι άνθρωποι της. Οπότε συνιστούμε, πρώτιστα, την προσωπική επαφή με τους υπεύθυνους της εκάστοτε κατασκήνωσης, και συνεπικουρικά την άντληση πληροφοριών από φίλους ή γνωστούς που πηγαίνουν στη κατασκήνωση αλλά και με αυτούς που πήγαιναν παλαιότερα, ιδιαίτερα με όσους έφτασαν στην ηλικία του προσωπικού. Επιπλέον, ακόμα και από την ιστοσελίδα, ο κάθε γονιός μπορεί να συνεκτιμήσει, την παράδοση και την εμπειρία κάθε κατασκήνωσης, τους σκοπούς,  την φιλοσοφία και τη διαφορετικότητα του προγράμματος των δραστηριοτήτων της και, τέλος, την αγάπη προηγούμενων κατασκηνωτών για το μέρος που μεγάλωσαν.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δική σας κατασκήνωση, τις περιόδους που μπορεί κάποιος να συμμετέχει, καθώς και αν έχετε κάποια ειδικά πακέτα για οικογένειες με ειδικά οικονομικά βάρη. Πότε ξεκινούν οι εγγραφές;

Η ΧΑΝΘ έχει μια κατασκήνωση στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής από το 1972 και μία στον Αι Γιάννη Πηλίου από το 1924. Επιπλέον έχει κατασκηνωτικά προγράμματα για εφήβους 13-17 ετών, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Νυμφαίου, την Περιπέτεια στην Πίνδο, την Περιπέτεια Πηλίου και την Ιστιοπλοϊκή Εξόρμηση στις Βόρειες Σποράδες.  Οι εγγραφές μας έχουν ξεκινήσει όπως κάθε χρόνο από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Για εμάς η κατασκήνωση είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλές καλοκαιρινές διακοπές. Είναι το μέρος που πλάσαμε, την προσωπικότητά μας, κοιμηθήκαμε κάτω από ένα δέντρο, αντιμετωπίσαμε τους φόβους και τις δυσκολίες βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και φυσικά, εκεί που είδαμε για πρώτη φορά καθαρό έναστρο ουρανό παρέα με τους φίλους μας, τους οποίους κάναμε όταν ήμασταν πιτσιρικάδες και κρατάμε ακόμα.

Το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων μας, πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, θεωρείται από πολλούς απαιτητικό και «μακριά από τον πολιτισμό», χωρίς περιττές ανέσεις. Η αλήθεια είναι ότι, η στόχευση του προγράμματος των κατασκηνώσεων μας έχει να κάνει με τον τρόπο που βλέπουμε εμείς την όλη κατασκηνωτική εμπειρία: σαν μια δυνατότητα να ανακαλύψει ο καθένας μας τον εαυτό του μέσα από την αλληλεπίδραση με τους γύρω του και, όπως όλες οι δραστηριότητες της ΧΑΝΘ, να «αναπτύξει ισόπλευρα το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα του». Καθημερινός μας στόχος μας είναι να δίνουμε ερεθίσματα και να δημιουργούμε εμπειρίες μέσα από τις οποίες οι κατασκηνωτές θα βελτιώνουν τις ικανότητες τους και θα αναπτύσσουν την προσωπικότητα τους.Πολλά πράγματα φαντάζουν εκ των προτέρων δύσκολα ή και ανέφικτα, όταν τελικά δούμε τους εαυτούς μας σαν δυνατότητες και ξεπεράσουμε τα αόρατα όρια που οι ίδιοι βάζουμε στους εαυτούς μας, τότε όλα είναι εφικτά. Και αυτό είναι κάτι που μάθαμε στην κατασκήνωση και εφαρμόζουμε από τότε καθημερινά στη μετέπειτα ζωή μας!

Πληροφορίες για όλα αυτά μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα μας, www.ymca.gr ή στο τηλέφωνο 231 600 1000.

Για ανέργους, χαμηλόμισθους και ασφαλισμένους του ΙΚΑ με οικογενειακό εισόδημα έως 26.000€ προσφέρουμε δωρεάν ολόκληρη την Γ περίοδο (22 ημέρες). Η περίοδος εγγραφών έχει ξεκινήσει. Σας περιμένουμε και θα χαρούμε να διευκρινίσουμε οποιαδήποτε απορία σας!

Κατασκήνωση Χαλκιδικής: www.facebook.com/camp.ymca

Κατασκήνωση Πηλίου: www.facebook.com/pilio.ymca

Περιπέτεια στην Πίνδου: www.facebook.com/pindos.ymca

Ορεινό Εκπαιδευτικό Κέντρο Νυμφαίουwww.facebook.com/oreinokentronymfaiou

Ιστιοπλοϊκή Εξόρμηση: www.facebook.com/istioploiki

Λίγα Λόγια για τον Πάνο Γκουλιαμτζή

Γεννήθηκε το 1980 στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε στην Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακό στην Σχολή Βιολογίας του ΑΠΘ.

Ξεκίνησε στην ΧΑΝΘ για να μάθει μπάσκετ, αλλά τον κέρδισαν οι κατασκηνώσεις. Από μικρός ξεκίνησε ως κατασκηνωτής στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής και δεν σταμάτησε ποτέ. Πέρασε από το Νυμφαίο ως στέλεχος και συνέχισε ως εθελοντικό προσωπικό για πολλά χρόνια στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής, στην κατασκήνωση του Πηλίου και στην Περιπέτεια στην Πίνδο. Επίσης ασχολήθηκε εθελοντικά με την Σχολή Στελεχών από το 1997 όπου διετέλεσε εκπαιδευτής και μέλος της Ομάδας Επεξεργασίας Προγράμματος μέχρι το 2009.

Από το 2009 εργάζεται στον Τομέα Κατασκηνώσεων και Εκδρομών της ΧΑΝΘ ως υπεύθυνος κατασκήνωσης Χαλκιδικής και παράλληλα είναι υπεύθυνος του Τμήματος Εκπαίδευσης Στελεχών. Τα καλοκαίρια συμμετέχει στην Περιπέτεια στην Πίνδο και στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής ως διευθυντής. Από το 2015 είναι προϊστάμενος του τομέα κατασκηνώσεων και εκδρομών.

Κατασκήνωση Happy Days

happy days κατασκήνωση

Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Αρχηγός Kατασκήνωσης Happy Days

Από ποια ηλικία μπορούν τα παιδιά να πάνε για πρώτη φορά στην κατασκήνωση και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς ώστε να συμβάλλουν στην ομαλή ένταξη του παιδιού στη νέα του αυτή κοινωνία;

Τα παιδιά μπορούν να πάνε πρώτη φορά κατασκήνωση από την ηλικία των 6 ετών. Οι γονείς πρέπει να είναι έτοιμοι ψυχολογικά για την ένταξη του παιδιού τους στη νέα τους αυτή κοινωνία και να γνωρίζουν πως η κατασκήνωση είναι ένας θεσμός που λειτουργεί πάνω απ όλα με ΑΣΦΑΛΕΙΑ για τα παιδιά. Και να γνωρίζουν πως μόνο με την συνεργασία τους θα τα καταφέρουμε να περάσουν τα παιδιά τους αξέχαστα στην κατασκήνωση.

Ο γονιός νιώθει λίγο άγχος στην προσπάθειά του να επιλέξει την κατάλληλη κατασκήνωση για το παιδί του. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα θέλατε να του δώσετε;

Ο γονιός πρέπει να ακολουθήσει το ένστικτο του παιδιού του και να το στείλει στην κατασκήνωση που θα επιλέξει το ίδιο. Λόγω εμπειρίας μπορούμε να πούμε στους γονείς να είναι ψύχραιμοι, να υποστηρίξουν την προσπάθεια του παιδιού τους και πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση για πιθανή πρόωρη αναχώρηση του παιδιού από την κατασκήνωση να το συζητήσουν με τα στελέχη μας, έτσι ώστε να μην μείνει σαν τραυματική εμπειρία στο παιδί.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δική σας κατασκήνωση, τις περιόδους που μπορεί κάποιος να συμμετέχει, καθώς και αν έχετε κάποια ειδικά πακέτα για οικογένειες με ειδικά οικονομικά βάρη. Πότε ξεκινούν οι εγγραφές;

Η κατασκήνωση happy days λειτουργεί από το 1990 και βρίσκεται στην παραλία Βατοπεδίου, στο δεύτερο πόδι Χαλκιδικής, σε μια καταπράσινη έκταση 50 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα. Η κατασκήνωση happy days έχει στόχο να μένει αξέχαστη σε όλες τις παιδικές ψυχές περιμένοντας όλο το χειμώνα να έρθει και πάλι το καλοκαίρι κάτι που έχουμε πετύχει. Φιλοσοφία μας είναι να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα παιδιά την κατασκήνωση και το κατασκηνωτικό πνεύμα. Να μάθουν να είναι ανεξάρτητα, να μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, να κοινωνικοποιηθούν κάνοντας νέους φίλους και να περάσουν καλά. Οι περίοδοι διαφοροποιούνται ανάλογα με το πρόγραμμα που θα έρθει το κάθε παιδί, ξεκινάνε από 20 Ιουνίου και τελειώνουν 25 Αυγούστου. Πολλές οικογένειες μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους και χαμηλόμισθους. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει. Για περισσότερες  πληροφορίες και διευκρινήσεις οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν το site μας www.happydays.gr , το facebook Happy Days Camp και στο τηλέφωνο 2310239891.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη

Στις ερωτήσεις έχει απαντήσει ο Αρχηγός της κατασκήνωσης, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής καλαθοσφαίρισης. Είναι υπεύθυνος σε ακαδημία μπάσκετ, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της κάθε ηλικίας. Διαθέτει μακροχρόνια κατασκηνωτική εμπειρία (από το 1996 σε άλλες κατασκηνώσεις και από το 2001 στην Happy Days ). Έχει περάσει από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας (ομαδάρχης, κοινοτάρχης, υπαρχηγός) και έχει άριστη διοικητική και παιδαγωγική κατάρτιση όντας γνώστης των διεθνών κατασκηνωτικών προγραμμάτων.

Αλήθεια τι σημαίνει κατασκήνωση για εσένα;

“Δυστυχώς όσο και να προσπαθώ δε μπορώ να περιγράψω τι ακριβώς σημαίνει κατασκήνωση για μένα. Και μάλιστα, τι σημαίνουν οι κατασκηνώσεις που πήγαινα τόσα χρόνια. Καθώς πρόκειται για τις κατασκηνώσεις της ΧΑΝ σε Χαλκιδική και Πήλιο. Με όσους φίλους που δεν έχουν βρεθεί εκεί και αν το έχω συζητήσει, κανένας δεν μπόρεσε να αντιληφθεί το κλίμα, τις συγκινήσεις και τον αντίκτυπο που σου αφήνουν 20 μονάχα μέρες καλοκαιριού. Μικρά μυστικά και εμπειρίες που θα σε δένουν για πάντα με κάποιους ανθρώπους όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα χρόνια κι αν κάνεις για να τους ξανασυναντήσεις. Δεν ξέρω πώς θα ήμουν αν δεν ήμουν κατασκηνώτρια και στέλεχος της ΧΑΝ. Μάλλον τελείως διαφορετική.”

Αιμιλία ΡοδοπούλουΚηπολόγιο

Δείτε εδώ τις Κατασκηνώσεις της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

  • ΜΠΑΓΚΑΤΟΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

    Πρώτη φορά φέτος 2016 έστειλα το παιδι μου δεκα ετών στην τσαφ τσουφ εξπρες στην Χαλκιδική και πραγματικά απογοητεύτηκα.Την δεύτερη μέρα διαμονής το παιδι έβγαλε μια φουσκαλα στο δάχτυλο κ ο “έμπειρος” γιατρός της έβαλε φενιστιλ. Για τις επόμενες μέρες Η φουσκαλα έσκασε έγινε πληγή κ ο γιατρός αποφάσισε να βάλει betadin. Δέκατη τριτη μέρα παρέλαβα το παιδι μου με πυρετό αδυναμία και πέντε ίδιες πληγές με την αρχική στο σωμα. Διάγνωση : σταφυλοκοκκος!!!! Τώρα είναι με θεραπεία κρέμα αντιβίωση fucidin και aucmedin για επτα μέρες .

    • Κατασκήνωσεις Τσαφ Τσουφ

      Αγαπητή κυρία ΜΠΑΓΚΑΤΟΥΡΙΔΟΥ,
      Θα επικοινωνήσουμε και προσωπικά μαζί σας, όμως οφείλουμε εφόσον το σχόλιο είναι δημόσιο να σας απαντήσουμε και εδώ.
      Η κατασκήνωση μας ήρθε σε επικοινωνία με τον γιατρό μας – για τον οποίο υπονοήσατε πως δεν είναι έμπειρος, χωρίς βέβαια να γνωρίζετε εσείς η ίδια αλλά και οι αναγνώστες του σχολίου σας, τα πτυχία και την εργασιακή του εμπειρία-.
      Σύμφωνα με το βιβλίο συμβάντων η μικρή προσήλθε για πρώτη φορά στο ιατρείο στις 31/7 όντως για μία φουσκάλα που είχε στο δείκτη και στον αντίχειρα. Αντιμετωπίσθηκε ως αλλεργία με xozal σιρόπι των 5ml και fenistil gel τοπικά. Από τότε η μικρή κατασκηνώτρια μας, προσήλθε άλλες 6 φορές για επανεξέταση και κάθε φορά έκανε καθαρισμό με betadin και αλοιφή fucidin. Στις 8.8.2016 παραπονέθηκε για πόνο στο λαιμό και θερμομετρήθηκε με 37,8 πυρετό. Πήρε 2,5ml Depon .
      Kατά την αποχώρηση της ουδείς εκ της οικογενείας δεν ήρθε σε επαφή με το ιατρείο (ιατρό ή νοσηλεύτρια) αλλά ούτε με κάποιο από τα στελέχη μας.
      Θα θέλαμε ακόμη να σας ενημερώσουμε πως σε περίπτωση διάγνωσης σταφυλόκοκκου η κατασκήνωση μας θα παρέπεμπε το περιστατικό στο νοσοκομείο Πολυγύρου για να τεθεί διάγνωση από νοσοκομείο και πως ο σταφυλόκοκκος έχει επώαση 14 ημερών (αρχίζει να εκδηλώνεται δηλαδή 14 μέρες περίπου απο την ημέρα μόλυνσης)

      Είμαστε στη διάθεση σας για όποια απορία έχετε. Το βιβλίο συμβάντων όπου καταγράφονται όλα τα περιστατικά καθώς και η αγωγή που τους δίνεται είναι επίσης στη διάθεση σας και όπως αναφέραμε και στην αρχή θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

  • Σοφια

    Eξαιρετικά χρήσιμο το άρθρο σου Ιωάννα…Φέτος σκεφτόμαστε να στείλουμε τη μεγάλη μας κόρη (10 ετών) για πρώτη φορά κατασκήνωση…Εύχομαι να κάνουμε την επιλογή που τελικά θα της μείνει αξέχαστη…

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.