Skip to content

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Theatraction – Οι παραστάσεις της ομάδας | 2017-2018

Η εταιρεία θεάτρου «ΤheatrΑction», ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη από μια ομάδα καλλιτεχνών, που θέλησαν να συμπορευτούν στον καλλιτεχνικό χώρο, υπερασπιζόμενοι το κοινό τους όραμα: την διάδοση της ιδέας της τέχνης. Μέσα απ’ την τέχνη του θεάτρου, την δημιουργικότητα, την συνεργασία και την γνώση επιζητούν να δημιουργήσουν παραστάσεις με σκοπό την ανάπτυξη και προβολή της Τέχνης και του Πολιτισμού, αναζητώντας συνεχώς νέους τρόπους έκφρασης και δημιουργίας.

Οι παραστάσεις της ομάδας:

Και οι λύκοι φοβούνται..

Σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων του εκπαιδευτικού μουσικοθεατρικού έργου της «Και οι λύκοι φοβούνται..»,  θα συνεχίσει και αυτή την χρονιά τις επισκέψεις της σε παιδικούς σταθμούς και σε νηπιαγωγεία της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών της.

Η παράσταση αυτή  έχει ως  στόχο την απενεχοποίηση του αιώνια ΚΑΚΟΥ λύκου, τον έλεγχο του συναισθήματος του φόβου και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παιδικής φοβίας.

Μπορεί ένας λύκος να φοβάται ένα πρόβατο; Μπορεί ένα πρόβατο να γίνει φίλος με ένα λύκο; Ο φόβος είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, που βρίσκεται στην ψυχή όλων μας για να μπορεί να μας προειδοποιεί για κάποιους κινδύνους. Η φύση μας έχει εφοδιάσει όλους με το αίσθημα του φόβου για να προφυλασσόμαστε από άσχημα πράγματα που μπορεί να μας συμβούν. Όλοι, ακόμη και οι πιο γενναίοι, φοβούνται, απλώς έχουν την ικανότητα να ελέγχουν καλύτερα τον φόβο τους  και να μην τον  αφήνουν να επηρεάζει τη ζωή τους. Τρία ζωάκια με τη βοήθεια της σοφής κουκουβάγιας θα βρουν τρόπο να υπερνικήσουν τις φοβίες τους και να γίνουν φίλοι.

Καθημερινά Επισκέψεις σε σχολεία, συλλόγους, φορείς.

Τηλέφωνο Πληροφοριών 6979 720 605

 

Για μιαν Ελένη

Η εταιρεία Θεάτρου TheatrAction έχει ετοιμάσει για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018 μία νέα παραγωγή που θα περιοδεύσει σε σχολεία εντός και εκτός νομού της Θεσσαλονίκης. Το έργο λέγεται «Για μιαν Ελένη..» και πρόκειται για μία ελεύθερη χιουμοριστική απόδοση της ιστορίας του Τρωικού Πολέμου.

Οι  μουσικές, τα τραγούδια, οι χοροί, τα γέλια αλλά και η συγκίνηση που συνθέτουν την εικόνα της παράστασης αποτελούν έναν διαφορετικό και ενδιαφέροντα τρόπο γνωριμίας και προσέγγισης των παιδιών με τον Όμηρο. Οι μικροί θεατές μαθαίνουν ευχάριστα για τους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, αποτυπώνουν  εύκολα τις πληροφορίες για τη ζωή των αρχαίων ελλήνων αλλά και προβληματίζονται πάνω στις αφορμές και στις πραγματικές αιτίες των πολέμων, που βάλλουν διαχρονικά την ανθρωπότητα.

«Και μετά από όλα αυτά .. εσείς αυτό καταλάβατε; Ότι όλα αυτά.. έγιναν για μιαν Ελένη;;;.. »

 

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο: Μάρι Χεκιμιάν

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου

Μουσική σύνθεση-παραγωγή: Αγγελική Κωστάκη

Χορογραφίες: Μαριλένα Πιστεντη

Σκηνικά – Κοστούμια: Αγγελική Κουρμουλάκη

Ερμηνεύουν-τραγουδούν:  Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου, Δέσποινα Σαρόγλου, Γιάννης Τσιακμάκης και Μάρι Χεκιμιάν

Μουσικοί: Γιάννης Ιωαννίδης (μπάσο), Βασίλης Κυριακού (σαξόφωνα σοπράνο/τενόρο), Άλκης Κυρτσόγλου (κιθάρες), Αγγελική Κωστάκη (πιάνο, συνθς), Ανδρέας Παπαδόπουλος (τύμπανα)

Σκίτσο Αφίσας: Κωνσταντίνος Κάτσος

Γραφιστική Επιμέλεια Αφίσας: Αγγελική Κουρμουλάκη

Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 6979 720 605.

 

Ειρήνη του Αριστοφάνη

 

Για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Τρία χρόνια παραστάσεων, πάνω από 40.000 θεατές  και η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, από την εταιρεία θεάτρου TheatrAction, συνεχίζει την επιτυχία της στο θέατρο Αθήναιον. Kατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017-2018 θα δίνονται παραστάσεις καθημερινές μόνο για σχολεία καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Μία παράσταση που ενθουσίασε παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιδιά δημοτικού γυμνασίου και λυκείου, που έκανε μαθητές αλλά και καθηγητές να αλλάξουν γνώμη για  τον Αριστοφάνη και να τον αγαπήσουν.  Μία παράσταση που τους έκανε να γελάσουν αλλά και να κλάψουν από συγκίνηση. Μία παράσταση μαγική με πανανθρώπινο μήνυμα που κάτι έχει να πει σε όλους!

Μία παράσταση «γραμμένη» στην παγκόσμια γλώσσα των παιδιών με ανεπτυγμένους κώδικες σωματικού θεάτρου, χορογραφίες και χρήση μάσκας, κούκλας και μαριονέτας. Ένα ταξίδι στον χρόνο, στο τότε, στο τώρα και στο πάντα με νταούλι, μικρά κρουστά, λύρα, κιθάρα, βιολί και μπουζούκι!

Μία παράσταση που κανένας δεν πρέπει να χάσει γιατί «η Ειρήνη και ο Πόλεμος είναι υπόθεση του καθένα από μας»!

 

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Οι θεοί σιχάθηκαν τους ανθρώπους, λόγω των πολέμων και τους εγκατέλειψαν στη μοίρα τους να αφανιστούν. Ο Τρυγαίος ο Αθηναίος, ένας ειρηνόφιλος αμπελουργός, προσπαθεί να πετάξει στον ουρανό, πάνω σε ένα σκαθάρι, (που το ταΐζει κοπριές και ακαθαρσίες για να μεγαλώσει), ώστε να βρει τον Δία και να τον παρακαλέσει να σταματήσει τον πόλεμο.

Στον Όλυμπο, βρίσκει μόνο τον Ερμή, ο οποίος του αποκαλύπτει πως ο Πόλεμος φυλάκισε την Ειρήνη σε μια σκοτεινή σπηλιά και την είσοδο της την έφραξε με ένα τεράστιο αμετακίνητο βράχο. Ο Τρυγαίος, μετά από πολλές περιπέτειες και με τη βοήθεια των θεατών (!) καταφέρνει τελικά να ελευθερώσει την Ειρήνη και να τη φέρει πίσω στους ανθρώπους.

Μια κωμωδία – γιορτή για την ειρήνη και τις χαρές, ένα λαικό πανηγύρι για τη ζωή και τις απλές ομορφιές της!

Πληροφορίες – κρατήσεις στο τηλέφωνο 6979 720605

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες και, συνεπώς, δεν ευθύνονται για τυχόν αλλαγές στα στοιχεία των εκδηλώσεων που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

TheatrAction

Εταιρεία Θεάτρου

none, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6944822300, 6943269087

Email: theatraction.company@gmail.com

Web: http://theatraction.gr/el/, https://www.facebook.com/theatraction.company

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας