ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ: Τo Mind the Book μας υποδέχεται στο χώρο του – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ: Τo Mind the Book μας υποδέχεται στο χώρο του

mindthebook-2

Το Mindthebook είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και αγάπη για το βιβλίο και το ποιοτικό παιχνίδι, ένας χώρος φιλικός και φιλόξενος, που από την αρχή της δημιουργίας του έβαλε υψηλές προσδοκίες και στόχους.Έπειτα από εννιά χρόνια δημιουργικής δράσης, ο πολυχώρος συνεχίζει ανανεωμένος, με νέο λογότυπο και φρέσκια εικαστική ταυτότητα.

Ψυχή του βιβλιοπωλείου είναι η Αγγελική, η οποία μοιράζεται μαζί μας την αγάπη της για τα βιβλία και τους καθημερινούς ήρωες.

mindthebook-8

1.Τι επιδιώκει το «Mindthebook» μέσα από τη συμμετοχή του στα BOOKPOINTS;

Η ιδέα του Φεστιβάλ ήταν μια πρόκληση από μόνη της, η συμμετοχή μας ως βιβλιοπωλείο επίσης. Είμαι χαρούμενη που καταφέραμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλα αυτά τα points/ βιβλιοπωλεία. Με οδηγό την αγάπη μας για τα βιβλία και κοινό μας στόχο να φέρουμε σε επαφή τον αναγνώστη με το βιβλίο, επιδιώκουμε αυτήν την κίνηση μας να την αγκαλιάσει ο κόσμος, να τη στηρίζει και χρόνο με τον χρόνο να γίνει θεσμός για την πόλη μας.

2. Η φετινή θεματική των BOOKPOINTS είναι οι Ήρωες και οι Ηρωίδες. Τι σας οδήγησε στους «Ήρωες της καθημερινής ζωής»;

Αυτό που με οδήγησε στην επιλογή μου είναι ότι θα ήθελα τα παιδιά να μπορούν να ταυτιστούν και με ήρωες που δεν έχουν super ιδιότητες ούτε τους συμβαίνουν μόνο φανταστικές, απίθανες ιστορίες. Στους καιρούς μας, νομίζω ότι οι ιστορίες των απλών καθημερινών ανθρώπων πολλές φόρες έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα και πηγή έμπνευσης.

3. Τι να περιμένουν τα παιδιά το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στην εκδήλωση των BOOKPOINTS στο «Mindthebook»;

Φέτος έχουμε την μεγάλη χαρά να κλείσουμε εμείς το Φεστιβάλ και μάλιστα μια μέρα πριν την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Στόχος μας είναι να τιμήσουμε την ημέρα γιορτάζοντας, διασκεδάζοντας, συζητώντας  και ανακαλύπτοντας ότι μικροί και μεγάλοι ήρωες ζουν γύρω μας.  Μήπως είσαι ένας από αυτούς;

paidi

  • ΒΙΒΛΙΟΤι σημαίνει για εσένα, ποια εικόνα σχηματίζεται στο μυαλό σου;

Διαβάζοντας ένα βιβλίο ταξιδεύω σε κόσμους γεμάτους φαντασία, γνωρίζω και αγαπώ ή θυμώνω με χαρακτήρες, μαθαίνω και μαγεύομαι από ιστορίες. Μου αρέσουν πολύ τα κλασικά δερματόδετα βιβλία, αγαπώ όμως και τα χρωματιστά παιδικά βιβλία με τις υπέροχες  εικονογραφήσεις. Όταν παίρνω ένα βιβλίο στα χέρια μου το μυρίζω,  το ξεφυλλίζω,  το χαϊδεύω και  θέλω να το δείξω σε όλους τους φίλους μου.

  • ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ: Ποια ήταν η σχέση σου με τα βιβλία όταν ήσουν μικρός, τι διάβαζες, σε ποιο μέρος λάτρευες να τα ξεφυλλίζεις;

Αυτό που θυμάμαι έντονα είναι όταν η μαμά μου, πριν κοιμηθούμε, μας διάβαζε ιστορίες του Παπαδιαμάντη. Τότε, για να πω την αλήθεια, τις έβρισκα λίγο τρομακτικές, αλλά αυτό που δεν θα ξεχάσω ήταν το πόσο μου άρεσε να τρυπώνω στο κρεβάτι της και να με παίρνει ο ύπνος από το νανούρισμα της φωνής της. Στα σχολικά μου χρόνια δε θα έλεγα ότι ήμουν ένα παιδί που αγαπούσε το διάβασμα, όμως εκεί γύρω στα 16 άρχισα να ανακαλύπτω την μαγεία τους, και μαζί με την φίλη μου την Σοφία γραφτήκαμε στην Βαφοπούλειο δανειστική βιβλιοθήκη και κάθε 2ο Σάββατο παίρναμε το λεωφορείο, ήταν η γλυκιά μας συνήθεια. Αργότερα γράφτηκα και στην βιβλιοθήκη της Χ.Α.Ν.Θ, το νεοκλασικό κτίριο με τα μεγάλα παράθυρα, και το πολύ φως είναι μια ζεστή ανάμνηση που κρατώ μέσα στην καρδιά μου. Ακόμα και σήμερα μου αρέσει να τριγυρνώ στους διαδρόμους των βιβλιοθηκών και να κοιτώ στα ράφια ψάχνοντας πάντα για μικρούς ή μεγάλους θησαυρούς!

  • ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑΠοια είναι τα παιδικά βιβλία που αγαπάς και θα πρότεινες σε κάθε παιδί;

1.  Τα τρία μικρά Λυκάκια, Ευγένιος Τριβιζάς, Εκδόσεις  Μίνωας

2. Το καπλάνι της βιτρίνας, Αλκη Ζέη, Εκδόσεις Μεταίχμιο

3. Αλυσοδεμένος ελέφαντας, Χόρχε Μπουκαϊ, Εκδόσεις Όπερα

4. Καλοί και κακοί πειρατές, Αντώνης Παπαθεοδόυλου, Eκδόσεις Παπαδόπουλος

Κατά καιρούς έχω διάφορα αγαπημένα, όμως αυτά είναι τα πιο διαχρονικά αγαπημένα μου. Αν μπορούσα να μην περιοριστώ, θα είχα μια μεγάλη λίστα με αυτό και αυτό και αυτό αχ! ναι ναι και εκείνο… έτσι μου συμβαίνει και στο βιβλιοπωλείο! Δε μπορώ να προτείνω χωρίς να ακούσω και από τον αναγνώστη τι του αρέσει να διαβάζει, ώστε η πρόταση μου να είναι κοντά στα γούστα του. Αφήστε που η συζήτηση με τα παιδιά είναι απολαυστική και κρύβει  ευχάριστες εκπλήξεις.

  • ΗΡΩΙΔΑΑν ήσουν η ηρωίδα ενός βιβλίου, ποια θα ήθελες να είσαι;

Επειδή ως προσωπικότητα δεν μπορώ να μπω σε πλαίσια, δε θα σου πω μόνο έναν ήρωα. Θα ήθελα να ήμουν ο Μικρός πρίγκιπας, η Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων, ο Harry Poter, η Μέλια από το καπλάνι της βιτρίνας, ο γαργαληστής του Δημήτρη Μπασλάμ αλλά και το παιδί από την ιστορία του Δεν του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, έτσι βρε παιδιά για να ζήσω μια ζωή γεμάτη συγκινήσεις!

mindthebook

Στόχος του Mindthebook είναι να γίνει ένας χώρος δημιουργίας και γνώσης για μικρούς και μεγάλους, ένα στέκι για το βιβλίο και τον πολιτισμό, που θα δώσει την δυνατότητα σε ανήσυχους γονείς και παιδιά να το επισκέπτονται  συχνά!

Γιατί όπως είπε και η αγαπημένη Μαρία Αγγελίδου στο Little Bookstores: «O βιβλιοπώλης του μικρού βιβλιοπωλείου ξέρει τους πελάτες του με τα μικρά τους ονόματα, πιο καλά κι από τους τίτλους των βιβλίων στα ράφια του. Ξέρει ότι αυτοί είναι τα καλύτερα βιβλία του. Οι καλύτερες ιστορίες του. Ξέρει τι έχουν διαβάσει, τι έχουν βαρεθεί, τι τους έχει ξενυχτήσει, τι έχουν αγαπήσει, τι έχουν υπερασπιστεί με πάθος στη συζήτηση. Ξέρει πού συναντιούνται οι ιστορίες τους με τη δική του.»

Η εκδήλωση των BOOKPOINTS στο Mind the Book (02/04/2017)

Όλα τα Bookpoints της χρονιάς (2016-2017)

Τα Bookpoints στο Facebook

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.