Τα ρούχα αλλάζουν χέρια #Kids share – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Τα ρούχα αλλάζουν χέρια #Kids share

kidshare

Όλοι μας επιθυμούμε να δώσουμε τα ρούχα των παιδιών μας όταν αυτά μεγαλώσουν, σε άλλα παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Κάποιες φορές δεν ξέρουμε που να τα δώσουμε καθώς τα ιδρύματα είναι γεμάτα από ρούχα και δε δέχονται άλλα, άλλες φορές δεν ξέρουμε αν εκεί που θα τα δώσουμε θα “πιάσουν τόπο”. Είναι και  φορές που νιώθουμε πως θα θέλαμε να γνωρίσουμε τον αποδέκτη τους και να βοηθήσουμε και με άλλους τρόπους τις οικογένειες αυτές.

Πως σου φαίνεται η ιδέα:

  • να γίνεις δωρητής ρούχων και να δίνεις δύο (2) φορές το χρόνο τα ρούχα και άλλα παιδικά είδη που δεν είναι πια χρήσιμα στο παιδί σου σε κάποιο άλλο παιδί;
  • να γίνεις δέκτης ρούχων από μια οικογένεια που θα σου δίνει δύο φορές το χρόνο ρούχα και άλλα παιδικά είδη;
  • να ενημερώνεις και άλλους ανθρώπους για την πρωτοβουλία των Kids share ώστε να ενωθούν περισσότερες οικογένειες και τα παιδικά είδη να αλλάζουν χέρια;

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία:

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων, με ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν ρούχα και με ανθρώπους που επιθυμούν να λάβουν. Στη συνέχεια θα γίνεται ένα ταίριασμα, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο του παιδιού, την περιοχή διαμονής κλπ. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή οι οικογένειες και 2 φορές το χρόνο να δίνει η οικογένεια του δωρητή στη συγκεκριμένη οικογένεια – δέκτη, ρούχα και άλλα είδη που έχουν μικρύνει στα παιδιά της.

Στη συνέχεια η οικογένεια του δέκτη μπορεί να γίνει δωρητής δίνοντας και αυτή με τη σειρά της τα ρούχα σε μια οικογένεια προσφύγων ή σε κάποια οργάνωση ή φορέα που αναλαμβάνει να κάνει διαλογή και να τα προσφέρει σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Τα παιδικά ρούχα φοριούνται τόσο λίγο που είναι σχεδόν πάντα σε καλή κατάσταση. Έτσι τα ρούχα θα κάνουν ένα κύκλο, χέρι χέρι, και δε θα χρειάζεται να εργάζονται δεκάδες εθελοντές για τη διαλογή τους.

Μεγάλη βαρύτητα σε αυτή την προσπάθεια έχει η σταθερότητα, το ότι ο ευεργετούμενος γίνεται στη συνέχεια και ευεργέτης, το ότι υπάρχει μια συνεχής ροή και «νοιάξιμο». Μία οικογένεια νοιάζεται σταθερά για μια άλλη και δε δίνει μόνο παροδικά κάποια πράγματα.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν και υλοποιούν φίλες και φίλοι των Πυγολαμπίδων στο κλουβί: Δήμητρα Σκέμπερη, Όλγα Χατζηχρίστου, Μαρία Μυρωνίδου, Στεφανία Τσακίρη, Ειρήνη Χιώτη, Αγγελική Κούμπουλα, Κατερίνα Πολωνίδου, Βίκυ Τούση. Η πρωτοβουλία είναι ανοιχτή σε νέα άτομα και ιδέες.

Οι Προϋποθέσεις

Για να γίνει κάποιος δωρητής ρούχων και άλλων παιδικών αντικειμένων είναι σημαντικό να κατανοήσει τη σημασία της σταθερής ροής της όλης διαδικασίας. Να δίνει δηλαδή ρούχα και παιδικά αντικείμενα 2 φορές το χρόνο (κυρίως άνοιξη και φθινόπωρο) στην οικογένεια που έχει βρεθεί για αυτόν. Αν για κάποιο λόγο θελήσει να σταματήσει, είναι σημαντικό να ενημερώσει την ομάδα των kids share για να βρεθεί αντικαταστάτης.

Για να λαμβάνει κάποιος ρούχα δε χρειάζεται να αποδείξει πως έχει χαμηλό εισόδημα. Είναι σημαντικό να επιθυμεί να λαμβάνει ρούχα, να σέβεται τη διαδικασία και τα ρούχα που του χαρίζονται και αν για κάποιο λόγο δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η διαδικασία να ενημερώσει την ομάδα ώστε να δίνονται σε κάποια άλλη οικογένεια.

Η διαδικασία

Θέλεις να δίνεις ρούχα; Θέλεις να λαμβάνεις ρούχα;  

Στέλνεις email στο kidssharegreece@gmail.com και θα λάβεις σύντομα οδηγίες.

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.