Φτιάχνω στεφάνι για τα Χριστούγεννα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Φτιάχνω στεφάνι για τα Χριστούγεννα

DSC_0146a

Σπίτι χωρίς στεφάνι,
δέντρο χωρίς λαμπιόνια.

Τα πράγματα είναι πολύ εύκολα και το να φτιάξεις ένα χειροποίητο στεφάνι αποτελεί μία χαριτωμένη ασχολία για τα παιδιά. Το στεφάνι σας μπορεί να στολίσει την πόρτα του σπιτιού, τον τοίχο πάνω από το τζάκι ή το γιορτινό τραπέζι. Ή, ακόμη καλύτερα, μπορείτε να κάνετε πάρα πολλά και να στολίσετε όλο το σπίτι.

Υλικά που θα χρειαστείτε
• Στεφάνι από φελιζόν (από είδη χειροτεχνίας)
• Κλαδιά από κωνοφόρα δέντρα (από κάποιο φυτώριο)
• Σύρμα ανθοδετικής (από είδη χειροτεχνίας)
• Κλαδευτήρι

DSC_0139a

DSC_0140a

Στολίδια
• Μπάλες χριστουγεννιάτικου δέντρου
• Κορδέλες
• Ξηροί καρποί
• Ξυλαράκια κανέλας
• Κουκουνάρια
• Αποξηραμένα πορτοκάλια
• ό,τι σου αποκαλύψει η φαντασία σου κάποιο απόγευμα που θα τρως κουραμπιέδες δίπλα στο τζάκι!

Τα βήματα είναι απλά και πανεύκολα!

Κόβω το κλαδί μου σε μικρότερα κομμάτια. Αγκαλιάζω μερικά κομμάτια κλαδιών γύρω από το φελιζόλ και τα δένω γερά με το σύρμα.

DSC_0142a

Κάνω το ίδιο λίγο παρακάτω, αφού καλύψω με τα νέα κλαδιά το σημείο που είχα δέσει με το σύρμα, ώστε να μη φαίνεται.

Αυτό το κάνω μέχρι να συναντήσω τα πρώτα πρώτα κλαδιά που είχα δέσει. Όταν τα συναντήσω, τα χαιρετάω “γεια σας κλαδιά, τι κάνετε, πώς είστε;” και αρχίζω να ετοιμάζω τα στολίδια.

DSC_0143a

Τα στολίδια τα κρεμάω με κορδέλες, πετονιά, σύρμα ανθοδετικής ή όπως αλλιώς νομίζω. Αν θέλω να κρεμάσω κάπου το στεφάνι μου, δένω μία κορδέλα πάνω πάνω και το κρεμάω από εκεί. Αλλιώς, μπορώ να τοποθετήσω στο κέντρο ένα κερί και να στολίσω το γιορτινό τραπέζι.

DSC_0158a

DSC_0169a

Πάρε μερικές ιδέες για στολισμό στεφανιών εδώ!

Καλή διασκέδαση και καλές πυγολαμπιδένιες γιορτές!

 

Λίγα Λόγια για την Αιμιλία Ροδοπούλου

Η Αιμιλία Ροδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην εξωτική Τούμπα. Δεν ήξερε τι την περιμένει στο μέλλον. Δε την περίμενε και τίποτε συνταρακτικό, εδώ που τα λέμε. Έμαθε για τα φυτά και τα δέντρα στη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος, έμαθε μερικές ξένες γλώσσες για να συνεννοείται στα ταξίδια, πήγε μερικά ταξίδια σε διάφορες ηπείρους.Όταν δε φυτεύει, γράφει για κηπουρική στο Κηπολόγιο και απαντάει σε ερωτήσεις ανήσυχων κηπουρών στο Ρώτα το Κηπολόγιο. Στον ελεύθερό της χρόνο ταΐζει τις πάπιες, κοιτάζει τα αεροπλάνα που απογειώνονται και αναλογίζεται πώς πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς να φάει νουτέλα. Μας μιλάει για κηπουρική.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.