Πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας επιτραπέζια παιχνίδια – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας επιτραπέζια παιχνίδια

epitrapezionelli

Γράφει η Νέλλη Αφεντουλίδου

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μια εξαίσια λύση για να έχουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας. Είναι μια δραστηριότητα που ταιριάζει στις προτιμήσεις των ενηλίκων αλλά και των μικρών μελών της οικογένειας. Έτσι είναι όλοι χαρούμενοι με αυτή τη δραστηριότητα. Η χαρά και η δημιουργικότητα μας όμως μπορεί να φτάσει στα ύψη, αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να βάλουμε τις ιδέες μας και την φαντασία μας σε δράση έτσι ώστε να φτιάξουμε τα δικά μας επιτραπέζια παιχνίδια. 

Ιδέες για την κατασκευή επιτραπέζιων παιχνιδιών:

  • Παρατηρήστε τα παιχνίδια που έχετε ήδη στο σπίτι και αποφασίστε ποιο είναι το αγαπημένο σας. Έπειτα βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και βρείτε το αγαπημένο σας θέμα. Χρησιμοποιήστε λοιπόν το αγαπημένο σας παιχνίδι ως παράδειγμα, μιμηθείτε το αλλά αλλάξτε το θέμα του και φτιάξτε ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι με την θεματολογία που σας αρέσει. Προτεινόμενα θέματα: πριγκίπισσες, ιππότες, πειρατές, ζώα, σπίτι, γειτονιά, δάσος, βυθός, εργοστάσιο, διάστημα, αυτοκίνητα, αεροπλάνα και πόσα άλλα θα σκεφτείτε εσείς…
  • Ξεκινήστε με απλά παιχνίδια όπως είναι η τρίλιζα, το φιδάκι, παιχνίδια μνήμης, το ντόμινο, παιχνίδια γνώσεων με κάρτες. Παιχνίδια μιας και συγκεκριμένης διαδρομής με αρχή και τέλος που να παίζονται με ζάρι ή και κάρτες για περισσότερο ενδιαφέρον θα σας είναι πολύ  εύκολο να δημιουργήσετε παρέα με τα παιδιά σας.
  • Χρησιμοποιήστε υλικά όπως χοντρό χαρτόνι για βάση, χρώματα, αυτοκόλλητα, εικόνες που θα βρείτε στο ίντερνετ, ζωγραφιές των παιδιών σας και δικές σας. Τα παλιά παιχνίδια επίσης μπορούν να φανούν χρήσιμα, σαν πιόνια! όπως είναι οι διάφορες φιγούρες μινιατούρες, αυτοκινητάκια, ζωάκια… Πιόνια μπορείτε να φτιάξετε και με συνθετικό πηλό που στεγνώνει στον αέρα. Τέλος διακοσμήστε το κουτί αποθήκευσης για τέλειο αποτέλεσμα. Ζάρια μπορείτε να αγοράσετε από καταστήματα ή να φτιάξετε με τον πηλό ή χαρτόνι με το ανάπτυγμα του κύβου.
  • Αποφασίστε τους κανόνες του παιχνιδιού, σε ποια ηλικία απευθύνεται και για πόσους παίκτες είναι. Έπειτα γράψτε όλες αυτές τις πληροφορίες και τοποθετείστε στο κουτί μαζί με το παιχνίδι σας.
  • Συνοπτικά, υλικά που θα χρειαστείτε: χαρτόνια, ψαλίδι, κόλλα, χρώματα, φωτογραφίες, μαρκαδόρους, φιγούρες, ζάρια , συνθετικό πηλό, κουτί αποθήκευσης.

Είμαι σίγουρη πως θα γίνει το πιο αγαπημένο σας παιχνίδι! Εύχομαι να σας φάνηκαν χρήσιμες οι ιδέες μας. Ως την επόμενη συνάντηση μας να είστε δημιουργικοί και χαρούμενοι!

Λίγα Λόγια για τη Νέλλη Αφεντουλίδου

H Νέλλη Αφεντουλίδου έχει δουλέψει πολλά χρόνια με παιδιά και έχει μάθει από αυτά. Της έμαθαν να παίζει. Της έμαθαν να θαυμάζει. Της έμαθαν να ζωγραφίζει. Λατρεύει τον Ματίς, τη σοκολάτα και τα λουλούδια. Λατρεύει να κατασκευάζει όμορφα πράγματα με τα χέρια της. Λατρεύει τα χρώματα. Της αρέσει η μουσική που την κάνει να κλαίει και οι ταινίες που την κάνουν να ονειρεύεται. Πιστεύει στις νεράιδες και τρομάζει με τους κεραυνούς. Πιστεύει στην αγάπη. Tο 2010 δημιούργησε το πολύχρωμο καλλιτεχνικό εργαστήριο “Ο Μυστικός Κήπος της Νέλλης”, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα τέχνης, φαντασίας και δημιουργικότητας για μικρούς και μεγάλους. Μας μιλάει για χαρούμενες γωνιές στο σπίτι

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.